Kuvagalleria

3.10.2019. Toriparkin rakentaminen oli vuoden 2019 kuumimpia puheenaiheita Turussa. Sen ensimmäisen seinän valu alkoi lokakuun alussa, oikealla näkyvä hotelli Hamburger Börs purettiin loppuvuoden aikana.
Lukemisto

Juttukeikalla lehmän kätilönä ja viimeinen yö Börsissä – vuosi 2019 Turun Sanomien lehtikuvaajien kuvina

Kansanedustaja Anne-Mari Virolainen sekä hänen miehensä Petri Virolainen ovat myös Merkuriuksen karnevaalien vakiokävijöitä.- Laskin juuri, että olen käynyt täällä jo vuodesta 1999. Minulle tämä on erityinen tilaisuus, koska olen valmistunut itsekin Turun Kauppakorkeakoulusta, totesi Anne-Mari Virolainen, joka pitää Varsinais-Suomen taloustilannetta todella positiivisena.
Lukemisto

Merkuriuksen karnevaalit keräsi satoja juhlavieraita Messukeskukseen – katso kuvat gaalaillan pukuloistosta

Kuvakoosteessa osa Helene Scjerfbeckin maalauksesta Kaksi naisprofiilia ,1881, (vas.), Osamu Tezukan Astro Boy sekä yksityiskohta Olli Lyytikäisen vesiväriteoksesta Kontrapunkti, 1977.  (Kuvat: Kansallisgalleria/Hannu Aaltonen ja Tezuka Productions.)
Kulttuuri

Helene Schjerfbeckin paluu ja Japanin ihmeet – katso kuvataidesyksyn näyttelytärpit Turun ulkopuolelta

Ilmastolakko keräsi perjantaina Turussa poliisin arvion mukaan noin 2 000 osallistujaa. Osa keskustan katuosuuksista suljettiin tilapäisesti autoliikenteeltä mielenosoittajien kulun turvaamiseksi.
Paikalliset

Kansalaiset vaativat tekoja nyt eikä myöhemmin – Katso kuvat ja video Turussa 2 000 osallistujaa keränneestä ilmastolakosta

Karkeakarvaiset mäyräkoirat Sasu-Pekka (vasemmalla) ja Niko-Pekka (oikealla) ovat melkein aina perheen touhuissa mukana. 12,5-vuotias Sasu-Pekka on oman tiensä kulkija ja maailman paras kerjäämään ruokaa. Seitsemänvuotias Niko-Pekka on oikea sylikoira ja lempeä luonteeltaan. Sen herkkua ovat kanafileluut.
Teemat

Katso TS:n lukijoiden söpöt koirakuvat, osa 2

Salolaisen Jaana Valkosen lähettämässä kuvassa poseeraa trio tanskalais-ruotsalaisia pihakoiria: vasemmalla kymmenenvuotias Nasu, keskellä puolivuotias Heta ja oikealla kahdeksankuinen Inka.
Teemat

Katso TS:n lukijoiden hauskat koirakuvat, osa 1

Turun päivän ensimmäinen vauva syntyi aamulla kello 9.06 Janina Botvinille ja Joni Henrikssonille.  Vastasyntyneellä vauvalla on isoveli Aleksis. Vauva on Turun ja 150-vuotisjuhlavuottaan viettävän Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen kummilapsi.
Lukemisto

Pelastajien kummilapsi on Turun päivän ensimmäinen vauva – katso kuvagalleria kaupunkijuhlan tapahtumista

Lukemisto

Tatuointien tarinat – Katso galleria lukijoiden kuvista

Kuumalla on paras ottaa rauhallisesti.
Paikalliset

Hirmuhelle sekä miellytti että ärsytti ihmisiä Turussa – "Kaduttaa jo nyt, että tultiin ulkosaaristosta tänne"

PETOELÄIN RAATELI HEVOSET. Kun Roger Lumberg meni ruokkimaan hevosia Kuusjoella tiistaiaamuna, ponitallilla oli täyskaaos. Lumbergin mukaan petoeläin oli päässyt hevosten aitaukseen ja raadellut yhteensä neljää. – Varsat ovat päätynet parempiin suihin. Tässä on ollut susille seisova pöytä, Lumberg huokaa. Suurpetoyhdyshenkilön mukaan on mahdollista, että tekijä on ollut petoeläin. Jos haavat varmistuvat petoeläimen aiheuttamiksi, yhdyshenkilö pitää sutta todennäköisimpänä tekijänä. – Kuusjoen alueella liikkuu susia, ja niistä tehdään tasaisin väliajoin havaintoja.
Paikalliset

Viikon kuvat: Raadeltu poni, kallis tiedejäte ja pettymys nurmella

FUTURISTINEN SÄHKÖMOOTTORIPYÖRÄ. Sähkömoottoripyörä RMK E2:n muodot ovat futuristisia. Kaasukahvan vaste on lineaarinen ja 320 newtonmetrin vääntö on käytössä heti lähdössä. – Tavoitteena on, että nollasta sataan päästään alle kolmeen sekuntiin, sanoo pyörän keksijä ja suunnittelija Teemu Saukkio (oik.). Onni-Matti Halkola (vas.) LINK Designista kehittää Salo IoT Campuksella Saukkion prototyypistä ensi vuonna sarjatuotantoon pääsevää myyntiversiota.
Paikalliset

Viikon kuvat: Moottoripyöräkeksintö, ruohonleikkureiden LeMans ja Aurajoen villiyrtit

Hierkonpolun omaleimaisinta maisemaa on Kyhkärännokka, josta avautuu näkymä avomerelle. Kyhkärännokka on kolmekilometrisen polun päätepiste, mutta paikan tavoittaa myös autolla. Avomerimaisema on Mannerveden ehdoton suosikki luontopolulla. "Varsinkin syksyllä, kun lounaismyrsky puhaltaa mereltä, näky on vaikuttava", Mannervesi vinkkaa.
Paikalliset

Pyhärannan Reilassa sijaitseva ampuma-alue oli suljettuna puoli vuosisataa, kunnes kyläyhdistys teki tuhat talkootuntia

Aurajoen savinen vesi veti pikkupoikia puoleensa vuonna 1928.
Lukemisto

Aurajoen matkassa – vanhat kuvat ja videot vievät retkelle Turun sydämeen

KÄVELYÄ VEDEN PÄÄLLÄ. Viikonlopuksi Turkuun matkustaneet tamperelaiset sisarukset Sohvi, 8, ja Torsti, 10, Rasku olivat päässeet jo toistamiseen yrittämään kävelyä veden päällä. Isä Jari Rasku tyytyi seuraamaan ja kuvaamaan lasten riemua Kupittaanpuistossa.
Paikalliset

Viikon kuvat: Kävely veden päällä, Naantalin sellot ja luomumissi

Savirata ja kakkosen raitsikkalinja leikkasivat Vanhalla Hämeentiellä. Juna kulki pitkin Savikatua, joka on edelleen muistona Nummenpakalla, joskin kadun paikka on vähän muuttunut.
Lukemisto

Kun savipässi puksutti Kupittaan tehdasta kohti, kuljettaja varautui Nummenpakan pikkupoikien kolttosiin hiekkasäiliöllä

ARKTINEN HARJOITUSALUE. Norjan rannikkovartioston NH-90 -kuljetushelikopteri vinssaa ihmisiä turvaan haverikkoalus Fennicalta. Arktisen rannikkovartiostofoorumin kahdeksan jäsenmaan eli Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Islannin, Venäjän, Kanadan ja Yhdysvaltojen yhdessä suunnittelemassa ja järjestämässä Polaris 2019 -yhteistoimintaharjoituksessa oli mukana kaikkiaan seitsemän isompaa laivaa, neljä helikopteria ja kaksi lentokonetta.
Paikalliset

Viikon kuvat: Vinssin varassa, sähkön avustamana ja pettymyksen huokaus

Sisilisko kevätauringossa 26. maaliskuuta Taivassalossa.
Paikalliset

Kun sisilisko kannolla keikisteli – Katso lukijoiden kuvat kevään tulosta

Turun ulkopuolelta tulevat vieraat ihastelevat Nina Renvallille, että Barker-teatterin miljöö on kuin suoraan Berliinistä tai New Yorkista.
Lukemisto

Tuhansien turkulaisten työpaikasta tuli kulttuurin ja liikunnan koti – sen edeltäjä katosi Aurajoen rannasta

TAVIKSET CATWALKILLA. Kosken Maaseutunaiset järjestivät hyvinvointipäivän viime lauantaina Kosken Nuortentuvalla. Tapahtuman vetonaulana toimi muotinäytös, jossa esiteltiin trendikkäitä kevät- ja kesävaatteita tavallisille ihmisille. Myös malleina toimi aivan tavalliset ihmiset. Kun Niina Lepistö esitteli Muotiputiikki Helmen raikkaan kukallisen kellohameen tanssiominaisuuksia, kuului yleisöstä ihastunut kohahdus.
Paikalliset

Viikon kuvat: Tavisten muotinäytös, rakennuksen hurja väri ja jatkoerän maali

VALKOINEN SALAMA. Johannes Lehkola perusti metsään ruokintapaikan, jossa hän seurasi lintujen ja metsän eläinten elämää. Eräänä aamuna ruokinnalla juoksi metsähiiri, jonka sydän hakkasi hurjaa vauhtia. Lehkola ajatteli ensin, että eläin on sairastunut, kunnes silmät aistivat vieressä valkoisen vilahduksen, lumikon. Lehkola seurasi vieressä, miten valkoinen salama hyökkäsi ja vei hiiren mennessään. Tutulla paikalla hän ehti todistaa useita kertoja, kuinka lumikko nappasi ruokintapaikalle tulleen hiiren.
Paikalliset

Viikon kuvat: Lumikon saalis, nyrkkeilijän isku ja tankotanssin mestari

Tiina Puumalaisesta ja Teppo Järvisestä tuli viime kesänä kartanonomistajia.
Kulttuuri

"Kun omistajat ovat teatterialalta, voi kuvitella, minkä sortin kartanoon on varaa" – Rauhalinna huokuu tsehovilaista tunnelmaa Kaarinassa

Kupittaalla seisoo hurjilla väreillään erottuva Electrocity.
Lukemisto

Oletko sinä bongannut nämä väriläiskät katukuvassa? Arkkitehti toppuuttelee julkisivujen ilottelua

PUU KAATUU PÄTKITTÄIN. Kun puu pitää kaataa hankalasta paikasta, ammattilainen hoitaa homman palanen kerrallaan. Loimaalainen Rami Kuusinen katkoo puun oksat ylöspäin kiivetessään ja paloittelee rungon metrin tai parin pätkiin alaspäin laskeutuessaan.
Paikalliset

Viikon kuvat: Puu kaatuu pätkittäin, nokkoskylpy ja 3 000 munakuppia

RUOKAA AVOIMELLA ASENTEELLA. Uskaltaisitko maistaa kukkakaalijäätelöä tai jauhomadoilla höystettyä karjalanpiirakkaa? Laura Forsman uskaltaa, koska ruuan tulevaisuus on muutakin kuin porsaankyljystä ja pihviä. Laura Forsman oli mukana hankkeessa, jossa etsittiin uutta käyttöä kasvisten hävikkiosille. Yksi projektissa syntynyt keksintö oli kukkakaalista ja sen lehdistä valmistettu jäätelö.
Paikalliset

Viikon kuvat: Kukkakaalijäätelö, värikylpy ja maailman pisin peitto

Havainnekuva 1920-luvun alussa Turkuun hahmotellusta monumentaalisesta liikekeskustasta yhdistyy tässä oikeaan nykymaisemaan. Alla sama suunnitelma näkyy interaktiivisena vaihtokuvana.
Lukemisto

Mitä jos Turun linnan tienoo näyttäisi tältä? Katso vaihtokuvat toteutumattomasta kaupungista

VIELÄ SIIVET KANTAVAT. Sami Kesti (vas.) ja Marko Jokiniemi ovat tuoreita mäkihypyn veteraanikisojen maailmanmestareita. Paimion Urheilijoiden hyppääjät, halikkolainen Jokiniemi ja piikkiöläinen Kesti nappasivat K45-mäestä omissa sarjoissaan kultaa ja Jokiniemi vielä K65-mäestä pronssia. Jokiniemellä on MM-mitaleita yhteensä jo kahdeksan, Kesti oli nyt ensimmäistä kertaa matkassa mukana.
Paikalliset

Viikon kuvat: Veteraani-ikäiset mäkimiehet, itse tehty sähköauto ja nuoripari sikalassa

Kuin minkä tahansa vanhan toimiston käytävillä.
Lukemisto

Pääskyvuoren salaisilla käytävillä – katso kuvat suljetun sotilasluolaston uumenista

Verhoilijat Kristiina Raumanen ja Alina Kurki haluavat työllään saada huonekalut kestämään käytössä sukupolvelta toiselle.
Lukemisto

Kurkista verhoilijan kanssa sata vuotta vanhan nojatuolin sisään – kuvagalleria paljastaa laatuhuonekalun salat

JOKIRANNAN RIVIMIMMIT. Stetsoneita rakastavien Rivimimmien ohjelmistoon kuuluu peräti 75 koreografiaa. Tanssi alkoi kansalaisopiston rivitanssiryhmästä vuonna 2015, sittemmin tanssiporukasta tuli ystäväporukka. – Rivitanssissa on aina huumori mukana ja pilke silmäkulmassa. joskus mokataan kaikki yhdessä.
Paikalliset

Viikon kuvat: Rivimimmit, ihmismielen peili ja kylän komein traktori

LÄHES ELÄVÄT ELOKUVATÄHDET. Nukkeanimaatio-ohjaaja Katariina Lillqvist asettelee paikoilleen Erja Mikkolan tekemää Putin-nukkea. Nukke esiintyy työn alla olevassa teoksessa Viimeinen matadori. Salossa, Teijon Masuunin galleriassa on esillä harvinainen animaationäyttely. Esillä on nukkeja ja lavasteita eri töistä vuosilta 1989-2019.
Paikalliset

Viikon kuvat: Putin-nukke, hammaskoira ja viisimetrinen kissa