Kuvagalleria

Turun päivän ensimmäinen vauva syntyi aamulla kello 9.06 Janina Botvinille ja Joni Henrikssonille.  Vastasyntyneellä vauvalla on isoveli Aleksis. Vauva on Turun ja 150-vuotisjuhlavuottaan viettävän Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen kummilapsi.
Lukemisto

Pelastajien kummilapsi on Turun päivän ensimmäinen vauva – katso kuvagalleria kaupunkijuhlan tapahtumista

Lukemisto

Tatuointien tarinat – Katso galleria lukijoiden kuvista

Kuumalla on paras ottaa rauhallisesti.
Paikalliset

Hirmuhelle sekä miellytti että ärsytti ihmisiä Turussa – "Kaduttaa jo nyt, että tultiin ulkosaaristosta tänne"

PETOELÄIN RAATELI HEVOSET. Kun Roger Lumberg meni ruokkimaan hevosia Kuusjoella tiistaiaamuna, ponitallilla oli täyskaaos. Lumbergin mukaan petoeläin oli päässyt hevosten aitaukseen ja raadellut yhteensä neljää. – Varsat ovat päätynet parempiin suihin. Tässä on ollut susille seisova pöytä, Lumberg huokaa. Suurpetoyhdyshenkilön mukaan on mahdollista, että tekijä on ollut petoeläin. Jos haavat varmistuvat petoeläimen aiheuttamiksi, yhdyshenkilö pitää sutta todennäköisimpänä tekijänä. – Kuusjoen alueella liikkuu susia, ja niistä tehdään tasaisin väliajoin havaintoja.
Paikalliset

Viikon kuvat: Raadeltu poni, kallis tiedejäte ja pettymys nurmella

FUTURISTINEN SÄHKÖMOOTTORIPYÖRÄ. Sähkömoottoripyörä RMK E2:n muodot ovat futuristisia. Kaasukahvan vaste on lineaarinen ja 320 newtonmetrin vääntö on käytössä heti lähdössä. – Tavoitteena on, että nollasta sataan päästään alle kolmeen sekuntiin, sanoo pyörän keksijä ja suunnittelija Teemu Saukkio (oik.). Onni-Matti Halkola (vas.) LINK Designista kehittää Salo IoT Campuksella Saukkion prototyypistä ensi vuonna sarjatuotantoon pääsevää myyntiversiota.
Paikalliset

Viikon kuvat: Moottoripyöräkeksintö, ruohonleikkureiden LeMans ja Aurajoen villiyrtit

Hierkonpolun omaleimaisinta maisemaa on Kyhkärännokka, josta avautuu näkymä avomerelle. Kyhkärännokka on kolmekilometrisen polun päätepiste, mutta paikan tavoittaa myös autolla. Avomerimaisema on Mannerveden ehdoton suosikki luontopolulla. "Varsinkin syksyllä, kun lounaismyrsky puhaltaa mereltä, näky on vaikuttava", Mannervesi vinkkaa.
Paikalliset

Pyhärannan Reilassa sijaitseva ampuma-alue oli suljettuna puoli vuosisataa, kunnes kyläyhdistys teki tuhat talkootuntia

Aurajoen savinen vesi veti pikkupoikia puoleensa vuonna 1928.
Lukemisto

Aurajoen matkassa – vanhat kuvat ja videot vievät retkelle Turun sydämeen

KÄVELYÄ VEDEN PÄÄLLÄ. Viikonlopuksi Turkuun matkustaneet tamperelaiset sisarukset Sohvi, 8, ja Torsti, 10, Rasku olivat päässeet jo toistamiseen yrittämään kävelyä veden päällä. Isä Jari Rasku tyytyi seuraamaan ja kuvaamaan lasten riemua Kupittaanpuistossa.
Paikalliset

Viikon kuvat: Kävely veden päällä, Naantalin sellot ja luomumissi

Savirata ja kakkosen raitsikkalinja leikkasivat Vanhalla Hämeentiellä. Juna kulki pitkin Savikatua, joka on edelleen muistona Nummenpakalla, joskin kadun paikka on vähän muuttunut.
Lukemisto

Kun savipässi puksutti Kupittaan tehdasta kohti, kuljettaja varautui Nummenpakan pikkupoikien kolttosiin hiekkasäiliöllä

ARKTINEN HARJOITUSALUE. Norjan rannikkovartioston NH-90 -kuljetushelikopteri vinssaa ihmisiä turvaan haverikkoalus Fennicalta. Arktisen rannikkovartiostofoorumin kahdeksan jäsenmaan eli Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Islannin, Venäjän, Kanadan ja Yhdysvaltojen yhdessä suunnittelemassa ja järjestämässä Polaris 2019 -yhteistoimintaharjoituksessa oli mukana kaikkiaan seitsemän isompaa laivaa, neljä helikopteria ja kaksi lentokonetta.
Paikalliset

Viikon kuvat: Vinssin varassa, sähkön avustamana ja pettymyksen huokaus

Sisilisko kevätauringossa 26. maaliskuuta Taivassalossa.
Paikalliset

Kun sisilisko kannolla keikisteli – Katso lukijoiden kuvat kevään tulosta

Turun ulkopuolelta tulevat vieraat ihastelevat Nina Renvallille, että Barker-teatterin miljöö on kuin suoraan Berliinistä tai New Yorkista.
Lukemisto

Tuhansien turkulaisten työpaikasta tuli kulttuurin ja liikunnan koti – sen edeltäjä katosi Aurajoen rannasta

TAVIKSET CATWALKILLA. Kosken Maaseutunaiset järjestivät hyvinvointipäivän viime lauantaina Kosken Nuortentuvalla. Tapahtuman vetonaulana toimi muotinäytös, jossa esiteltiin trendikkäitä kevät- ja kesävaatteita tavallisille ihmisille. Myös malleina toimi aivan tavalliset ihmiset. Kun Niina Lepistö esitteli Muotiputiikki Helmen raikkaan kukallisen kellohameen tanssiominaisuuksia, kuului yleisöstä ihastunut kohahdus.
Paikalliset

Viikon kuvat: Tavisten muotinäytös, rakennuksen hurja väri ja jatkoerän maali

VALKOINEN SALAMA. Johannes Lehkola perusti metsään ruokintapaikan, jossa hän seurasi lintujen ja metsän eläinten elämää. Eräänä aamuna ruokinnalla juoksi metsähiiri, jonka sydän hakkasi hurjaa vauhtia. Lehkola ajatteli ensin, että eläin on sairastunut, kunnes silmät aistivat vieressä valkoisen vilahduksen, lumikon. Lehkola seurasi vieressä, miten valkoinen salama hyökkäsi ja vei hiiren mennessään. Tutulla paikalla hän ehti todistaa useita kertoja, kuinka lumikko nappasi ruokintapaikalle tulleen hiiren.
Paikalliset

Viikon kuvat: Lumikon saalis, nyrkkeilijän isku ja tankotanssin mestari

Tiina Puumalaisesta ja Teppo Järvisestä tuli viime kesänä kartanonomistajia.
Kulttuuri

"Kun omistajat ovat teatterialalta, voi kuvitella, minkä sortin kartanoon on varaa" – Rauhalinna huokuu tsehovilaista tunnelmaa Kaarinassa

Kupittaalla seisoo hurjilla väreillään erottuva Electrocity.
Lukemisto

Oletko sinä bongannut nämä väriläiskät katukuvassa? Arkkitehti toppuuttelee julkisivujen ilottelua

PUU KAATUU PÄTKITTÄIN. Kun puu pitää kaataa hankalasta paikasta, ammattilainen hoitaa homman palanen kerrallaan. Loimaalainen Rami Kuusinen katkoo puun oksat ylöspäin kiivetessään ja paloittelee rungon metrin tai parin pätkiin alaspäin laskeutuessaan.
Paikalliset

Viikon kuvat: Puu kaatuu pätkittäin, nokkoskylpy ja 3 000 munakuppia

RUOKAA AVOIMELLA ASENTEELLA. Uskaltaisitko maistaa kukkakaalijäätelöä tai jauhomadoilla höystettyä karjalanpiirakkaa? Laura Forsman uskaltaa, koska ruuan tulevaisuus on muutakin kuin porsaankyljystä ja pihviä. Laura Forsman oli mukana hankkeessa, jossa etsittiin uutta käyttöä kasvisten hävikkiosille. Yksi projektissa syntynyt keksintö oli kukkakaalista ja sen lehdistä valmistettu jäätelö.
Paikalliset

Viikon kuvat: Kukkakaalijäätelö, värikylpy ja maailman pisin peitto

Havainnekuva 1920-luvun alussa Turkuun hahmotellusta monumentaalisesta liikekeskustasta yhdistyy tässä oikeaan nykymaisemaan. Alla sama suunnitelma näkyy interaktiivisena vaihtokuvana.
Lukemisto

Mitä jos Turun linnan tienoo näyttäisi tältä? Katso vaihtokuvat toteutumattomasta kaupungista

VIELÄ SIIVET KANTAVAT. Sami Kesti (vas.) ja Marko Jokiniemi ovat tuoreita mäkihypyn veteraanikisojen maailmanmestareita. Paimion Urheilijoiden hyppääjät, halikkolainen Jokiniemi ja piikkiöläinen Kesti nappasivat K45-mäestä omissa sarjoissaan kultaa ja Jokiniemi vielä K65-mäestä pronssia. Jokiniemellä on MM-mitaleita yhteensä jo kahdeksan, Kesti oli nyt ensimmäistä kertaa matkassa mukana.
Paikalliset

Viikon kuvat: Veteraani-ikäiset mäkimiehet, itse tehty sähköauto ja nuoripari sikalassa

Kuin minkä tahansa vanhan toimiston käytävillä.
Lukemisto

Pääskyvuoren salaisilla käytävillä – katso kuvat suljetun sotilasluolaston uumenista

Verhoilijat Kristiina Raumanen ja Alina Kurki haluavat työllään saada huonekalut kestämään käytössä sukupolvelta toiselle.
Lukemisto

Kurkista verhoilijan kanssa sata vuotta vanhan nojatuolin sisään – kuvagalleria paljastaa laatuhuonekalun salat

JOKIRANNAN RIVIMIMMIT. Stetsoneita rakastavien Rivimimmien ohjelmistoon kuuluu peräti 75 koreografiaa. Tanssi alkoi kansalaisopiston rivitanssiryhmästä vuonna 2015, sittemmin tanssiporukasta tuli ystäväporukka. – Rivitanssissa on aina huumori mukana ja pilke silmäkulmassa. joskus mokataan kaikki yhdessä.
Paikalliset

Viikon kuvat: Rivimimmit, ihmismielen peili ja kylän komein traktori

Varsinkin eläinasuun pukeutuminen oli tänä vuonna suosittua.
Paikalliset

Penkkaririehassa nähtiin eläinhahmoja ja sarjakuvasankareita – katso kuvagalleria

Turun Jyryn naiset Kupittaan urheiluhallissa TUL:n avoimissa mestaruuskilpailuissa marraskuussa 2008.
Lukemisto

Satavuotias TUL saa yhä vastata, mihin tarvitaan työväen urheilua – katso kuvagalleria

Isän haamu vaatii Hamletin (Jussi Nikkilä) koston ja väkivallan tielle.
Kulttuuri

Hamlet on täällä taas – TS:n paketissa on kaikki, mitä teatterin jättiläisestä pitää tietää

LUMINEN ELÄINPERHE. Ensin Nina Luostarisen pihalle tuli yksi lumieläin, ja nyt eläinperheessä on jo seitsemän jäsentä. Kahdeksas jäsen asuu naapurissa.
Lukemisto

Paimiolainen teki pihalleen eläintarhan – katso lukijoiden mainiot ja tuskaiset lumikuvat

1923. Turun lyseon kahdeksannen luokan penkinpainajaiset.
Lukemisto

Varaslähtö penkinpainajaisiin – katso vanhat kuvat ja video abiriehan vietosta Turussa

Olohuoneen sohva on yksi Betten ja Nooa-koiran lempipaikoista. Sohva on Betten isän vanha. Jalkavalaisin löytyi nettikirpputorilta ja sohvan yläpuolella oleva teos on Alvar Aallon tyttären Johanna Alasen maalaama. Sivupöytinä toimivat Betten oman Lume-sarjan kenkätelineet.
Asuminen

Vierailimme sarvipäisestä hyllystä tunnetun turkulaisen muotoilijan kotona – katso kuvat ja video

Liedossa hypättiin suomenmestaruuksista helmikuussa 1983. Matti Nykänen voitti kultaa ylivoimaisesti ennen Pentti Kokkosta ja Jari Puikkosta.  Kyseisissä SM-kisoissa Jyväskylän Hiihtoseuran vasta 19-vuotias tähti hyppäsi toisella kierroksella tasan 80 metriä, mikä on edelleen Liedon voimassa oleva mäkiennätys. Kaikkiaan hän on voittanut 13 SM-kultaa. Nykäsen perässä mäkitorniin nousee Harry Nakari.
Urheilu

Liedossa mäkiennätystä tekemässä ja Caribiassa keikalla – katso kuvat Matti Nykäsen elämän varrelta