Koti

Eija Jalkanen istuu Karvosten kodin lattialla pienen tyttärensä ja Adina Karvosen kanssa. Hän on tullut Kouvolasta asti Turkuun tapaamaan ystäviään. Nebiu Karvonen juttelee pöydän ääressä äitinsä Heidi Karvosen kanssa.
Sisusta

Turkulainen Karvosen perhe karsi tavaraa muuttaessaan pieneen puutalokotiin: "Vähissä tiloissa asumisessa on paljon hyvää"

Nousukaudella suositaan usien kirkkaita värejä, kun taas epävakaina aikoina pelataan turvallisten murrettujen sävyjen kanssa.
Sisusta

Rauhoittaako sininen ja lisääkö punainen todella energiaa? Asiantuntija teilaa yleiset väittämät sisustusvärien vaikutuksista

Ritva Setälä
Puutarha

Puutarhapuuhailija: Vuodenaikaminuuksia

200-neliöisessä Villa Roihassa on avaraa. Osa alakerrasta on auki ylös kattoon asti. Erilaisilla ratkaisuilla, kuten epäsuoralla valaistuksella, tilasta on saatu mielenkiintoinen.
Sisusta

Suomen ensimmäinen Joutsenmerkin saanut omakotitalo sijaitsee Kaarinassa – Tältä Roihan perheen kotona näyttää

Teppo Kesäläiselle, 77, rännien puhdistus alkaa olla jo tuttua hommaa. Kesäläiset muuttivat taloonsa vuonna 1967.
TS Koti

Lehtien havinaa ja kottikärryn kolinaa – lähestyvä talvi tekee omakotitalojen pihoista hetkeksi työleirejä

 Jaana Tapio
TS Koti

Kolumni: Listoja vaille valmis

Kotikoneen käyttömukavuutta ja elinikää voi pidentää vaihtamalla kiintolevyn. – Mille tahansa 2010-luvun tietokoneella on mahdollisuus antaa täysin uusi elämä jo alle 50 euron sijoituksella. SSD-päivitetyistä koneista tulee jopa uutta parempia, Marko Rikkonen Turun ammattikorkeakoulun ICT-yksiköstä kertoo.
TS Koti

Takkuava kotitietokone uutta parempaan kuntoon

Parhaillaan Juha Vuoriolla on työn alla kerrostalon julkisivuremontin myötä uusittavat ikkunoiden alapuut. – En enää pysty ottamaan vastaan uusia töitä. Jonossakin on jo ainakin kahden kuukauden hommat, puuseppä tuskailee.
TS Koti

Puuseppä – pienien ihmeiden tekijä

Pia Santala muutti miehensä Villen ja tyttäriensä Aadan ja Ainon kanssa Porin kesän 2018 asuntomessualueelle. Sisustussuunnittelija ehdotti eteisaulaan paneeliseinää.
TS Koti

Santalan perheen eteisen puuverhoilussa komeilee iso mänty – Näin tuot tärkeät valokuvat uudella tavalla esiin sisustuksessa

Ilana Aalto
TS Koti

Tavaratulvan keskellä: Raivauksen elämän mullistava taika

Anne Forsman kertoo, että vaaleat,marmorikuvioiset tasot ovat suosittuja ja sopivat hyvin syksyn värisävyihin.(Puuvaja Oy)
Asuminen

Keittiön väritys on voimakas, luonnonläheinen ja mattapintainen

Tähänkö nousee Nurmelan perheen uusi koti? Jonna (vas.), Milja, Sami ja Pihla Nurmela ovat hakeneet tonttia Naantalin Luonnonmaalta, jossa järjestetään vuoden 2022 asuntomessut. Tontilla on  rakennusoikeutta 250 neliötä plus 50 neliötä. Se, saavatko he lopulta valitsemansa kohteen, varmistuu vuoden lopussa.
Asuminen

Turkulaiset Nurmelat löysivät suosikkinsa asuntomessualueen tonteista – "Naantali oli koko ajan pääkohteemme"

Asuminen

Omakotiasuja: Hanki työkalupakkiisi edes nämä!

Jos vaate haisee pahalta pesusta ja tuuletuksesta huolimatta, voi kokeilla hajunpoistoa etikalla. Tekstiiliä liotetaan viileässä etikkavesiseoksessa, jonka jälkeen vaate pestään tavalliseen tapaan.
Asuminen

Koti puhtaaksi soodalla ja etikalla

Asuminen

Toimittajalta: Lainalla kiinni omaan tupaan

Vihreän eri sävyt ovat vahvasti esillä syksyn mallistoissa. Marickenin Anni Vinkki pitää hillittyjä, graafisia kuvioita hyvänä vaihtoehtona voimakkaille luontoaiheille.
Asuminen

Tapetit luovat tunnelmaa

Asuminen

TS kysyi lukijoilta: Suurin osa selviää mutkitta asuntolainoistaan

Merja Lohilahti ei haluaisi käyttää aikaa toisten tavaroiden järjestelyyn. Hyllyjen nimikointi ja kuvitetut tai kirjoitetut paikat auttavat lapsia löytämään omat tavaransa eteisestä.
TS Koti

Minimoi, karsi ja järjestä – Näin 12-henkisen perheen eteinen pysyy hallinnassa

Päivi Vuorinen
TS Koti

Seitsemän sortin emäntä: Satokausi on vihdoin purkissa

Perheen tontilla on 1 800 neliötä tilaa pihasaunalle ja puutarhalle, jossa kasvaa muun muassa perheen suosikkikasvia persiljaa. 1935 rakennettu pihasauna on perheen suosikki. –  Ennen en pitänyt saunomisesta, mutta tämän saunan myötä minusta on tullut saunoja, Ilona Syrjänen kertoo.
TS Koti

Verkatehtaan opettajattaren talossa Littoisissa historia saa näkyä: ”Jos muutto tulisi, niin pihasaunaa tulisi kova ikävä”

Lauri, Silva ja Elina Kriston lisäksi nuotiopiirille mahtuu monta muutakin paistajaa. Nuotiopaikka toimii koko perheen oivallisena lähiretkipaikkana myös talvella.
TS Koti

Tulikorit ja -padat yleistyvät kotipihoilla, mutta mistä puut? Polttopuiden hinnoissa ja laadussa on isoja eroja

Asta Leppä
TS Koti

Rempparouva Raisiosta: Toiston pysyvyyttä

Nuohooja Marko Kivinen kiipeää tottuneesti omakotitalon katolle ja puhdistaa talon savupiipun työvälineellään, piippuun laskettavalla harjalla. Kuvat: TS/Riitta Salmi.
Asuminen

Asumisen ammattilainen: Nuohoojan ammattitaito koostuu käsityöstä, ketteryydestä ja ihmisten kohtaamisesta

Lämmin syksy sai päärynät pullistumaan. Kuva: Ritva Setälä.
Puutarha

Kolumni: Ilmastoihastusta

Kuva: TS/Jane Iltanen.
Puutarha

Kolumni: Satoa omasta maasta – mutta ei liikaa!

Suunnitteluinsinööri Juho Laulajainen (vas.) ja Sauli Maanpää arvioivat vanhan talon painumista. Tasainen painuminen ei haittaa talon käyttöä millään lailla, mutta sitä kannattaa seurata säännöllisillä mittauksilla. Kuvat: TS/Jane Iltanen.
Rakenna

Savimaan kanssa voi tulla toimeen - tietoa rakenteesta voi hyödyntää talon suunnittelussa

Kuva: TS/Riitta Salmi.
Asuminen

Kolumni: Lomalla kaaosta, arkena kaaosta

Uudenkaupungin Liljalaaksonkadulla hohtaa lämpimän oranssi talo vuodelta 1848. Nykyisen sävyn lähes identtinen esikuva löytyi pontin välistä, kun talon uusi omistaja skrapasi koko ulkopinnan omin käsin puupuhtaaksi. Kuva: Jari Siltanen.
Rakenna

Näin vaalit vanhan talon tunnelmaa pintaremontissa

Janne Kunttu ja Annemari Hongell ihastuivat Alvar Aallon suunnittelemassa kerrostalokodissaan isoon halliin kaksion keskellä. Vuosien varrella tilasta on tehty tupakeittiö.
Asuminen

Aalto-kodin sydän on keittiö

Asuminen

Kolumni: Eka kerta ei ollut vika kerta