Koti

Asta Leppä
TS Koti

Kolumni: Rauhaa maan päälle

35 neliön kokoisen mosaiikkilattian teon jälkeen Miettinen keskittyy pienempiin mosaiikkitöihin.
TS Koti

Majataloa pyörittävän Anna-Maija Miettisen koti ei ole keskeneräinen vaan puolivalmis

Sisustussuunnittelija Malla Tapio työskentelee aina kotitoimistossaan. Minulla on ihannetilanne, sillä olohuoneessa on iso pöytä, johon on mahdollisuus levitellä materiaaleja, hän sanoo. Mittanauhan, hiiren ja muita työvälineitä hän säilyttää työkalupakissa, jonka kerää päivän päätteeksi pois näkyvistä.
TS Koti

Sisustussuunnittelija neuvoo, miten luot toimivan etätyöpisteen – Miksi keittiö ei ole paras paikka ja miten viihtyä kotona 24/7?

Kyykky sohvalta tai tuolilta ylös. Liike pakaroille ja reiden lihaksille. Nouse tuolilta ojentaen lantion seisoma-asennossa ja jarruttele alas niin, että tunnet lihastyön myös reiden lihaksissa. Voit myös tehdä pysäytyskyykkyjä niin että pidät kyykkyasentoa laskemalla viiteen juuri ennen kuin istut alas. Mitä matalampi tuoli, sitä rankempi liike on.
Terveys

Sohvatyyny ja villasukat kelpaavat kotijumpan kuntoiluvälineiksi – katso videolta vinkit, joilla kunto kohenee kotiloissakin

Lukemisto

Viisikymmentä vinkkiä koronakotoiluun – jos kotonaolo tylsistyttää ja mökkihöperyys kolkuttaa ovella, kokeile näitä

Ostoskärryyn on kasattu määrä, jonka nelihenkinen perhe kuluttaa viikossa, kun arkiruokailutkin hoituvat kotona etätöiden ja -opetuksen vuoksi.
Kotimaa

Keskivertoperhe syö viikossa liki 30 kiloa ruokaa – Näillä ohjeilla hankit tarvittavan ruokamäärän ja suunnittelet arkiruokailut kotona

Arttu Tuomi kertoo, että nykyaikaisen öljylämmitysjärjestelmän hyötysuhde nousee helposti 95 prosenttiin. Automatiikka säätelee lämpöä myös asukkaiden poissa ollessa.  Polttimen huoltoa suositellaan joka toinen vuosi ja öljysäiliön puhdistusta ja tarkastusta kymmenen  vuoden välein.
TS Koti

Öljylämmitys vai ei – päivitä tietosi nykyaikaan

TS Koti

Kolumni: Poikkeavat olot vaativat poikkeavaa ajattelua

Fanett (1949) on jokaiseen kotiin sopiva moderni versio talonpoikaisesta pinnatuolista.
TS Koti

Ilmari Tapiovaaran tutut klassikkotuolit ja -pöydät Domus, Fanett ja Pirkka kiinnostavat myös ulkomailla – Nämä kolme syytä selittävät hinnannousua

TS Koti

Onko taloyhtiön saunavuoro syytä perua? Yhtiökokouksen voi pitää myös virtuaalisesti

Susanne Vatanen ja Jouko Korhonen ovat olleet Sumpin synnyttämisessä alusta asti mukana.
Asuminen

Yhteisöllisessä kerrostalossa vierashuonekin on yhteinen – ylimääräisen huoneen vieraille voi vuokrata taloyhtiöstä

TS Koti

Ennakoi ajoissa – tiivis rakentaminen aiheuttaa tärinää, räjähdyksiä ja myllerrystä

OP Koti Kainuu Oy:n toimitusjohtajan Olli-Pekka Hyyryläisen työssä muutos näkyy muun muassa siinä, että Kainuun pienistä kunnista ei tule kohteita myyntiin nykyään juuri ollenkaan eikä kauppojakaan siten tehdä. Valopilkkuna on se, että järvenrantojen loma-asunnot ovat pitäneet kohtuullisen hyvin arvonsa, ja joidenkin arvo on jopa noussut.
Kotimaa

Suoria keinoja asuntokannan arvonmenetykseen on vaikea löytää – Krista Mikkonen: "Asuntoremontteja ja energiatehokkuuden parantamista voidaan tukea"

TS Koti

Koti kunnossa? – Asumisen vuosikellosta saa vinkit kodin talotekniikan kunnossapitoon

– Meille on riesa, kun tavaroita ei noudetakaan.  Silloin saamme myydä tavaran kattaaksemme maksamattomat vuokrat. Huutokauppa.com huutaa noutamatta jääneitä tavaroita. Lisäksi on olemassa nettipalstoja, joille voi lahjoittaa irtainta, Cityvaraston aluepäällikkö Jukka Heimo (oik.) ja vuokrausneuvottelija Juha-Pekka Heimo kertovat Henrikki Kauppiselle (vas.) ja Katja Penttilälle.
TS Koti

Minivarastoja käyttävät niin keräilijät, perikunnat kuin rakentajatkin – mutta festarikansaa tai lampaita niihin ei huolita

 Jaana Tapio
TS Koti

Kolumni: Vihreää vanhaan taloon

Nahkapaperi taipuu moneen.
TS Koti

Sisustuksen ja askartelun uutuustuote on nahkapaperi – Askartele erilaisia nahkaa muistuttavia sisustusesineitä tai vaikka koruja

Palmuvehka on kasvattanut ruukkunsa täyteen juurta. Sahalla ja varovasti repien juurakko jaetaan kahtia.
TS Koti

Huonekasvi janoaa uutta multaa: kuinka mullanvaihto onnistuu?

Tulppaanit ovat aina olleet Peter Bergfeldtin lempikukka – jopa hänen käsivarteensakin on tatuoitu tulppaaneja. Tähän tulppaanikimppuun Bergfeldt laittoi mukaan mustikanvarpuja.
TS Koti

Tykkäätkö napakoista tulppaaneista vai annatko niiden taipua ja rönsyillä vapaasti? – Näin saat loihdittua boheemin ja trendikkään kimpun

Ilana Aalto
TS Koti

Kolumni: Koti viidessä minuutissa siistiksi

Riikka Lehtovaaran viherkasvi-innostus ei rajoitu vain kasvien hoitoon. Hänellä on muun muassa Instagramissa oma viherkasveihin painottuva nei.likka-tili.
TS Koti

Yksi pärjää pimeimmässä nurkassa, toinen tahtoo juopua päivittäin – Riikka Lehtovaara asuu viherkasvien valloittamassa kodissa

Päivi Vuorinen
TS Koti

Kolumni: Piippu ja nurkat puhtaiksi

Tuija Vihermaa on toiminut tekstiilitaiteilijana ja yrittäjänä 23 vuotta.
TS Koti

Fantasiamaailmoja ja värien loistoa – tekstiilitaiteilija Tuija Vihermaan mukaan parasta kodissa on sen tunnelma 

Timo Hakala kertoo, että vielä toistaiseksi Ursininkadulla sijaitsevan Palladium Turku As Oy:n hallissa ei latauspaikkoja ole, vaikka lupa sellaisten omakustanteiseen rakentamiseen annettiin jo liki vuosi sitten.
TS Koti

”Tankki täyteen” omalla autopaikalla – mutta kuka maksaa laskun taloyhtiössä?

Asta Leppä
TS Koti

Kolumni: "Ilmoitusasioita"

Tältä näytti helsinkiläisen Grenin pariskunnan kotona vuonna 1924. Ajalle tyypilliseen tapaan oleskelutilassa keskeisessä roolissa oli ruokailuryhmä, jonka ylle oli ripustettu kattovalaisin.
TS Koti

Palvelijalle oma huone, lapsi nukkumaan pöydän alle – suomalainen koti muuttui sadassa vuodessa paljon, ja yksi muutos on erityisen suuri

Kolumnit

Veijo Hyvönen: Oma koti ei olekaan kullan kallis kaikkialla Suomessa

Kojelauta kerää paljon pölyä. Autokäyttöön suunniteltu suti yltää pieniinkin koloihin.
TS Koti

Auto siistiksi – sisäosien siisteys on kovilla varsinkin lapsi- ja lemmikkiperheissä

Finlaysonin Tampereen myymälässä työskentelevä Miia Silvan ja Sitruunankeltainen papukaija -niminen pussilakana.
TS Koti

Nukkumistyylisi ratkaisee, kuinka usein vuodevaatteet pitäisi uusia – "Patja on kuin auto. Se vaatii säännöllistä huoltamista"

TS Koti

Kolumni: Oma tupa, oma lupa