Kierrätys

Onko kierrättäminen tarpeeksi helppoa? Miten sitä voisi helpottaa ja parantaa? Osallistu kyselyyn.
Teemat

Ota kantaa: Onko kierrättäminen tehty riittävän helpoksi?

Texvexin kautta on kiertänyt vuoden aikana yli 40 000 kiloa poistotekstiilejä.
Paikalliset

TST ei ota enää vastaan poistotekstiilejä

Etelä-Ranskassa junamatkalla Cannes–Nizza voi "ihailla" maisemien lisäksi myös raiteiden viereen kerääntyneiden tyhjien pullojen ja tölkkien määrää.
Kotimaa

"Monissa maissa muovi- ja lasipulloja on pidetty osana jätettä" – Suomessa pullot palautuvat kauppoihin, mutta muualla tilanne on huonompi

Kuvan roskakorit eivät liity tapaukseen.
Paikalliset

Turun yliopisto poisti roskiksia työhuoneista paremman jätelajittelun toivossa – Turvautuvatko työntekijät salaroskiksiin?

Moskovan alueella viime joulukuussa aloittanut EcoLine Voskresensk on esimerkki jätteenkäsittelylaitoksesta, jossa sekajätettä lajitellaan pitkälti käsin. Suomalaisasiantuntijoiden mukaan suunta pitäisi saada jälkilajittelusta kohti erilliskeräystä.
Maailma

Roskat sekaisin säkkiin ja säkki metsään – jätteisiin hukkuva Venäjä yrittää luoda kierrätyskulttuuria tyhjästä

Muoviset aterimet tulisivat myyntikieltoon uuden direktiivin myötä.
Kotimaa

Ympäristöministeriön selvitys: Kertakäyttöpakkausten ja koirankakkapussien kieltäminen hyödyllistä Suomelle

Ekotavaratalo Ekote palvelee osoitteessa Louhimontie 4, Raisio.
Paikalliset

Video: Raisioon avautui uusi ekotavaratalo

Soile Rajamäen mukaan vapaaehtoinen lapsettomuus herättää ihmisissä monenlaisia tunteita. Tästä johtuen hän ei halua esiintyä jutussa omilla kasvoillaan.
Lukemisto

Ilmastonmuutos vankisti päätöstä lapsettomuudesta

Paikalliset

Paraislaisille uusi muovipakkausten keräyskontti

Kontissa tavarat on ryhmitelty kuin tavaratalossa: kirjoille on omat hyllynsä, lastenvaatteille ja leluille omansa, samoin miesten ja naisten vaatteille ja urheilutarvikkeille. Projektipäällikkö Sanna Joronen tekee joskus itsekin löytöjä. – Ostan tarpeeseen, tällä hetkellä etsin syviä lautasia, hän sanoo.
Lukemisto

"En ole luopunut mistään" – ilmastoetiikasta tohtoriksi väitellyt Sanna Joronen elää niukasti ja nauttii työstään kierrätysmyymälässä

Vuokkosista kerrotaan, että kuluttajien kiinnostus kuukautissuojien ympäristövaikutuksiin on kasvanut. Siteiden osuus polttokelpoisesta jätteestä on kuitenkin pieni, joten kuukautissuojien ympäristökuormitus on vähäistä muuhun naisen kulutukseen verrattuna.
Paikalliset

Kuukautissidejäte kiertää huonosti – Yritykset vastaavat jätemäärään tekemällä kevyempiä siteitä

Jätelain uudistuksessa on tarkoitus lisätä tuottajavastuuta, mikä tarkoittaisi todennäköisesti Ringin keräyspisteiden määrän kasvua.
Paikalliset

Muovipakkausten kierrätys kasvaa huimaa vauhtia – Topinojalle tuotu jo lähes yhtä paljon pakkauksia kuin koko viime vuonna

Roskienkeruuvene kerää roskia Rantalavan edustalta. Arkistokuvassa Rantalava vuonna 2016.
Paikalliset

Roskienkeruuvene saapuu Ruisrockiin – tähän mennessä Roska-Roopen kitaan jäänyt eniten tupakantumppeja, muovipulloja ja pikaruokapakkauksia

Tuomas Alijoki koordinoi Vierailukeskus Joen kiertotalousnäyttelyä. Kuvassa testataan kuvitteellisesti alumiinin kierrätystä. – Näyttelyn kokoaminen oli todella hedelmällinen prosessi. Samalla vahvistimme yritys- ja korkeakouluyhteistyötä, Alijoki hymyilee.
Lukemisto

Vanhalla villapipollakin on tulevaisuus – Turun Tiedepuiston näyttelyssä tutustutaan muovin, tekstiilin, veden ja alumiinin kiertotalouteen

Paikalliset

Turkuun perustetaan hävikkiruokakaappi – Hukkaan menossa olevat ruoat voi jatkossa kantaa kotoaan Ekotorille

Ympäristö

Osaatko sijoittaa 21 erilaista roskaa oikeisiin jäteastioihin? Testaa tietosi TS:n kierrätysvisassa

Vastaava Texvex-ohjaaja Päivi Lintula näyttää mallia, miten tyynyliinoista valmistettuihin kolmen euron kasseihin saa mahtumaan suuren määrän vaatteita ja muita tekstiilejä.
Lukemisto

TST-Texvexin poistotekstiilimyymälä viettää 3-vuotissynttäreitä – TST-Texvexin kautta kulkee vuodessa 120 000 kiloa tekstiiliä

Kotimaa

Kotitalousjätteestä tiedetään yhä liian vähän – puute hankaloittaa kierrätyksen tehostamista kunnissa

Juha Kuittinen (vas.) ja Ilpo Nevaluoto kiertävät päätyökseen siivoamassa kierrätysasemien reunustoja ihmisten yöaikaan dumppaamasta romusta. Raision Jertantieltä kyytiin lähti maanantaina muun muassa pieni runkopatja.
Paikalliset

Jätehuollon siivouspartiot käyvät jatkuvasti kierrätyspisteillä – Itäharjulla Turun väärinkäytetyin paikka

  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »