Ihmisoikeudet

Turussa juhlittiin Prideä 14. elokuuta.
Maailma

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaama vihamielisyys lisääntyy Euroopassa

Ihmiset toivat kukkia synagogan portille.
Paikalliset

Turun synagogalla tukitilaisuus – "Vihaa on nähty liikaa, nyt on solidaarisuuden vuoro"

Paikalliset

Turun synagoga saa tuen osoituksena kukituksen aitaansa – katso suora lähetys tukitilaisuudesta kello 19

Holokaustiin liittyyuseita huhuja ja myyttejä, joita ei ole vedenpitävästi voitu osoittaa todeksi. Saippuamyytti on yksi niistä, mutta se elää edelleen sitkeänä.
Kotimaa

Uusnatsit levittivät antisemitististä propagandaa – saippuavalmistaja sanoutuu irti vastenmielisestä teosta

Uskontokuntien suunnitelmissa on vielä kuluvan viikon aikana järjestää yhteinen tuenilmaus Turun juutalaiselle seurakunnalle.
Paikalliset

Turussa järjestetään tuenilmaus juutalaiselle seurakunnalle – myös katolista kirkkoa on töhritty maalilla

90-vuotias Asma osoittaa mieltä joka päivä Delhissä. Hän kertoo asuneensa Delhissä niin kauan kuin hän muistaa, mutta hänellä ei ole henkilöpapereita monen muun tapaan.
Maailma

Tapasimme naisia, jotka ovat laulaneet Delhin mummoprotesteissa viikkoja – Intian uusi kansalaisuuslaki jätti muslimit ulkopuolelle

Pekka Haavisto
Kotimaa

Ulkoministeri Haavisto holokaustia käsittelevään ministerikokoukseen

Musliminainen osallistui lauantaina Turkin Istanbulissa protestiin, jossa osoitettiin mieltä sitä vastaan, miten Kiina kohtelee uiguurivähemmistöään.
Maailma

Kiina sanoi Xinjiangin leireillä olevien "valmistuneen"

Fawzia Koofi osallistui Varsovassa pidetyn Demokratiadialogin paneeliin lokakuussa 2015 maansa parlamentin varapuheenjohtajana. Nyt hän on perustanut oman puolueen, koska häntä estettiin osallistumasta vaaleihin.
Maailma

Urat urkenevat Afganistanin naisille uhkista ja pommeista huolimatta – yhä useampi alalla, jossa oli ennen vain miehiä

Isisin vastaiset taistelut aiheuttivat vierastaistelijoiden perheisiin liittyvien kysymysten lisäksi ison pakolaisongelman. Kuvassa irakilaiset siviilit pakenevat taisteluja kesällä 2017.
Kotimaa

Analyysi: Mitä Isis-lapsille pitäisi tehdä? Tämän takia poliittista päätöstä pantataan

KGB:n päämajan edustalla Moskovan Ljubjankassa on muistomerkki poliittisten vainojen uhreille. Ulkomaiset suurlähettiläät laskivat kukkia sen juurelle 29. lokakuuta. Joka vuosi ihmiset saapuvat lukemaan ääneen surmattujen ja vangittujen omaistensa nimiä.
Maailma

Venäjä kiristää myös yksityishenkilöiden valvontaa – uusi laki pakottaa kantamaan ulkomaisen agentin leimaa

Kotimaa

Vihreät: Valtion pyydettävä anteeksi steriloiduilta transihmisiltä ja maksettava heille korvauksia

Veijo Baltzar.
Kotimaa

Lehdet: Kulttuurineuvos Veijo Baltzar on vangittu epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan pitää varmistaa, että irakilaismiehen kaltaista tapausta ei enää pääse tapahtumaan.
Kotimaa

Sisäministeri Ohisalo: EIT:n tuomio on vakava viesti – Suomen on otettava turvapaikkaprosessit tosissaan

Syyttäjän mukaan miehen puheet videolla ovat ihmisarvoa loukkaavia. Video on edelleen katsottavissa Youtubessa.
Paikalliset

Turun puukotuksen jälkeen kuvattua videota vaaditaan poistettavaksi – julkaisijalle tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Nina Gregorin mukaan Eurooppa on paremmin varautunut kuin vuonna 2015, jos mantereelle tulee paljon turvapaikanhakijoita.
Kotimaa

Paremmat lailliset reitit voisivat estää ihmissalakuljetusta, sanovat asiantuntijat – Turkin hyökkäys puhutti maahanmuuttoseminaarissa

Lapsen hyväksikäytölle ja ihmiskaupan uhriksi joutumiselle altistavia tekijöitä ovat muun muassa paperittomuus ja puutteellinen turvaverkosto.
Kotimaa

Lapset joutuvat ihmiskaupan uhreiksi Ruotsissa Suomea laajemmin – pakkoavioliittoja ja hyväksikäyttöä kummassakin maassa

Suomessa tällä hetkellä asuvat hongkongilaiset kertovat, että he eivät voisi ikinä suostua Hongkongin hallituksen luovutuslakiesitykseen.
Kotimaa

Meitä ei luovuteta! Suomessa asuvat hongkongilaiset pelkäävät, että Kiina yrittää murskata alueen autonomian

Etelä-Korean armeijan sotilaat pidättivät maakuntahallinnon rakennuksessa loppuun asti taistelleet nuoret monien kuollessa.
Lukemisto

Gwangjun verilöylyssä Etelä-Koreassa kuoli satoja nuoria – Rauli Virtanen palasi kaupunkiin, jossa kuvasi hirmutyötä vuonna 1980

– Täällä on hyvä meininki. Nyt mennään sen sadantuhannen yli. Osoitetaan, että ollaan päästy jo pitkälle, mutta tekemistä on vielä, tuumasivat Tampereen seudulta paikalle tulleet
Kotimaa

"Osoitetaan, että ollaan päästy jo pitkälle, mutta tekemistä on vielä" – tuhansia marssi Pride-kulkueessa ihmisoikeuksien puolesta

  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »