Henkilö

Paikalliset

Miten irlantilaisesta Brian Keaneysta tuli portsalainen yrittäjäisä? Lue erikoisartikkeli

Riikka Purran mukaan perussuomalaisilla on eri puolueiden kanssa yhteisiä teemoja, joita voisi kuvitella yhdessä edistettävän.
Kotimaa

Riikka Purra: Perussuomalaiset valmistautuu jo hallitusneuvotteluihin

Paavo Järvilehdon (oik.) mukaan kasvu lahjakkaassa sisaruskatraassa on antanut enemmän voimaa kuin luonut kateutta. Rima on silti korkealla, kun kaikki ovat huippuja omalla alallaan. – Meillä on läheiset välit koko koplalla. Suoraa kilpailuasetelmaa ei tule, koska olemme kaikki eri aloilla, mainossuunnittelija Paavo Järvilehto sanoo. Vierellä isoveli, kirjailija, professori ja muusikko Lauri Järvilehto.
Lukemisto

Olenko oikeasti luova vai huijaanko vain? Opettajan väheksyvät sanat saivat professori Lauri Järvilehdon luopumaan rakkaasta harrastuksesta teininä

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen on tänä keväänä paljon vartijana. Yöuniaan hän ei kovan neuvottelutahdin takia menetä. – Asiat ovat toki tärkeitä, mutta niissä ihmisen henki ei ole käsissäni samalla tavalla kuin synnytyssalissa.
Lukemisto

Kevään seuratuin ay-johtaja saa miehiltä hämmentävää palautetta – räväkkä Millariikka Rytkönen aikoo tosissaan mittauttaa hoitotyön arvon

– Vuonna 2024 täytän 62 vuotta. Ennen sitä aion ajaa Amerikan ja Australian halki. Sitten palaan kuin maantiekiitäjä kehiin, entinen ulkoministeri Timo Soini kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan.
Kotimaa

Timo Soini presidenttikisaan kansanliikkeen ehdokkaana? "Tarvittaessa kampanja ponkaistaan vauhdilla pystyyn"

Anette Huila toimii joogaohjaajana ja äänimaljarentouttajana.
Paikalliset

Anette Huila on oman temppelinsä emäntä

95 prosettia Elina Palosaaren asiakkaista on kahden vanhemman perheitä, vaikka moni luulee, että doula on useimmiten yksinsynnyttäjän tuki.
Lukemisto

Elina Palosaari on toiminut doulana yhteensä 25 synnytyksessä – 95 prosenttia asiakkaista on kahden vanhemman perheitä

Paikalliset

Parhaillakaan kokeilla ei pitäisi olla lupaa kouria tai kyykyttää, sanoo turkulainen kokki Noora Kangosjärvi

Puolustaja Casper Santanen pelasi TPS:ssa kaudella 2008 -2009.
Jääkiekko

Entiselle TPS-puolustajalle jo uran viides aivotärähdys – "Taklaajia on päästetty liian pienillä rangaistuksilla"

Maatalous- ja metsätieteiden tohtorina Jukka Kola seuraa mielenkiinnolla metsien käyttöön ja maatalouteen liittyvää keskustelua.
Paikalliset

Turun yliopiston rehtori Kola penää tutkittua tietoa esille – "Välillä eri keskusteluissa mielipiteitä esitetään faktoina"

B-gallerian projektitilaan näyttelyn tehnyt Noora Ojanperä (s.1993) valmistuu keväällä kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta. Hän työskentelee valokuvan, liikkuvan kuvan, tekstin ja äänen parissa.
Kulttuuri

Pian kuvataiteilijaksi valmistuva Noora Ojanperä leikki jo lapsena Powerpoint-ohjelmalla, nyt hän käyttää sitä taiteessaan

Sirpa Roima harrastaa maalaamista ja hän on ikuistanut tauluihinsa myös Turun Avantouimareiden saunan sellaisena kuin se oli uimaharrastuksen alussa ja tänä päivänä.
Paikalliset

Sirpa Roima treenaa talviuinnin MM-kisoihin

Kristian Lever on tehnyt tähänastisen uransa kansainvälisillä näyttämöillä. Nyt hän on muuttanut takaisin Suomeen.
Kulttuuri

Kristian Lever sai 16-vuotiaana tanssiherätyksen ja suuntasi Eurooppaan – Kotimaan valloitus alkaa Turusta

Ville Karvisen elämänkulku sai hiukan uuden suunnan, kun hänestä tuli isä 19-vuotiaana. Osa haaveista piti laittaa jäihin, mutta esimerkiksi rauhanturvaajaksi Karvinen pääsi lähtemään hieman suunniteltua myöhemmin.
Paikalliset

Ville Karvisesta tuli isä 19-vuotiaana – hän on myös ensihoitaja, sairaanhoitaja, rauhanturvaaja ja tosi-tv-kasvo

– Meillä ei lapsuudenkodissani kauheasti arvostettu oopperaa ja klassista laulutaidetta. Ehkä se oli minulta sitten myös jotain kapinaa, että aloin opiskella oopperalaulajaksi, Petri Bäckström miettii.
Paikalliset

Petri Bäckström palautti hauskuuden oopperoihin – myös klassisiin teoksiin

Taide on Ismo Kajanderille älyn ilmentymä.
Lukemisto

80 vuotta täyttävä Ismo Kajander kutsuu itseään erikeepperitaiteilijaksi – haastavinta on teosten elementtien yhdistäminen

Viisitoista vuotta sitten Turkuun asettunut Elina Koivunen fanittaa estottomasti kotikaupunkiaan, joka toimii myös hänen tuoreen dekkarinsa päänäyttämönä.
TS Kirja

"Haluan taistella sitä vastaan, että kirjan elinikä olisi vain kolme kuukautta" – Pienkustantajan usko kirjoihin ei horju

–Työni on kovin matemaattista, tarjousten ja numeroiden kanssa pelaamista, joten insinöörille on iso hyppy tulla teatterinmaailmaan, mutta ihan hauskaa ja mielenkiintoista tämä on ollut, miettii Jarmo Mäkinen.
Lukemisto

Jarmo Mäkinen uskaltautui lavalle 58-vuotiaana – "Näytteleminen on tavallaan ollut unelmani"

Lastenkulttuurin suunnittelija Leena Hiltunen on koordinoinut jo kymmenen vuoden ajan lasten uudenvuodentapahtumaa Turussa. Tämän vuoden uutuus ovat kirjastoautot, jotka ovat Kupittaanpuistossa avoinna tapahtuman ajan. Kirjastoautoissa voi normaaliin tapaan lainata ja palauttaa kirjoja.
Paikalliset

”Lapset ansaitsevat oman uudenvuodenjuhlansa”

Jari Helmisaari uskoo, että maailmaa voi viedä eteenpäin tarttumalla asioihin ja tekemällä parhaansa.
Lukemisto

70 vuotta täyttävä Jari Helmisaari auttoi Karjalan kansaa rakentamalla kirkkoja – tänä päivänä häntä innostaa 3D-suunnittelu

Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet on työskennellyt museoalalla 1970-luvun alusta asti.
Kulttuuri

Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet jää vuodenvaihteessa eläkkeelle ja aikoo ryhtyä kirjoittamaan – muttei muistelmiaan

Pauliina Salonius on työskennellyt Salon Teatterin taiteellisena johtajana kaksi vuotta. Parhaillaan hän ohjaa sinne uudenvuodenaattona ensi-iltansa saavan jännitysnäytelmän Mustapukuinen nainen. Taustalla valosuunnittelija Timo A. Aalto (vas.) ja tekniikasta vastaava Esteri Mäkinen.
Kulttuuri

Pauliina Salonius on nuuhkinut turkulaisten teattereiden kulissipölyä vauvasta asti – Ensi syksynä hän vaihtaa Salon Seinäjokeen

Tapio Steniä terästää vilkas sosiaalinen toiminta muiden samanikäisten ja -henkisten kanssa.
Lukemisto

Koripallolla on pysyvä sija Tapio Stenin sydämessä – Peliuransa parhaat vuodet hän uurasti Turun NMKY:n riveissä

Mikko Oivanen on asunut ulkomailla seitsemässä eri maassa. Parhaiten hän on viihtynyt Puolassa.
Urheilu

Lentopallo on vienyt Mikko Oivasen seitsemään maahan – yhtä hän kutsuu melkein paratiisiksi, toisesta ei ole mitään hyvää sanottavaa

- Mikäli sairastuisin tai pyörtyisin hetkeä ennen, ei joulurauha jäisi julistamatta, Mika Akkanen kertoo.
Paikalliset

Jännitys on huipussaan, kun suora lähetys alkaa – Mika Akkanen julistaa joulurauhan jo seitsemättä kertaa

Ruotsalainen kirjailija Mats Strandberg kertoo romaanissaan Loppu, mitä perheissä ja yhteiskunnassa voisi tapahtua, jos tiedettäisiin komeetan tuhoavan maapallon. Kirja syntyi kirjailijan ilmastoahdistuksesta.
TS Kirja

Luontoon kumppanin kanssa ja pari drinkkiä – miten sinä kohtaisit yllättävän maailmanlopun?

– Merinovilla on vauvan- ja lastenvaatteissa minusta ainoa oikea materiaali, sillä se ei kutita. Talviaika on tietysti tuotteideni suurinta sesonkia. Kesä on hyvää aika kartuttaa varastoja. Ensimmäiset tilaukset alkavat tulla elokuussa, toteaa Anna-Sofia Koivuniemi.
Paikalliset

Logomo täyttyy kotimaisesta muotoilusta – Sohvila luottaa merinovillaan

Sanna Marinia on luonnehdittu puolueensa vasemman laidan edustajaksi.
Kotimaa

Sanna Marin on uuden sukupolven rautarouva – nyt hänestä on tulossa Suomen nuorin pääministeri

Ninna Mäkinen askarteli elokuva-aiheiseen näyttelyyn kohtauksen Mielensäpahoittaja-elokuvasta.
Paikalliset

Käsitöitä minikoossa – raisiolainen Ninna Mäkinen harrastaa nukkekotiaskartelua

– Tämän uskomattoman kankaan löysin Lontoosta. Kyllä minulla vain on hyvä maku, Karita Mattila naurahtaa tyylilleen uskollisena.
Kulttuuri

”Tämä on minun pukuni, voitte tykätä tai olla tykkäämättä” – Karita Mattila liikuttui kyyneliin vanhojen esiintymisasujen tuodessa muistoja mieleen