Hallitusohjelma

Perussuomalaisten Ville Tavion mukaan Rinteen hallituksen eroaminen sekä uuden hallituksen muodostaminen osoittautuivat silkaksi poliittiseksi teatteriksi.
Kotimaa

Perussuomalaisten mielestä uudet eduskuntavaalit olisivat olleet palvelus demokratialle – "Kansa ei äänestänyt Marinia pääministeriksi"

Pääministeri Sanna Marin antoi eduskunnalle tiedonannon hallitusohjelmasta. Siitä äänestetään tiistaina.
Kotimaa

Pääministeri Sanna Marin: Hallituksen katse on käännetty eteenpäin, emme vilkuile sivuille

Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi, mutta ilman omistajaohjausministerin salkkua.
Kotimaa

Sirpa Paatero palaa hallitukseen, Antti Rinne varapuhemieheksi

Tunnin juna -hanke etenee hyvän matkaa, tuli pääministeriksi sitten Sanna Marin, Antti Lindtman tai joku  muu.
Paikalliset

Varsinais-Suomessa pidetään silmällä hallitusohjelmaa – liikennehankkeet tärkeitä maakunnalle

Kotimaa

Järjestöt patistavat hallitusta puuttumaan verovälttelyyn

Opetusministeri Li Andersson (vas.) uskoo, että varhaiskasvatusmaksujen alentamisesta voitaisiin keskustella kevään kehysriihessä.
Kotimaa

Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen

Taloyhtiöille tarkoitetun energia-avustuksen perusteina tullaan käyttämään todellisia päästövähennyksiä ja energiansäästöä.
Kotimaa

Hallitus päätti avustaa kerrostalojen energiaremontteja sadalla miljoonalla eurolla – tukihaku alkaa heti alkuvuonna

Valtionvarainministeri Mika Lintilä (kesk) esitteli ehdotuksensa valtion rahankäytölle ensi vuodelle.
Kotimaa

Valtiovarainministeriön budjettiehdotus: polttoaineveroon 250 miljoonan euron korotus

Pääministeri Antti Rinne veneili kesälomallaan reilun viikon vaimonsa ja lastenlastensa kanssa Saaristomerellä ja Ahvenanmaalla. Arkistokuva.
Kotimaa

Rinne vastaili kysymyksiin loman jälkeen: Merellä näyttää vesiliikennesäännöt unohtuvan

Tamperelaisen liikenne- ja viestintäministerin Sanna Marinin (sd) erityisavustajana toimii turkulainen Ilkka Hamunen (sd). Erityisavustajana Hamunen huolehtii muun muassa ministeriön asioista eduskuntaan ja eduskuntaryhmään päin, sekä siitä, että virkamiesten valmistelevat esitykset noudattavat hallitusohjelmaa ja puolueen linjauksia.
Paikalliset

"Kaikki nopeat ratayhteydet ovat tärkeitä" – liikenne- ja viestintäministerin turkulainen erityisavustaja Ilkka Hamunen ei pidä siltarumpupolitiikasta

Pääministeri Antti Rinteen (sd) hallitusohjelma julkaistiin Helsingin keskuskirjasto Oodissa ja sen esittely jatkuu kirjastoissa eri puolilla Suomea. Turun pääkirjastossa vieraillut opetusministeri Li Andersson kertoi käyttävänsä Turun pääkirjastoa usein etäpäivinä työhuoneenaan.
Paikalliset

Koulutus kiinnosti kansaa kirjastokiertueella – opetusministeri ei haikaile korkekakoulujen yhdistämistä

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) esitteli hallitusohjelmaa Pietarsaaren kaupunginkirjastossa maanantaina 1. heinäkuuta.
Kotimaa

Ministerit esittelevät hallitusohjelmaa kirjastoissa alkusyksyyn asti – kiertue painottuu Etelä-Suomeen "aikataulusyistä"

Hallitusohjelma julkistettiin Helsingissä Oodissa. Nyt ministerit jatkavat muihin kirjastoihin kertomaan ohjelmasta.
Kotimaa

Hallitus aloitti ainutlaatuisen kirjastokiertueen – Toivoo kansalta palautetta ja kysymyksiä hallitusohjelmasta

Antti Rinne
Kotimaa

Rinne lupasi eduskunnassa vastuullista talouspolitiikkaa, pienimpien eläkkeiden korotuksia ja hoitajamitoitusta

Tunnin juna on saanut kilpailijan Rantaradasta, jota moni haluaa kunnostaa.
Paikalliset

Rkp radoista kahta mieltä – uusi kansanedustaja ja piirin puheenjohtaja kannattavat sekä Tunnin junaa että Rantaradan kunnostusta, uusi ministeri ei

Paikalliset

Hyvinvoinnille kiitosta –  pyyhkeitä epämääräisyydestä

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtajan Jonne Rinteen mukaan 300 poliisin lisäys ei riitä millään turvaamaan kohtuullisia hälytyspalveluja ja rikostutkintaa.
Kotimaa

Poliisi AMK oli varautunut kouluttamaan tuplamäärän lisäpoliiseja — Poliisiliitto hallitusohjelmasta: "Visio ilman toimintakykyä on hallusinaatiota"

Paikalliset

Li Andersson: "Turun diplomi-insinöörikoulutus on hyvä esimerkki siitä, mitä tuon kirjauksen pitäisi tarkoittaa"

Korpilammen hotelli tuli tunnetuksi silloisen pääministerin Kalevi Sorsan vuonna 1977 isännöimästä seminaarista, jossa etsittiin yhteistä näkemystä Suomen taloudesta.
Kotimaa

Rinteen hallitus hioi legendaarisessa Korpilammen hotellissa yhteistyötä – Aikaa jäi ryhmätöiden ohella saunomiseen ja karaokeen

Varsinais-Suomen liiton edunvalvontajohtajan Janne Virtasen mielestä hallitusohjelmassa on aina vain vähemmän alueellista antia.
Paikalliset

Maakunnalle ei heru selviä lupauksia Tunnin junasta tai DI-koulutuksesta

Kummitäti Eevi Rannikko oli siskonpoikiensa Paavon (vas.) ja Rasmuksen kanssa leikkipuistossa. Jo pelkästään seuraavan sukupolven vuoksi hän pitää ilmastotalkoita hallituksen tärkeimpänä päämääräänä.
Paikalliset

Hallitusohjelma jakaa kansalaisten mielipiteet

Paikalliset

Annika Saarikko: Tärkeimmät hankkeet pysyivät mukana

Helsingin yliopiston julkistalouden professorin Roope Uusitalon mukaan sinänsä selkeä hallitusohjelma kaipaa vielä tarkempia laskelmia siitä, kuinka uudistukset rahoitetaan.
Kotimaa

Yltiöpositiivisuus voi kostautua – hallituksen verolinjassa selvä askel vasemmalle

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo, että hallitusohjelma osoittaa tulevan hallituksen tekevän koulutuksessa merkittävän arvovalinnan suhteessa edellisiin hallituksiin, jotka leikkasivat kouluilta.
Kotimaa

Mitä koulutukselle luvattiin milläkin asteella? – Opettajien ja koulujen edustajat kommentoivat hallitusohjelman lisäyksiä koulutukseen

Kotitalousvähennykseen tulevat muutokset koskettavat satoja tuhansia suomalaisia. Vähennystä hakevista yli kolmannes on ollut eläkeläisiä. Vähennystä voi saada esimerkiksi siivouspalveluista.
Kotimaa

"Työssäkäyvät enemmän maksupuolella" ja "eläkeläisille selkeästi lisää hyvinvointia" – kysyimme asiantuntijoilta hallitusohjelman vaikutuksista eri väestöryhmille

Kaupunginjohtaja Minna Arve.
Paikalliset

Hallitusohjelmassa ymmärretty kaupunkien merkitys ilmastotyössä – Minna Arve tyytyväinen neuvottelutulokseen

Turvetuotannosta luopumisen hitaus on yksi kritiikeistä, jota sekä WWF että Suomen luonnonsuojeluliitto esittävät hallitusohjelmaa kohtaan. Arkistokuva turvetuotannosta.
Kotimaa

"Vuosituhannen paras hallitusohjelma" – Ympäristöjärjestöt kiittelevät, mutta löytävät ohjelmasta myös ympäripyöreyksiä ja kritisoitavaa

Antti Rinteen tulevan hallituksen ohjelma keräsi nopeasti niin kiitoksia kuin moitteita. Puolueiden puheenjohtajat matkalla tiedotustilaisuuteen.
Kotimaa

Hallitusohjelmalle heti risuja ja ruusuja järjestökentältä – eläkeläiset, rakennusteollisuus ja luonnonsuojelijat mielissään

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kuvailee uutta hallitusta selvityshallitukseksi.
Kotimaa

Orpo: Hallitusohjelma on hiekalle rakennettu, sillä talouden kestävä pohja puuttuu

Tulevien hallituspuolueiden puheenjohtajat matkasivat tiedotustilaisuuteen yhdessä raitiovaunulla.
Kotimaa

Li Anderssonia kiinnostaa opetusministerin salkku – Juha Sipilä ei ole vastuupaikoille käytettävissä