Hallitus

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni valoi uskoa keskustaväelle. Hän puolusti voimakkaasti keskustan mukanaoloa hallituksessa. Oikeisto-oppositio luo hänen mukaansa toivottomuutta, pelkoa ja näköalattomuutta.
Kotimaa

Kulmunin viesti: Keskusta on pärjännyt yli sata vuotta, joten eiköhän se pärjää jatkossakin

Orpo puhui kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä.
Kotimaa

Orpo: Suomi tarvitsee 120 000 uutta työllistä ­– "Hallituksen ohjelmalta on nyt pohja pois ja sen on korjattava kurssiaan"

Väistynyt puheenjohtaja Juha Sipilä luovutti uudelle puheenjohtajalle Katri Kulmunille alumiinista tekemänsä puheenjohtajan nuijan Kouvolan ylimääräisessä puoluekokouksessa syyskuussa.
Kotimaa

Keskustan kannatukseen laskuun on kymmenen syytä – apu voisi löytyä konkareita kuuntelemalla

Työministeri Tuula Haatainen kertoi panevan luottamuksensa kolmikantaiseen työllisyystoimien valmisteluun, vaikka vastuu ratkaisujen löytämisestä on viime kädessä hallituksella.
Kotimaa

Ministeri Haataisen mukaan työllisyystoimien valmistelu etenee aikataulussa: "Ymmärrän, että malttamattomuutta on aina"

Kansainvälisen valuuttarahaston valtuuskunnan johtaja Alasdair Scott kävi Helsingissä marraskuussa keräämässä aineistoa nyt julkistettuun maaraporttiin.
Kotimaa

Suomea uhkaa tarkkailuluokalle joutuminen – IMF ja EU-komissio puuttuneet valtion velkaantumiseen

Maailma

Duuma hyväksyi odotetusti Putinin ehdottaman pääministerin – entinen verohallinnon johtaja tuskin tekee omia poliittisia linjauksia

Kotimaa

Kommentti: Al-Holista jää tahra nuhteettomaan Haavistoon – ristiriitaiset lausunnot vaikeuttavat tilannetta

Ulkoministeri Pekka Haavisto (kuvassa) on antanut vaihtelevia selityksiä konsulipäällikkö Pasi Tuomisen kohtelusta al Hol -jupakassa.
Kotimaa

Perustuslakivaliokunta saattaa jo tiistaina päättää, joutuuko Haavisto poliisitutkintaan al Holin -leirin suomalaisten kotiutusjupakassa

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka korostaa liikennejärjestelmäsuunnitelman valmisteluvaiheen tärkeyttä. Liikennejärjestelmäsuunnitelma oli esillä jo Sipilän hallituksen aikana.
Kotimaa

Liikenteen ja ilmaston jättihankkeista pidetään alueelliset infot – hallitus lupaa kuulla kansalaismielipiteet tarkasti

Suomen pääministeri Sanna Marin ja Viron pääministeri Jüri Ratas keskustelivat maiden välisestä yhteistyöstä Tallinnassa Marinin ensimmäisellä Viron vierailulla.
Kotimaa

Sanna Marinilla ja Viron pääministeri Rataksella pitkä yhteistyölista – ”Tallinnan tunneliin ei lippuja vielä myydä”

Pääministeri Sanna Marin matkustaa tänään Viroon.
Kotimaa

Kohulausunto sävyttää Marinin Viron vierailua – sisäministerin möläytys myyjätytöstä taustalla

Kotimaa

EU-puheenjohtajamaan ministerit liihottivat pilvissä: Rinteen hallitus lensi 857 825 kilometriä

ÖVP:n Sebastian Kurz (vas.) ja vihreiden Werner Kogler lähtevät kasaamaan hallitusta.
Maailma

Sebastian Kurz vie Sanna Marinilta nuorimman istuvan pääministerin tittelin – hallitusohjelmaan huivikielto

Pääministeri Antti Rinne ja Ilta-Sanomien kuvaaja Seppo Solmela hämmästyivät syyskuun budjettiriihessä Helsingin Säätytalossa, kun yksi paikalla tungeksineista uutiskuvaajista oli kaatua roskapönttöön.
Kotimaa

Katse politiikan kulissien taakse – tällaisena Lännen Median valokuvaaja Joel Maisalmi näki politiikan hullun vuoden 2019

Uuden hallituksen kuherruskuukausi loppuu pian. Ministerit Li Andersson vasemmistoliitosta, Katri Kulmuni keskustasta, Sanna Marin sdp:stä ja Maria Ohisalo vihreistä joutuvat tositoimiin viimeistään hallituksen kehysriihessä kevättalvella.
Kotimaa

Näkökulma: Marin polttaa uhoamalla sillat kokoomukseen, Kulmuni ei taida itsekään enää luottaa keskustan nousuun

Thomas Blomqvist  lausuu runoja ruotsiksi ja suomeksi. Kirjahyllyssä on roppakaupalla runoteoksia.
Kotimaa

Viisikossa vilahti mies, mutta kuka hän on? – Runoileva tasa-arvoministeri piti kaikki isyysvapaansa ja tekee osansa kotitöistä

Ulkoministeri Pekka Haaviston toiminnan lainmukaisuus menee perustuslakivaliokunnan tutkittavaksi.
Kotimaa

Ulkoministeri Haaviston toiminnan lainmukaisuus perustuslakivaliokunnan tutkittavaksi – valiokunta valmistautuu kokoontumaan perjantaina aamulla

 Viron presidentti Kersti Kaljulaid ja presidentti Sauli Niinistö kävivät maanantaiaamuna puhelinkeskustelun, jossa virolaispresidentti pyysi anteeksi maan sisäministerin puheita. Arkistokuva vuodelta 2017.
Kotimaa

Viron sisäministeri Mart Helme pyytää anteeksi Sanna Marinilta

Pääministeri Sanna Marin antoi eduskunnalle tiedonannon hallitusohjelmasta. Siitä äänestetään tiistaina.
Kotimaa

Pääministeri Sanna Marin: Hallituksen katse on käännetty eteenpäin, emme vilkuile sivuille

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) johtama hallitus joutuu tiistaina vastaamaan al-Holia koskevaan välikysymykseen. Arkistokuva.
Kotimaa

Hallituslähde: Al-Holiin ei välttämättä löydy yhteistä linjaa – palautusten selvittelyä saatetaan jatkaa virkamiestyönä

Valtiosihteeri Matti Anttonen, ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja alivaltiosihteeri Pekka Puustinen kommentoivat ulkoministeriön al-Hol-kantaa keskiviikon tiedotustilaisuudessa.
Kotimaa

Ulkoministeriössä tehtävä voi vaihtua tiuhaan – Näin urakehitys poikkeaa muista ministeriöistä

Valtaosa al-Holin leirin suomalaisista haluaa palata kotimaahan. Kuvan ihmiset eivät liity juttuun.
Kotimaa

Yle: Pääosa al-Holin suomalaisista haluaa kotiin

Syyrian Al-Holin leirillä elää lähes 74 000 ihmistä, joista yli 90 prosenttia on naisia ja lapsia.
Kotimaa

Lapsijärjestöt vaativat suomalaislasten pelastamista al-Holin leiriltä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kätteli veteraani Mauno Tenhovirtaa talvisodan 80-vuotismuistojuhlassa 30. marraskuuta. Vieressä on puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.).
Kotimaa

Puolustusyhteistyön syveneminen Ruotsin kanssa saa tukea yli puoluerajojen – PS:n Ronkainen "Asiat hierotaan niin, että ne ovat kaikkien hyväksyttävissä"

Lapset ja naiset liikkuivat al-Holin leirillä Syyriassa viime kesäkuussa. Arkistokuva.
Maailma

Al-Holista palaaville Isis-naisille on kaavailtu exit-ohjelmaa, jossa he saisivat henkilökohtaiset mentorit – hallitukselta toivotaan lisämäärärahaa

Olosuhteet al-Holin leirillä Syyriassa ovat huonot. Kuvan ihmiset  eivät liity juttuun.
Kotimaa

Hallituksen iltakoulu rajasi al-Holista kotiutettavat orpolapsiin

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni sanoo, että hän ja pääministeri Sanna Marin muodostavat uuden hallituksen voimakaksikon hallitusohjelman toteuttamiseksi.
Kotimaa

Katri Kulmuni Rinteen vaihtamisesta: "En usko, että tämä nostaa keskustan kannatusta"

Suomi piti puheenjohtajuuskauden aikana esillä oikeusvaltioperiaatteen noudattamista. Törmäyskurssilla oltiin erityisesti Unkarin kanssa. Tässä keskustelevat Unkarin oikeusministeri Judit Varga (vas.) ja eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) Brysselissä alkuviikolla.
Kotimaa

Suomi ajautui Unkarin kanssa törmäyskurssille oikeusvaltioperiaatteesta – "Ennenkuulumatonta käyttäytymissääntöjen rikkomista"

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni on ollut tällä viikolla median pyörityksessä al-Holin suomalaislasten ja -naisten palautuksiin liittyen. Hallitus ei ole vielä tehnyt poliittista päätöstä, mutta Kulmunin mukaan keskusta kannattaa vain lasten palauttamista.
Kotimaa

Näkökulma: Kulmunilta karkasi some-mopo käsistä – sosiaalisessa mediassa poliitikko voi mokata helposti ja pahoitella nopeasti

Keskustan eduskuntaryhmän huoneen oven takana on viime viikkoina ollut ryysistä. Entinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) hämmentyi väenpaljoudesta niin, että marssi vahingossa vihreiden ryhmähuoneeseen.
Kotimaa

Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä