Extra

Niklas Lehmuskoski suorittaa lentolupakirjaa Turun Lentokerholla.
Lukemisto

Extreme: Lentäminen on Niklas Lehmuskosken unelma – "Lentotunnilla kaikki muu unohtuu"

Juha Valta oli huhtikuussa moottoripyöräretkellä Nagarkotissa, joka on vuoristokylä lähellä Kathmandua. – Nagargot on Kathmandusta katsoen lähin paikka nähdä Himalajan lumihuippuiset vuorijonot aina Everestille asti. Lisäksi siellä on ilma puhtaampaa kuin laaksossa. Siksi kävin siellä usein ihan puhdistamassa keuhkojani, Valta kertoo.
Lukemisto

Turkulaislähtöinen Juha Valta kehitti opetusta Nepalissa, jossa iso osa koulupäivistä kuluu kokeisiin valmistautumiseen

Katriina Huhtaniemelle tuttu pop-musiikki on avain hyvään festarifiilikseen.
Lukemisto

Extreme: Kysyimme, millaisia muistoja festarikesästä jäi

Poikansa menettänyt Kimmo Terho tietää, että surun ja tuskan kanssa oppii elämään, mutta ne eivät katoa minnekään.
Lukemisto

"Suuret purjelaivat toivat ja veivät hänet luotamme" – vertaistuki antoi Kimmo Terholle voimia jatkaa pojan kuoleman jälkeen

Lukemisto

Jälkipuinti: Puhelinlankoja säästettävä lintujen istuskelupaikoiksi

– Aplodeja kaipaan edelleenkin. Kun vain levitin käteni, niin aplodit alkoivat uudestaan. Se oli huumaavaa, Teemu Nyberg muistelee tanssija-aikojaan itse tekemänsä peilipöydän edessä.
Lukemisto

Balettitanssijan taito pelasti auralaisen nuohoojan hengen

Mikkel Näkkäläjärvi ja Erkki Tuomioja pohtivat puolueen paikkaa helsinkiläisravintola Juttutuvan salissa. Jyhkeä graniittirakennus Hakaniemen torin kupeessa valmistui Helsingin työväentaloksi vuonna 1908. Kymmenen vuotta myöhemmin rakennuksen torniin nostettu punainen lyhty toimi lähtölaukauksena Suomen sisällissodalle. Siihen osallistuminen oli molempien keskustelijoiden mielestä puolueen historian yksiselitteisesti suurin virhe.
Lukemisto

Tuomioja ja Näkkäläjärvi pohtivat 120-vuotiaan puolueen tulevaisuutta – "Ideologiset erot alkavat taas korostua"

Anssi Arola ja Sonja Vaskivuori ovat nauttineet kesästä Naantalissa.
Lukemisto

Extreme: Ystävysten kesä opetti ainakin itsenäistymään

Värikkäillä muistiinpanoilla voi tehdä opiskelusta mieluisampaa.
Lukemisto

Extreme: Koulunpenkki kutsuu – ota opiskelutekniikat haltuun

Lukemisto

Voi funikuvaari parkaa!

- Sain jalat alle 21-vuotiaana, kun tein ensimmäisen stand up -keikan On the Rocks -klubilla ja se meni hyvin ja seuraavakin keikka meni hyvin, stand up -koomikko Fathi Ahmed sanoo.
Lukemisto

Fathi Ahmed oppi lähiölapsena tarkistamaan puliukolta pulssin – nyt hän lataa surullisen hauskaa stand up -koomiikka

Sukat pyörivät jaloissa, kun tunkiokuopasta paljastuu 1400-luvulla valmistettu lyijyinen ankkuririipus, ikkunalasia tai saksalaisen astian palasia, riemuitsee arkeologi Ilari Aalto Turussa keskiaikaisen kaupungin kaivauksilla tehdyistä löydöistä.
Lukemisto

Arkeologi sukeltaa huussin alle – pökäleet ovat muinaisten aikojen muistitikkuja

Alvar Laiho (vas.), Oskari Ekqvist ja Tuuli Syvänen ovat lyhyen aikaa kesätöissä varastoapulaisina.
Lukemisto

Extreme: Lyhytkin pesti antaa työkokemusta

Kolme sukupolvea suvun entisellä kotirannalla. Oona Oikarinen (vas.), äiti Anu Oikarinen ja isoäiti Tuula Saarinen ihailevat paikan kauneutta.
Lukemisto

Extreme: Sukujuurilla Karjalassa

Tanja Huutonen viihtyy kotikulmillaan Berliinin länsipuolella, josta on hänen työpaikalleen Suomen suurlähetystöön vain noin viiden minuutin pyörämatka. Taustalla näkyy vanha Gedächtniskirche.
Lukemisto

Lanttulaatikosta alkoi Tanja Huutosen tie diplomaatiksi – norjalaisille piti opettaa, ettei rosollikastike kuulu joulutortun päälle

Maria Kauko on tehnyt suuren osan tähänastisesta työurastaan Kiinaan liittyvien asioiden parissa. Hän toivoo pääsevänsä tekemään myös muita töitä Kavakun avaaman diplomaattiuran myötä.
Lukemisto

Maria Kauko haluaa muuttaa maailmaa – Hän hakeutui eliittikouluna pidettyyn diplomaattikoulutukseen ja sai huomata, mitä koulutus todellisuudessa on

Kettu poseeraa öisellä polulla aivan kuin ei sillä muuta tekemistä olisikaan kuin olla edukseen luontokuvassa. Se on myös Punkan tarkoitus. Valokuvaaja on joskus viettänyt parikin viikkoa kuvaten yhtä kaupunkikettupesuetta. Ne ovat olleet hänelle itselleen hienoja hetkiä.
Lukemisto

Valokuvaaja Konsta Punkka tietää, miten pikkunisäkkäille puhutaan – "oravakuiskaajan" luontokuvat nousivat somessa maailmanmaineeseen

Suurilan oopperajuhlien taiteellinen johtaja Nicholas Söderlund uskoo, että juhlat ovat joissakin ihmisissä saaneet aikaan oopperakärpäsen pureman, mikä on kannustanut heitä tutustumaan oopperaan muuallakin.
Lukemisto

Tarvasjoen omiin oopperajuhliin sopii tulla vaikka tuulipuvussa

Lukemisto

Jälkipuinti: Maailman ylikulutuspäivä on huittislaisten nimikkopäivä

Lukemisto

Kolumni: Sakaalista tuli heti merimetso – Vain muutama ympäristöaihe sataa salaliittosyytteinä toimittajan niskaan

Nugipagun suosituimpiin aktiviteetteihin kuuluvat sumopaini ja sirkusvälineet. Samu Wahlroos(oik.) temppuilee diapolon kanssa.
Lukemisto

Extreme: Sumopainia, sipsiä, sirkusvälineitä ja myös seksuaalineuvontaa – Nugipagu ajaa sinne minne kutsutaan

Rebekka Hermonen (vas.) ja Linnea Liinanotko ovat viihtyneet loistavasti kesätyössään Seikkailupuistossa.
Lukemisto

Extreme: Palkitsevaa kesäduuni Seikkailupuistossa

Lukemisto

Jälkipuinti: Tamperelaisuus äärioikeistolaisuutta pahempi synti

Mimosa Leino työskentelee kolmatta kesää matkailuneuvojana Naantalissa. Hän ohjaa turistit mielellään vanhassakaupungissa aivan kirkon vieressä sijaitsevalle näkötornille.
Lukemisto

Mimosa Leino potee "naantalismia"

M– Naisille tarvitaan lisää valtaa. Muuten maailman asioita ei koskaan saada rauhoitettua, sanoo äitinä ja opettajana elämänuransa tehnyt salolainen Rauha ”Räpsä” Vanhanen.
Lukemisto

Rauha Vanhanen tietää mistä puhuu puhuessaan koulutuksen ja tasa-arvon puolesta

Connor Laybourne ja Johanna Mourujärvi tapasivat aikoinaan ravintolan keittiössä, joten työskentely yhdessä on luontevaa. Joku on joskus ihmetellyt rajua kielen­käyttöämme keittiössä, mutta kun olemme kotona, työ unohtuu, Laybourne sanoo. Kovin suurta ryhmää ravintola ei pysty kerralla vastaanottamaan, sillä työn­tekijöitä on tasan kaksi: Laybourne ja Mourujärvi itse.
Lukemisto

Kaksi nuorta perusti ravintolan keskelle ei-mitään – Nyt huippukokit seuraavat sen Instagram-päivityksiä, ja monet tulevat matkojen päästä syömään

Mark Levengood lähti alun perin Ruotsiin opiskelemaan. Puolen vuoden Ruotsissa olon jälkeen hän tapasi aviomiehensä Jonas Gardellin, rakastui ja jäi.
Lukemisto

Se ihana Levengood – mediakasvo puhuu uskosta, populistien pelosta ja siitä, miten hän on sulattanut ruotsalaisten sydämet

Alvar Eurolle ja Edit Eurolle on luonnollista, että kotona keskustellaan politiikasta.
Lukemisto

Extreme: Nuoret mukaan politiikkaan 

Helga ja Raimo Tienhaara kertovat, että toisista Ruissalon Campingin vakipaikkalaisista on tullut heille ystäviä, joiden kanssa kahvitellaan ja grillataan.
Lukemisto

25 vuotta Ruissalossa – asuntovaunu on turkulaispariskunnan kesäkoti

Ella-Maria Tiaisella ei ollut kesätyöpaikan suhteen muita odotuksia, kuin mahdollisuus päästä tekemään töitä ihmisten kanssa.
Lukemisto

Extreme: Merkityksellistä työtä ihmisten kanssa