EU

Paikalliset

Turkulaisyritys saa EU:lta 2 miljoonaa euroa sydänsairauksia tunnistavan kännykkäsovelluksen kehittämiseen

Pöytyäläisen Timo Arvelan tila sai tukia yhteensä 909 000 euroa. Arvela kertoo, että rakennetuki on mennyt uuden lypsykarjanavetan rakentamiseen. Tuki kattoi kustannuksista noin 40 prosenttia.
Paikalliset

Varsinais-Suomen suurimmat maataloustuet sai vehmaalainen porsastila – Lue myös uuteen navettaan investoineen isännän haastattelu

Pohjois-Makedonian pääkaupungin Skopjenkin kadut ovat hiljenneet koronaviruksen vuoksi. Maa saattaa päästä aloittamaan neuvottelut EU-jäsenyydestä pikapuolin.
Maailma

Albania ja Pohjois-Makedonia lähellä EU-jäsenyysneuvottelujen alkamista

EU:n brexit-pääneuvottelijalla Michel Barnierilla on vahvistettu koronavirustartunta. Barnier kertoi asiasta Twitterissä torstaina.
Maailma

EU:n brexit-pääneuvottelija Michael Barnier on saanut koronavirustartunnan – kauppaneuvottelujen odotetaan venyvän

Saksa ja Yhdysvallat kiistelevät CureVacista, joka kehittää rokotetta koronavirusta vastaan. Saksan terveysministeriön mukaan amerikkalaiset yrittivät houkutella saksalaisia tiedemiehiä rahalla yhtiöstä.
Maailma

Taistelu koronarokotteesta kovenee – Saksassa kehitetään uudenlaista suojaa, EU-maat varmistavat saatavuuden vaikka pakolla

Saksan poliisi tarkastaa kuorma-auton kuljettajalta asiakirjoja Tanskan rajalla. Tanska on sulkenut liikenteensä ulkomaalaisten matkustamiselta. Nyt koko Schengen-Euroopan ulkorajojen sulkemista harkitaan.
Maailma

EU sulkemassa matkustamisen Schengen-alueelle sen ulkopuolelta – vaikutus Suomen itärajaan merkittävä, päätökset huomenna EU-johtajien videokokouksessa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) osallistui EU-johtajien kanssa videokokoukseen koronavirustilanteesta tiistaina.
Kotimaa

Pääministeri Marin keskusteli koronatilanteesta EU-maiden johtajien kanssa

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan saapui maanantaina Brysseliin tapaamaan Naton pääsihteeriä Jens Stoltenbergia ja EU-komission puheenjohtajaa Ursula von der Leyeniä.
Maailma

"Yksikään Euroopan maa ei voi jättäytyä sivuun siirtolaiskysymyksestä" – Erdoğan vaati lisätukea Brysselissä

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan vierailee maanantaina Brysselissä.
Maailma

Turkin presidentti Erdogan vaatii Kreikkaa avaamaan porttinsa siirtolaisille – Erdogan tapaa EU-johtoa Brysselissä tänään

Euroopan parlamentin istuntosali Strasbourgissa on tänäänkin tyhjä.
Maailma

Näkökulma: Korona syrjäytti kansallisylpeyden – EU-parlamentti pysyy Brysselissä ja voisi pysyä jatkossakin, jos Ranska nöyrtyisi

Suomi haluaisi saada EU-rahaa suunnittelutyöhön Turun tunnin junaan ja Suomi-rataan Helsingistä Tampereelle. Pienempiä potteja haetaan Pasila-Riihimäki rataosuudelle ja Vantaan ratikalle
Kotimaa

Suomen ratahankkeet kovassa kilpailussa EU-rahoista – "Uskomme, että tulemme pärjäämään"

Paikalliset

Turku varautuu tunnin junan suunnitteluun 10,25 miljoonalla – EU:n tuki keventäisi taakan puoleen

Brexitin kannattajat juhlivat helmikuun alussa. Vasta tulevien kuukausien neuvottelujen jälkeen selviää, mitä brexit todellisuudessa pitää sisällään.
Maailma

Analyysi: Jos WTO:n säännöt vievät Britannian menestykseen, miksi kukaan haluaisi neuvotella kauppasopimuksia? – Neuvottelut voivat jäädä lyhyiksi

Britannian pääministeri Boris Johnson sanoi torstaina olevansa erittäin toiveikas ensi viikolla alkavien neuvotteluiden suhteen.
Maailma

Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvotteluiden lopettamisella jo ennen niiden alkamista

Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz ja Britannian pääministeri Boris Johnson tapasivat tiistaina Lontoossa. EU:n ja Britannian neuvottelut osapuolten välisestä tulevasta suhteesta alkavat maanantaina Brysselissä.
Maailma

Näin EU:n ja Britannian neuvottelut brexitin jälkeisestä suhteesta etenevät – unioni haluaa päästä jatkossakin saarivaltion kalavesille

Paikalliset

Turun tunnin junalle haetaan EU-tukea 37,5 miljoonaa euroa

Pääministeri Sanna Marin (oik.) tapasi Saksan liittokansleri Angela Merkelin keskiviikkona. Torstaina alkavat EU:n rahoituskehysneuvottelut.
Maailma

Marin Merkelille: EU-budjetin kehittämisrahoilla maatalous ilmastokestäväksi, 2030 päästötavoite 55 prosenttiin

EU:n budjettivaliokunnan puheenjohtaja Johan van Overtveldt ja jäsen José Manuel Fernandes sanovat vaatimuksen 1,3 prosentin rahoituskehyksestä syntyneen siten, että jäsenmaiden toiveille unionin roolista on laskettu hintalappu.
Kotimaa

Analyysi: EU-maat ratkovat jälleen tulevien vuosien budjettia – erimielisten pitäisi löytää parlamenttia miellyttävä lopputulos

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) sanoo, että Suomi tavoittelee EU:n maataloustukien nostamista nykyisestä ehdotuksesta, kun rahoituskehyksestä neuvotellaan torstain EU-huippukokouksessa.
Kotimaa

Suomi on menettämässä yli 300 miljoonaa EU:n maataloustukia – Hallitusohjelman kirjaus lupaa korvata leikkaukset "tarvittaessa"

Paikalliset

Tunnin junalle haetaan EU-rahaa ensi viikolla – hanke käyntiin viimeistään kesällä

Mielipide

Viikon väite: EU:n yhteisessä puolustuksessa Ranskan ydinaseella painava rooli

Keskustan puheenjohtajan, valtiovarainministerin Katri Kulmunin mukaan Suomi hakee EU-rahoitusta isoille raidehankkeille vielä tässä kuussa.
Kotimaa

Kulmuni: Suomi hakemassa EU-rahoitusta Tunnin junalle

Kirjoittaja Petteri Lindholm.
Kotimaa

Kolumni: Oliko brexit sittenkään suuri kansanjuhla? Brittien kuvat eivät näyttäneet suurinta ja tärkeintä ihmisryhmää

Turistit saapuivat 1. helmikuuta Rovaniemen lentokentälle kasvomaskien kanssa.
Kotimaa

EU:n tartuntatautivirastossa on korotettu valmius koronaviruksen takia – useat tahot kehittävät rokotteita ja lääkkeitä maailmalla

Kettuja on viety Suomesta Kiinaan jo esimerkiksi vuosi sitten, mutta nyt alkuvuonna 2020 tarhaajista suuren osan mitta täyttyi. Liettualaisautot lähtivät pari viikkoa sitten tyhjinä Kokkolasta.
Kotimaa

Analyysi: Muistatko kauhudokumentit yli 20 vuoden takaa? – Kohutut ketut olisivat osa EU-arkea, sillä eläviä eläimiä rahdataan unionista kolmansiin maihin

Britannian pääministeri Boris Johnson kirjoitti vuonna 2018, että kansainyhteisöllä on tärkeä rooli Britannian valoisan tulevaisuuden rakentamisessa.
Maailma

Brexitin kannattajat toivovat kansainyhteisöstä Britannian kaupan pelastajaa – Tutkijan mukaan siitä ei ole EU:n korvaajaksi

Lontoo ja lontoolaiset odottavat lähestyvää Brexit-hetkeä vaihtelevin tuntein. Monet EU-eron vastustajatkin ovat tyytyväisiä, että asiassa päästään lopulta eteenpäin.
Maailma

Viimeiset tunnit EU-Lontoossa: ”Little Ben” korvasi Big Benin, kun Boris Johnsonin joukkorahoitus epäonnistui

Brexit ei vaikuta esimerkiksi matkustamiseen Britanniaan turistina siirtymäajan jälkeenkään. Britannia sijaitsee jo valmiiksi Schengen-alueen ulkopuolella, joten rajalla täytyy näyttää passia.
Maailma

Britannia lähtee EU:sta – tänä vuonna mikään ei muutu, mutta sen jälkeisestä ajasta ei tiedetä juuri mitään

Brexit-päivä on monille juhlapäivä, jota on odotettu.
Maailma

Toimittajamme Lontoossa: Brexitiä juhlitaan ja surraan aina perheriitoihin saakka – "Puhevälit poikki puoleksi vuodeksi"

Britannian suurlähettiläs Tom Doddin mielestä brexitistä ei kannata tehdä monimutkaisempaa asiaa kuin se on. Hän muistuttaa, että Britannia ja Suomi tekivät monissa asioissa hyvää yhteistyötä jo ennen maiden EU-jäsenyyttä, joten ei ole mitään syytä, miksei yhteistyö säilyisi hyvänä myös brittien EU-eron jälkeen.
Kotimaa

Suurlähettiläs: Britannia ei näe vapaakauppaneuvotteluja yhtä vaikeaksi urakaksi kuin EU – jatkoaikaa ei pyydetä