Energia

Pääkirjoitus

Tuulivoima vahvassa myötäisessä

Hallitusohjelmassa luvataan verohelpotuksia merituulipuistoille. Ahvenanmaalla on jo merelliseen ympäristöön rakennettuja tuulivoimaloita, mutta varsinaisia merituulivoimaloita luodoille rakennetut myllyt eivät ole.
Talous

Tuulivoimaloiden teho on kohentunut kymmenellä prosenttiyksiköllä – tuen loppuminen ei tehnyt lovea kasvukäyrään

Stephan Krassow ja Kay Kluge sahaavat voimalan osia pienemmiksi entisessä ydinvoimalassa.
Lukemisto

Saksa purkaa vimmaisesti ydinvoimaloitaan, mutta jätteiden loppusijoituspaikasta ei ole tietoakaan: "Atomivoimasta luopuminen ei ole sitä, että nimet paperiin ja se siitä"

Nesteen jalostamotoimintaa johtavat uudet miehet.  Öljytuotteiden tuotantoa, joka kattaa jalostamotoiminnot Porvoossa ja Naantalissa sekä terminaali- ja satamatoiminnot Suomessa, on johtanut Jori Sahlsten (vas). Naantalin toimipaikkapäällikkönä toimii Tuomas Pääkkölä ja Nesteen jalostamojen operaativiseksi johtajaksi siirtyy Naantalista Antti Joki.
Talous

Kerrostaloille lämpö Nesteen jalostamolta

– Yllättävän tukevan tuntuinen pieneksi kahden hengen autoksi, mutta mitenkähän lasten turvaistuin mahtuu taakse, Jukka Roinila arvioi Seat Aronaa. Gasumin asemilla puolet kaasuautojen tankkauksista tehdään jo nyt biokaasulla.
Liikenne

Jos biokaasu on hyvä, miksi siitä rangaistaan? Kaasuautoilijat vaativat isoja veromuutoksia, jotka lisäisivät päästötöntä autoilua

Viking Gracen kannella näkyvä tötterö on roottoripurje, jota on nyt testattu vuoden verran. Ensimmäisen vuoden aikana saadut vaatimattomat säästöt eivät vakuuttaneet Viking Linea, joka harkitsee jopa roottoripurjeen pois ottamista. Roottoripurjeen valmistaja Norsepower puolestaan muistuttaa, että testitulosten mukaan purje toimii juuri niin kuin sen pitääkin.
Talous

Roottoripurje ei tuonutkaan säästöjä Viking Linelle – purjeen kehittäjä pitää testituloksia erinomaisina

Petri Oinikki (vas.) Lounavoimasta, Jussi Rinttilä Gasumista, Pekka Heikkinen Qvidja Kraftista, Rami Niemi, Miska Eriksson ja Mikael Maksimow Qheatista, Saara Kankaanrinta Qvidja Kraftista, Lauri inna Salon kaupungilta, Ilkka Herlin Qvidja Kraftista ja Jukka heikkilä Lounais-Suomen jätehuollosta kertoivat tiistaina käytännön toimista ilmastonmuutosta vastaan.
Paikalliset

Salon jätevoimalan ensimmäiset ympäristöhankkeet julki: biopolttoainetta päästöistä ja jätteistä, hukkalämpö talteen

Henriikka Hietaniemi kehottaa tarkistamaan kulutuksen siirtoyhtiöstä, jos tuntuu, että sähkölasku on liian suuri. Taustalta voi paljastua vaikka viallinen kodinkone.
Kuluttaja

Onko sähkösopimuksessa ilmaa? Selvitä yleinen hintataso ennen kilpailutusta ja ole tietoinen kulutuksestasi

Talous

Analyysi: Lopulta Fortum voittaa Uniperin, mutta saa myös täydet riskit – Itämeren kaasuputki voi olla kallis jokeri

Lukemisto

Suomalaiset johtavat kunnianhimoista polttoaineprojektia: Perunaa muistuttavan kasvin jäte bioetanoliksi Thaimaassa

Koulukadun ABC-asemalla tankannut turkulainen Veera Salokangas on havainnut hintojen nousemisen. Hänen mukaansa polttoaineiden hintoja voisi jopa nostaa, jotta ihmiset käyttäisivät enemmän polkupyöriä tai julkista liikennettä.
Kotimaa

Diesel on nyt jopa bensaa kalliimpaa, mutta ensi vuonna sen hinta voi kohota pilviin

Varaava vuolukivitakka luovuttaa lämpöä klapikorillisella 42 tunnin ajan melkein 90 prosentin hyötysuhteella.
Asuminen

”Ei enää pienen liiterin kokoisia tulipesiä” – Modernit takat lämmittävät vanhoja puhtaammin ja tehokkaammin

Antti Nummista harmittaa sekin, että ilmajohto muodostaa kiinteistölle rasitteen, joka haittaa talon myyntiä tulevaisuudessa. Ilmajohto estää myös rakentamisen alueelle.
Paikalliset

Lietolaismies ei saanut rakentaa naapurinsa kanssa tuulivoimalaa – laki suojelee Carunan monopolia

Lukemisto

Vuosisadan voimalaitos: teollisuus miettii ydinvoimaloille jo 80 vuoden käyttöikää ja visioi jopa täyttä sataa

Kotimaa

Eurooppa valmistautuu pieniin ydinreaktoreihin – syinä talous, aikataulut, sähköverkko ja ilmasto: "Suuri ei välttämättä olekaan kaunista"

  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »