Elintarviketeollisuus

Sokerijuurikkaan viljelyala on tärkeistä viljelykasveista pienin. Sokeriyhtiö Sucros tavoittelee viljelymääriin merkittävää kasvua.
Talous

Sokeriyhtiö tavoittelee rinkiinsä sataa uutta viljelijää – tavoitteena kasvattaa Säkylän tehtaan tuotantoa kolmanneksella

Viro sulkee rajansa tiistaista alkaen koronaviruksen leviämisen estämiseksi, mutta rahtiliikenne Suomeen ei ole loppumassa. Kuva on Tallinnan satamasta.
Kotimaa

Rajoja suljetaan, mutta ruoka ja tavarat liikkuvat tällä tietoa senkin jälkeen – Huoltovarmuusjohtaja ei näe hamstraamiselle järkiperäistä syytä

Lunden Jalostaja kertoo, että sen kovimpien menekkituotteiden ulosmyynti kaupoista kolmin- tai nelinkertaistui viime torstaina.
Paikalliset

Jalostajan tölkit ja pussit revitään käsistä juuri nyt – torstaina menekki kolmin- tai nelinkertaistui normaalista

Extra

Onko kaurabuumi pelkkä muoti-ilmiö? Toimittaja tutki satoja tuotteita ja yllättyi – esimerkiksi vaikutus kolesteroliin kannattaa laskea tarkkaan

Foody Allen on Aki ja Nina Wahlmanin perustama yritys, joka tarjoaa palveluita muun muassa ravintoloille ja suurille elintarvikeyrityksille. Arkistokuvassa Aki Wahlmanin kampasimpukat.
Talous

Foody Allen osti Helsinki Food Companyn – Teresa Välimäki turkulaisyrityksen leipiin

Syksyllä käynnistyneellä linjastolla valmistuu Säkylässä esimerkiksi pinaatti-raejuustonapeiksi kutsuttuja kasvispyöryköitä. Tulevaisuudessa tuotteiden raaka-aineisiin voi kuulua myös rypsipuriste, jolle Apetit on hakenut uuselintarvikelupaa. Uudella ainesosalla tähdätään aiempaa korkeamman jalostusarvon tuotteisiin.
Talous

Rehuista tuttu rypsipuriste voi löytyä pian aamiaismuroista – johtonsa myllännyt Apetit kehittää uuselintarviketta

Ksylitolitehdasta rakennetaan Fazerin Lahden myllyn viereen. Tältä työmaa näytti muutama kuukausi sitten. Tehdas tuottaa valmistuttuaan noin 4 000 tonnia ksylitolia vuodessa.
Tiede

Kauran kuoret hyödyksi – Fazer aloittaa ksylitolin valmistuksen suomalaisesta raaka-aineesta

Terveysvaikutukset ovat vauhdittaneet kauran käyttöä elintarvikkeissa.
Talous

Terveys myy kauratuotteita, Raision remontoima Nokian mylly tuottaa superpuhtaita gluteenittomia tuotteita

Kotimaa

Kolumni: Suomalaisilla monta syytä röyhistää rintaa

Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö lahjoitti professuurin perustamiseksi Turun yliopistolle 500 000 euroa viime vuonna. Sen avulla halutaan edistää kestävän ruoan tuotantoa ja vientiä sekä lisätä yliopistojen ja suomalaisten elintarvikeyritysten välistä yhteistyötä.
Paikalliset

Turun yliopisto nimitti pohjoisten elintarvikkeiden professuuriin Kati Hanhinevan

Hes-Pro Oy:n Kaarinan kasviproteiinitehdas valmistui vuodenvaihteessa. Hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela esitteli työn alla olevaa tehdasta kesällä 2018.
Talous

Hese tuo kaarinalaiset kasviproteiinituotteet kauppoihin yhteistyössä HKScanin kanssa

Talous

Apetit antoi tulosvaroituksen

Talous

Laplandia Vodkalta alkoholijäätelöitä, valmistus Bad Santan tehtaalle Turkuun

Tullin 2,5-vuotias ruokakoira Aino on löytänyt runsaan vuoden aikana noin 1 200 kiloa luvattomia elintarvikkeita. Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio leikitti Aino-koiraa Tullin tilaisuudessa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Kotimaa

Video: Tullin koiranpentu Rico harjoittaa hajuaistiaan lentokentällä – EU:ssa levinneen sikaruton tulo Suomeen merkitsisi miljoonatappioita

Raision muhkeaa yli sadan miljoonan euron kassaa vartioivat talousjohtaja Toni Rannikko (vas), toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi ja rahoitusjohtaja Mika Saarinen.
Talous

Raisio välttää hötkyilyä kassansa kanssa

  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »