Britannia

Britannian pääministeri Boris Johnson joutui sunnuntaina sairaalahoitoon koronaviruksen takia. Maanantaina Johnsonin kunto heikkeni ja hänet siirrettiin teho-osastolle.
Maailma

Boris Johnson on tehohoidossa ja saa happihoitoa koronaviruksen takia – ulkoministeri Dominic Raab siirtyi Britannian johtoon

Maailma

Britannian pääministeri Boris Johnson joutunut tehohoitoon koronan takia

Britannian työväenpuolueen uutta johtajaa Keir Starmeria (vas.) pidetään maltillisempana vasemmistolaisena kuin entistä puheenjohtajaa Jeremy Corbynia.
Maailma

Keir Starmer astui Britannian työväenpuolueen johtoon haastavana aikana – aikoo kukistaa koronan yhdessä hallituksen kanssa

Viime torstaina pääministeri Boris Johnson jaksoi tulla Downing Street 10:n ovelle taputtamaan terveydenhuoltoalan ammattilaisille.
Maailma

Britannian pääministerin Boris Johnsonin tila herättää kysymyksiä

Britannian pääministeri on sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi.
Maailma

Saksassa koronavirustapausten määrä laskenut neljä päivää – Britannian Johnson sairaalahoidossa virustartunnan vuoksi

Tavallisesti ruuhkainen Lontoon Tower Bridgen alue on hiljentynyt koronaviruksen takia.
Maailma

13-vuotias poika kuoli koronavirukseen Britanniassa – kuolleiden määrä on noussut maassa voimakkaasti viime päivinä

Terveydenhuollon työntekijät ottivat koronavirustestin autossa istuvalta henkilöltä Lontoossa sunnuntaina.
Maailma

Johtava asiantuntija: Britannialta voi kestää puoli vuotta palata takaisin "normaaliin"

Maailma

Pääministeri Boris Johnson on saanut koronavirustartunnan

Prinssi Charlesilla on todettu koronavirustartunta. Hänen vaimonsa Camilla on myös testattu, mutta hänellä ei ole tartuntaa.
Maailma

Prinssi Charlesilla on koronavirustartunta – 71-vuotias Britannian kruununperillinen meni jo aiemmin vapaaehtoiseen eristykseen

Brexitin kannattajat juhlivat helmikuun alussa. Vasta tulevien kuukausien neuvottelujen jälkeen selviää, mitä brexit todellisuudessa pitää sisällään.
Maailma

Analyysi: Jos WTO:n säännöt vievät Britannian menestykseen, miksi kukaan haluaisi neuvotella kauppasopimuksia? – Neuvottelut voivat jäädä lyhyiksi

Britannian pääministeri Boris Johnson sanoi torstaina olevansa erittäin toiveikas ensi viikolla alkavien neuvotteluiden suhteen.
Maailma

Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvotteluiden lopettamisella jo ennen niiden alkamista

Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz ja Britannian pääministeri Boris Johnson tapasivat tiistaina Lontoossa. EU:n ja Britannian neuvottelut osapuolten välisestä tulevasta suhteesta alkavat maanantaina Brysselissä.
Maailma

Näin EU:n ja Britannian neuvottelut brexitin jälkeisestä suhteesta etenevät – unioni haluaa päästä jatkossakin saarivaltion kalavesille

Julian Assange kuvattuna vuonna 2017 hänen puhuessaan lehdistölle Ecuadorin Lontoon-lähetystön parvekkeelta.
Maailma

Turun yliopiston professori: USA on vahvoilla Assange-oikeudenkäynnissä

Esittelemme kaksi tapaa matkustaa Lontooseen.
Matkailu

Edullisen ja laadukkaan Lontoo-viikonlopun hintaero yli tuhat euroa – katso tyyliguru Sami Sykön ja suurlähetystön työntekijän vinkit

Kirjoittaja Petteri Lindholm.
Kotimaa

Kolumni: Oliko brexit sittenkään suuri kansanjuhla? Brittien kuvat eivät näyttäneet suurinta ja tärkeintä ihmisryhmää

Poliisin mukaan sunnuntain hyökkäys oli terroriteko.
Maailma

Lontoon puukottaja oli vapautunut vankilasta viikkoa ennen hyökkäystä – äiti puhui poikansa kanssa vain tunteja ennen tekoa

Puukotukset sattuivat Streathamissa eteläisesssä Lontoossa.
Maailma

Poliisi ampui kahta puukottaneen miehen Lontoossa – tapaus liittyy terrorismiin

Britannian pääministeri Boris Johnson kirjoitti vuonna 2018, että kansainyhteisöllä on tärkeä rooli Britannian valoisan tulevaisuuden rakentamisessa.
Maailma

Brexitin kannattajat toivovat kansainyhteisöstä Britannian kaupan pelastajaa – Tutkijan mukaan siitä ei ole EU:n korvaajaksi

Brexitin voimahahmo Nigel Farage oli onnensa kukkuloilla Lontoon yössä. Brexit toteutui vihdoin – ja Farage huudatti kymmentuhatpäistä kannattajajoukkoa parlamenttitalolla.
Maailma

Video: Kuinka juhlistetaan eroa EU:sta? – melko samalla tavalla kuin urheiluvoittoja, mutta Lontoon kuumeisessa yössä toisille huudettiin syytöksiä ja valheita

Lontoo ja lontoolaiset odottavat lähestyvää Brexit-hetkeä vaihtelevin tuntein. Monet EU-eron vastustajatkin ovat tyytyväisiä, että asiassa päästään lopulta eteenpäin.
Maailma

Viimeiset tunnit EU-Lontoossa: ”Little Ben” korvasi Big Benin, kun Boris Johnsonin joukkorahoitus epäonnistui

Brexit ei vaikuta esimerkiksi matkustamiseen Britanniaan turistina siirtymäajan jälkeenkään. Britannia sijaitsee jo valmiiksi Schengen-alueen ulkopuolella, joten rajalla täytyy näyttää passia.
Maailma

Britannia lähtee EU:sta – tänä vuonna mikään ei muutu, mutta sen jälkeisestä ajasta ei tiedetä juuri mitään

Brexit-päivä on monille juhlapäivä, jota on odotettu.
Maailma

Toimittajamme Lontoossa: Brexitiä juhlitaan ja surraan aina perheriitoihin saakka – "Puhevälit poikki puoleksi vuodeksi"

Britannian suurlähettiläs Tom Doddin mielestä brexitistä ei kannata tehdä monimutkaisempaa asiaa kuin se on. Hän muistuttaa, että Britannia ja Suomi tekivät monissa asioissa hyvää yhteistyötä jo ennen maiden EU-jäsenyyttä, joten ei ole mitään syytä, miksei yhteistyö säilyisi hyvänä myös brittien EU-eron jälkeen.
Kotimaa

Suurlähettiläs: Britannia ei näe vapaakauppaneuvotteluja yhtä vaikeaksi urakaksi kuin EU – jatkoaikaa ei pyydetä

Britannian parlamentin alahuoneen istuntosalissa brexit on ollut pöydällä pitkään. Lauantaina EU-ero astuu viimein voimaan.
Maailma

Analyysi: Brexit tulee, oletko Skotlanti valmis?

Nortonilla on pitkä historia moottoripyörien valmistajana. Oikealla vuoden 1902 Energette-mallinimen saanut pyörä. Viime vuonna yritys lanseerasi 200 hevosvoimaisen V4SS-mallin.
Talous

Legendaarinen moottoripyörävalmistaja Norton ajautui konkurssiin

Euroopan parlamentti sinetöi osaltaan brexit-erosopimuksen keskiviikkona.
Kotimaa

Euroopan parlamentti hyväksyi brexit-erosopimuksen selvin numeroin

Linda Smithin mukaan takavuosien levottomuuksien ajat ovat saaneet edelleen väen pitäytymään omissa oloissaan ja olemaan puhumatta politiikasta ja uskonnosta. Menneet ajat ovat edelleen hyvin muistissa.
Maailma

Brexit pahentaa taas Belfastin jakoa – levottomuudet voivat kasvaa, mutta paikalliset eivät usko brittiarmeijan palaavan kaduille

Pääministeri Boris Johnsonin hallitus alkaa säätää lakeja, jotka tulevat voimaan Britannian EU-eroon liittyvän siirtymäajan päätyttyä.
Maailma

"Otamme kalastusvesiemme vallan takaisin" – Britannia alkaa säätää EU-ajan jälkeisiä lakeja

Prinssi Andrew'n läheinen ystävyys miljardööri Jeffrey Epsteinin kanssa saattaa olla yksi brittihovin hankalimmista skandaaleista.
Maailma

Näkökulma: Prinssi Andrew voikin olla kuningatar Elisabetin pahin päänsärky – vetivätkö Harry ja Meghan huomion kytkennästä Epsteinin rikosvyyhteen?

Brexitin kannattajien toive toteutuu viikonloppuna, kun Britannia jättää EU:n.
Maailma

Britannia eroaa EU:sta viikonloppuna, mutta siirtymäajan vuoksi juuri mikään ei muutu