Brexit

Lordi Richard Balfe toimi europarlamentaarikkona 25 vuotta. Hän on pyrkinyt luomaan EU:sta positiivista kuvaa Britanniassa.
Maailma

Euroopan parlamentissa 25 vuotta ollut britti pitää brexitiä typeränä päätöksenä – "Britannia on aina ollut hankala asiakas EU:ssa"

Boris Johnson sai tahtonsa läpi ja Britanniassa järjestetään parlamenttivaalit 12. joulukuuta.
Maailma

Britannian vaaleista ennustetaan arvaamattomia – työväenpuolue tähtää uuteen kansanäänestykseen

Britannian pääministeri Boris Johnson hakee vaaleilla suurempaa kannatusta konservatiivipuolueelle ja varmempaa läpimenoa brexitille.
Maailma

Britannia menossa kohti joulukuussa järjestettäviä vaaleja – työväenpuolueelta tuki hallituksen esitykselle

EU:n ja Britannian liput koristivat Britannian pääministerin Viscount Palmerstonin patsasta Lontoossa. EU myönsi maanantaina Britannialle jälleen uuden lykkäyksen brexitiin.
Maailma

Britannia sai EU:lta hyväksynnän brexit-lykkäykselle – uusi takaraja ensi tammikuussa

Britannian pääministeri Boris Johnson ilmoitti torstaina haluavansa maahan uudet vaalit. Yli kolme vuotta brexit-äänestyksen jälkeen maan EU-ero on yhä epäselvä.
Maailma

Uudesta takarajasta eripurainen EU keskustelee brexit-lykkäyksestä perjantaina – päätös voi venyä

Britannian pääministeri Boris Johnson laittoi keskiviikkona lakipaketin käsittelyn tauolle. Nyt Britannia odottaa, hyväksyykö EU brexitin viivästämisen.
Maailma

Brexit-päivään on aikaa enää viikko, eikä vielä ole varmaa edes se, toteutuuko Britannian EU-ero

Maailma

Parlamentin alahuone hyväksyi Johnsonin ehdottaman brexit-lain – pikakäsittely kuitenkin torpattiin

Order! Britannian parlamentin alahuoneen puhemiehellä John Bercowlla on jälleen edessään hikinen iltapuhde kun alahuone väittelee ja äänestää brexit-sopimuksesta.
Maailma

Brexit: Boris Johnsonin EU-erosopimuksesta jälleen "ratkaisevat" äänestykset illalla brittiparlamentissa

Mielenosoittajan kyltissä lukee: "Kukaan ei äänestänyt kansallisen itsemurhan puolesta" brittien protestoidessa brexit-asiassa lauantaina Lontoossa. Mielenosoittajat vaativat uutta kansanäänestystä Britannian EU-erosta.
Maailma

Brexit-sopimuksesta ei äänestetä tänään – Mitä tapahtuu seuraavaksi brexit-rintamalla?

Britannian parlamentin alahuone lykkäsi äänestystä EU-erosopimuksesta lauantaina. Alkuviikosta parlamentin on tarkoitus äänestää sekä brexit-lainsäädännöstä että sopimuksesta.
Maailma

Tutkija uskoo, että brexit-sopimus menee läpi ensi viikolla, ellei uusi aloite kaada sitä kokonaan – "EU:n jatkoaika kannustaisi hyväksymään sopimuksen"

Brittiparlamentin piti äänestää lauantaina erosopimuksesta, mutta se hyväksyi muutosehdotuksen, jonka mukaan lainsäädännön pitää olla valmis ennen brexitin hyväksyntää. Äänestyksen jälkeen pääministeri Boris Johnson lähetti brittiedustajat kotiin.
Maailma

Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen

Britannian EU-eron ehdoista ei tullut lauantainakaan selvyyttä vaan brexit-ratkaisu siirtyi taas. Osa yrityksistä odottelee yhä, miten eron ehdot vaikuttavat niiden Britannian kanssa käymään kauppaan.
Talous

Suomalaisyrityksillä yhä tekemistä brexitiin varautumisessa – osa odottelee kalkkiviivoille saakka

Samaan aikaan, kun Britannian parlamentti äänesti jälleen brexitistä, sadattuhannet ihmiset marssivat Lontoossa uuden kansanäänestyksen puolesta.
Maailma

Britannian superlauantaista tulikin jälleen päivä, joka pitkittää EU-eroa – mielenosoittaja: "Suututtaa, kun meitä ei kuunnella"

Britannian parlamentin alahuone päätti lykätä brexit-äänestystä.
Maailma

Boris Johnsonille jälleen takaisku – Britannian parlamentti äänesti lykkäyksen brexit-äänestykseen

Michel Henry Nottinghamista ja Michelle Megan Newburysta tulivat parlamenttiaukiolle muistuttamaan, että ihmiset ovat äänestäneet lähdön puolesta. Kolmen vuoden tinkaaminen lähdön ehdoista on väsyttänyt heidät, eikä ymmärrystä parlamentin Remain-porukalle heru.
Maailma

Kuvagalleria: Brexit keräsi ihmisiä parlamentin eteen Lontoossa

Britannian parlamentin alahuoneen on tarkoitus äänestää tänään brexit-sopimuksesta. Ensin kuitenkin päätetään, hyväksytäänkö äänestyksen lykkäämistä ajava muutosehdotus.
Maailma

Lykkääntyykö äänestys brexit-sopimuksesta? – Brittiparlamentti äänestää muutosehdotuksesta, joka tarkoittaisi jälleen uutta aikalisää

Britannian pääministeri Boris Johnson sai sovittua EU:n kanssa brexit-sopimuksesta torstaina. Lauantaina hänen pitää yrittää saada sopimus läpi parlamentissa.
Maailma

Brexitin kohtalo ratkeaa tänään brittiparlamentissa – luvassa tiukka äänestys EU-erosopimuksesta

Britannian pääministeri Boris Johnson (kesk.) keskusteli torstaina EU:n huippukokouksessa Brysselissä muun muassa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin (oik.), Unkarin pääministerin Viktor Orbánin (vas.) ja Kyproksen presidentin Nicos Anastasiadesin kanssa.
Maailma

Miten Johnsonin brexit-sopimus eroaa Mayn kolmasti hylätystä asiakirjasta?

Britanniassa ja myös sen parlamentissa on vielä runsaasti heitä, jotka toivovat uutta kansanäänestystä ja koko EU-eron peruuntumista.
Maailma

Mitä tapahtuu brittiparlamentin superlauantaina – brexitin loppusilaus vai vastaveto täysin toiseen suuntaan?

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk (vas.) ja Euroopan parlamentin puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.
Maailma

Kolmen vuoden vääntö ja hikinen loppusuora: EU-maat vahvistivat brexit-sopimuksen

Jean-Claude Juckerin mukaan keskustelut Britannian ja EU:n kumppanuudesta aloitetaan heti, kun erosopimus on hyväksytty.
Maailma

Juncker: "Olen iloinen sopimuksesta, mutta surullinen brexitistä" – erosopimus esitellään kohta Eurooppa-neuvostolle

Maailma

Brexit-sopimus syntyi – EU ja Britannia pääsivät yhteisymmärrykseen

Jolyon Maugham yrittää estää Britannian EU-eroa jälleen uudella oikeuskanteella.
Maailma

Juristi varoittaa: Johnsonin Brexit-sopimus oikeuteen, saattaa rikkoa Britannian verolakeja

Britannian on määrä erota EU:sta tämän kuun lopussa, ja pääministeri Boris Johnson on toistuvasti sanonut, että hän ei aio hakea lisäaikaa.
Maailma

Brexit-sopimuspohja voi sittenkin syntyä huippukokoukseen – vai voiko?

Boris Johnson vakuuttaa yhä Britannian lähtevän EU:sta lokakuun loppuun mennessä.
Maailma

Johnsonia uhkaa uusi ministerikapina – brittilehden tietojen mukaan kohti sopimuksetonta brexitiä eteneminen johtaisi viiden eroon hallituksesta

Maailma

Brexit-neuvottelut ajautumassa umpikujaan

Pääministeri Antti Rinne ja EU:n brexit-neuvottelija Michael Barnier tapasivat Brysselissä syyskuun lopussa. He puhuivat maanantaina puhelimessa brexit-neuvotteluiden jatkamisesta.
Maailma

Rinne ja brexit-neuvottelija Barnier puhuivat puhelimessa – Britannialla tämä viikko aikaa esittää kunnollinen neuvotteluratkaisu

Antti Rinne ja EU:n brexit-neuvottelija Michel Barnier tapasivat Brysselissä syyskuun lopussa. Seuraavan kerran he neuvottelevat maanantaina puhelimitse.
Kotimaa

Antti Rinteen ja brexit-neuvottelija Michel Barnierin puhelinkeskustelu siirtyi maanantaille – Silloin on myös komission ja Britannian edustajien seuraava tapaaminen

Pääministeri Antti Rinne.
Kotimaa

Boris Johnson soitti Antti Rinteelle

Uudenkaupungin satamassa laivausta odottavat Mercedes Benzit kuvaavat globaalia kauppaa. Autojen osat tuodaan Suomeen ulkomailta, kootaan Uudessakaupungissa ja viedään valmiina autoina maailmalle.
Talous

Suomen Pankin alavireinen talousennuste: Näköpiirissä vain hyvin vaimeaa kasvua