Brexit

Brexitin kannattajat juhlivat helmikuun alussa. Vasta tulevien kuukausien neuvottelujen jälkeen selviää, mitä brexit todellisuudessa pitää sisällään.
Maailma

Analyysi: Jos WTO:n säännöt vievät Britannian menestykseen, miksi kukaan haluaisi neuvotella kauppasopimuksia? – Neuvottelut voivat jäädä lyhyiksi

Britannian pääministeri Boris Johnson sanoi torstaina olevansa erittäin toiveikas ensi viikolla alkavien neuvotteluiden suhteen.
Maailma

Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvotteluiden lopettamisella jo ennen niiden alkamista

Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz ja Britannian pääministeri Boris Johnson tapasivat tiistaina Lontoossa. EU:n ja Britannian neuvottelut osapuolten välisestä tulevasta suhteesta alkavat maanantaina Brysselissä.
Maailma

Näin EU:n ja Britannian neuvottelut brexitin jälkeisestä suhteesta etenevät – unioni haluaa päästä jatkossakin saarivaltion kalavesille

Alviina Alametsän työ Euroopan parlamentissa alkoi helmikuun alussa. Hänellä oli hyvin aikaa sopeutua uuden tehtävän vastaanottamiseen, sillä vaalit pidettiin viime keväänä.
Kotimaa

Kun Britannia päätti erota EU:sta, Suomen nuorin europarlamentaarikko bloggasi sen vaikutuksista – "En osannut odottaa, että se vaikuttaa tällä tavalla omaan elämääni"

Kirjoittaja Petteri Lindholm.
Kotimaa

Kolumni: Oliko brexit sittenkään suuri kansanjuhla? Brittien kuvat eivät näyttäneet suurinta ja tärkeintä ihmisryhmää

Britannian pääministeri Boris Johnson kirjoitti vuonna 2018, että kansainyhteisöllä on tärkeä rooli Britannian valoisan tulevaisuuden rakentamisessa.
Maailma

Brexitin kannattajat toivovat kansainyhteisöstä Britannian kaupan pelastajaa – Tutkijan mukaan siitä ei ole EU:n korvaajaksi

Brexitin voimahahmo Nigel Farage oli onnensa kukkuloilla Lontoon yössä. Brexit toteutui vihdoin – ja Farage huudatti kymmentuhatpäistä kannattajajoukkoa parlamenttitalolla.
Maailma

Video: Kuinka juhlistetaan eroa EU:sta? – melko samalla tavalla kuin urheiluvoittoja, mutta Lontoon kuumeisessa yössä toisille huudettiin syytöksiä ja valheita

Lontoo ja lontoolaiset odottavat lähestyvää Brexit-hetkeä vaihtelevin tuntein. Monet EU-eron vastustajatkin ovat tyytyväisiä, että asiassa päästään lopulta eteenpäin.
Maailma

Viimeiset tunnit EU-Lontoossa: ”Little Ben” korvasi Big Benin, kun Boris Johnsonin joukkorahoitus epäonnistui

Brexit ei vaikuta esimerkiksi matkustamiseen Britanniaan turistina siirtymäajan jälkeenkään. Britannia sijaitsee jo valmiiksi Schengen-alueen ulkopuolella, joten rajalla täytyy näyttää passia.
Maailma

Britannia lähtee EU:sta – tänä vuonna mikään ei muutu, mutta sen jälkeisestä ajasta ei tiedetä juuri mitään

Brexit-päivä on monille juhlapäivä, jota on odotettu.
Maailma

Toimittajamme Lontoossa: Brexitiä juhlitaan ja surraan aina perheriitoihin saakka – "Puhevälit poikki puoleksi vuodeksi"

Britannian suurlähettiläs Tom Doddin mielestä brexitistä ei kannata tehdä monimutkaisempaa asiaa kuin se on. Hän muistuttaa, että Britannia ja Suomi tekivät monissa asioissa hyvää yhteistyötä jo ennen maiden EU-jäsenyyttä, joten ei ole mitään syytä, miksei yhteistyö säilyisi hyvänä myös brittien EU-eron jälkeen.
Kotimaa

Suurlähettiläs: Britannia ei näe vapaakauppaneuvotteluja yhtä vaikeaksi urakaksi kuin EU – jatkoaikaa ei pyydetä

Britannian parlamentin alahuoneen istuntosalissa brexit on ollut pöydällä pitkään. Lauantaina EU-ero astuu viimein voimaan.
Maailma

Analyysi: Brexit tulee, oletko Skotlanti valmis?

Euroopan parlamentti sinetöi osaltaan brexit-erosopimuksen keskiviikkona.
Kotimaa

Euroopan parlamentti hyväksyi brexit-erosopimuksen selvin numeroin

Linda Smithin mukaan takavuosien levottomuuksien ajat ovat saaneet edelleen väen pitäytymään omissa oloissaan ja olemaan puhumatta politiikasta ja uskonnosta. Menneet ajat ovat edelleen hyvin muistissa.
Maailma

Brexit pahentaa taas Belfastin jakoa – levottomuudet voivat kasvaa, mutta paikalliset eivät usko brittiarmeijan palaavan kaduille

Pääministeri Boris Johnsonin hallitus alkaa säätää lakeja, jotka tulevat voimaan Britannian EU-eroon liittyvän siirtymäajan päätyttyä.
Maailma

"Otamme kalastusvesiemme vallan takaisin" – Britannia alkaa säätää EU-ajan jälkeisiä lakeja

Brexitin kannattajien toive toteutuu viikonloppuna, kun Britannia jättää EU:n.
Maailma

Britannia eroaa EU:sta viikonloppuna, mutta siirtymäajan vuoksi juuri mikään ei muutu

Äänestyksen tulos julkistettiin alahuoneessa torstai-iltana.
Maailma

Britannian alahuone hyväksyi brexit-sopimuksen, jonka nojalla maa lähtee EU:sta kolmen viikon kuluttua

EU:n komission puheenjohtaja muistutti, että tammikuun lopussa EU:sta eroavaa Britanniaa sitovat vuoden loppuun asti unionin säännöt.
Maailma

EU:n komission puheenjohtaja: Aika ei riitä kaikille neuvotteluille EU:n ja Britannian tulevista suhteista

Brexit hämmentää niin brittejä kuin muitakin eurooppalaisia.
TS Kirja

Kirja-arvio: Markus Kantolan Blairista Brexitiin välttää brittiläisittäin melodraamaa

Pääministeri Boris Johnson lupasi brexitin "paketiin jouluksi":
Maailma

Britannian parlamentti äänesti brexit-sopimuksen puolesta – lähtö tammikuun lopussa yhä varmempi

Pääministeri Boris Johnson brexit-suunnitelma sai parlamentin alahuoneen tuen.
Maailma

Britannian parlamentti äänestää brexit-sopimuksesta – lähtö tammikuun lopussa yhä varmempi

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd) sanoo brexitin työllistävän yrityksiä, kun ne joutuvat suunnittelemaan toimintaansa uudelleen.
Kotimaa

Ministeri Skinnari: Suomelle yhteydenottoja brexitin vuoksi lähtöä harkitsevilta yrityksiltä

Ilkka Räisänen on oppinut arvostamaan tiettyjä suomalaisia asioita asuessaan muualla. Paitsi että Britanniassa sataa usein, siellä joutuu maksamaan lapsen koulutuksesta ja säästämään itse eläkettä.
Maailma

Suomalaisdiplomaatti seuraa brexitin toteutumista näköalapaikalta – Ilkka Räisänen on lähtenyt maailmalle aina, kun se on ollut mahdollista

Pääministeri, konservatiivipuolueensa torstain vaaleissa voittoon vienyt Boris Johnson kuvattiin heinäkuussa vierailullaan Walesissa. Johnson kampanjoi Walesissa vielä joulukuussa aivan vaalien alla.
Maailma

Työväenpuolue pysyi suurimpana Walesissa – silti konservatiivit saavuttivat parhaan vaalituloksen yli 30 vuoteen

Skotlannin SNP-puolueen johtaja Nicola Sturgeon vilkutti kuvaajille käytyään äänestämässä Glasgow'ssa torstaina.
Maailma

Kansallismielisyys jylläsi Britannian vaaleissa

Britannian pääministeri Boris Johnson vakuutti maansa pystyvän nyt lähtemään EU:sta 31. tammikuuta.
Maailma

Vaalivoittaja Boris Johnson: Saamme vihdoin brexitin tehdyksi

Britannian pääministeri Boris Johnson johdatti konservatiivipuolueensa murskavoittoon, jonka hän tulkitsi kansan mandaatiksi saattaa EU-ero viimein maaliin.
Maailma

Tutkija: Brexit-sopimuksen läpimeno vasta välietappi, niukka siirtymäaika johtaa ongelmiin seuraavaksi

Britannian pääministeri Boris Johnson poistui Lontoossa konservatiivien päämajasta aikaisin perjantaina yhdessä tyttöystävänsä Carrie Symondsin kanssa.
Maailma

Pääministeri Boris Johnson pääsee nyt nopean brexitin kimppuun

Jeremy Corbyn ja puoliso Laura Alvarez äänestivät torstaina yhdessä. Muutoin Corbynin työväenpuoluetta äänesti muutamaan vuosikymmeneen vähäisin määrä brittejä.
Maailma

Kolumni: Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn vastusti brexitiä sosialismilla ja möhli mahdollisuutensa tehdä historiaa

Boris Johnson.
Maailma

Britanniassa Boris Johnsonin konservatiiveille suuri vaalivoitto – tie aukeamassa brexitin nopealle toteuttamiselle