Asuminen

Perhehoitajat Susanna ja Juha Larjama työskentelevät perhehoitokylä Säteessä Kaarinassa. Yhteinen ulkoiluhetki on osa kylän yhteisöllisyyttä. Kuva on otettu ennen koronaviruksen aiheuttamia rajoituksia.
Paikalliset

Perhehoitokylä on ikäihmisten kimppakämppä – asukkaista löytynyt jopa entisiä naapureita ja työkavereita

Jos keltainen väri tökkii sisällä, tee ulos pirteänvärinen asetelma pääsiäisen iloksi. Rappusilla kumisaappaat odottavat pihatöihin pääsyä.
TS Koti

Kaapista löytyi marmorimuna, keväänvihreä tyyny ja adventtilyhty – Toimittaja kokeili sisustaa kotiin pääsiäistunnelmaa kodin, luonnon ja lähimarketin antimista

Päivi Vuorinen
TS Koti

Kolumni: Kutsumaton vieras

Asta Leppä
TS Koti

Kolumni: Rauhaa maan päälle

35 neliön kokoisen mosaiikkilattian teon jälkeen Miettinen keskittyy pienempiin mosaiikkitöihin.
TS Koti

Majataloa pyörittävän Anna-Maija Miettisen koti ei ole keskeneräinen vaan puolivalmis

Ratapihalla oleva vanha junavaunu toimii työskentelytilana.
Paikalliset

Mitä täällä tapahtuu – Asuuko Turun ratapihan vanhassa junavaunussa joku?

Pukkilan alue näyttää nyt tältä. Puretun alueen keskellä komeilee yli satavuotias massalaitos, josta tulee suojelukohde.
Paikalliset

Pukkilaa tehdään jopa 3 000 asukkaalle – asukasyhdistykseltä kipakkaa arvostelua korkeille kerrostaloille

Sisustussuunnittelija Malla Tapio työskentelee aina kotitoimistossaan. Minulla on ihannetilanne, sillä olohuoneessa on iso pöytä, johon on mahdollisuus levitellä materiaaleja, hän sanoo. Mittanauhan, hiiren ja muita työvälineitä hän säilyttää työkalupakissa, jonka kerää päivän päätteeksi pois näkyvistä.
TS Koti

Sisustussuunnittelija neuvoo, miten luot toimivan etätyöpisteen – Miksi keittiö ei ole paras paikka ja miten viihtyä kotona 24/7?

Arttu Tuomi kertoo, että nykyaikaisen öljylämmitysjärjestelmän hyötysuhde nousee helposti 95 prosenttiin. Automatiikka säätelee lämpöä myös asukkaiden poissa ollessa.  Polttimen huoltoa suositellaan joka toinen vuosi ja öljysäiliön puhdistusta ja tarkastusta kymmenen  vuoden välein.
TS Koti

Öljylämmitys vai ei – päivitä tietosi nykyaikaan

TS Koti

Kolumni: Poikkeavat olot vaativat poikkeavaa ajattelua

Perhehoitajat Susanna ja Juha Larjama työskentelevät perhehoitokylä Säteessä Kaarinassa. Yhteinen ulkoiluhetki asukkaiden kanssa on osa kylän yhteisöllisyyttä.
Paikalliset

Kaarinalainen perhehoitokylä on ikäihmisten kimppakämppä

Fanett (1949) on jokaiseen kotiin sopiva moderni versio talonpoikaisesta pinnatuolista.
TS Koti

Ilmari Tapiovaaran tutut klassikkotuolit ja -pöydät Domus, Fanett ja Pirkka kiinnostavat myös ulkomailla – Nämä kolme syytä selittävät hinnannousua

Havainnekuvassa Peltolan alue muuttuisi Uudenmaantien varrella tällaiseksi.
Paikalliset

Peltolaan tulossa 1 400 asukkaan asuinalue – liikenteen kasvu huolestuttaa lähistön asukkaita

Susanne Vatanen ja Jouko Korhonen ovat olleet Sumpin synnyttämisessä alusta asti mukana.
Asuminen

Yhteisöllisessä kerrostalossa vierashuonekin on yhteinen – ylimääräisen huoneen vieraille voi vuokrata taloyhtiöstä

TS Koti

Ennakoi ajoissa – tiivis rakentaminen aiheuttaa tärinää, räjähdyksiä ja myllerrystä

OP Koti Kainuu Oy:n toimitusjohtajan Olli-Pekka Hyyryläisen työssä muutos näkyy muun muassa siinä, että Kainuun pienistä kunnista ei tule kohteita myyntiin nykyään juuri ollenkaan eikä kauppojakaan siten tehdä. Valopilkkuna on se, että järvenrantojen loma-asunnot ovat pitäneet kohtuullisen hyvin arvonsa, ja joidenkin arvo on jopa noussut.
Kotimaa

Suoria keinoja asuntokannan arvonmenetykseen on vaikea löytää – Krista Mikkonen: "Asuntoremontteja ja energiatehokkuuden parantamista voidaan tukea"

TS Koti

Koti kunnossa? – Asumisen vuosikellosta saa vinkit kodin talotekniikan kunnossapitoon

Asuntokriisi jyllää Dublinissa. 49-vuotias Justin on nyt väliaikaismajoituksessa hyväntekeväisyysjärjestön tiloissa ja siirtynyt toiselle puolelle auttamaan asunnottomia.
Maailma

"Moni entinen vanki haluaa tilanteensa vuoksi takaisin vankilaan" – Irlannissa on asuntokriisi ja se vie myös tavallisia ihmisiä kadulle

– Meille on riesa, kun tavaroita ei noudetakaan.  Silloin saamme myydä tavaran kattaaksemme maksamattomat vuokrat. Huutokauppa.com huutaa noutamatta jääneitä tavaroita. Lisäksi on olemassa nettipalstoja, joille voi lahjoittaa irtainta, Cityvaraston aluepäällikkö Jukka Heimo (oik.) ja vuokrausneuvottelija Juha-Pekka Heimo kertovat Henrikki Kauppiselle (vas.) ja Katja Penttilälle.
TS Koti

Minivarastoja käyttävät niin keräilijät, perikunnat kuin rakentajatkin – mutta festarikansaa tai lampaita niihin ei huolita

Sari Manninen etsi Keniasta pitkään taloa tai tonttia, joka tuntuisi oikealta ja omalta. Syksyllä 2017 hän löysi etsimänsä
Lukemisto

Kaksio Turussa vaihtui hotelliin Keniassa – "Mikään ei rentouta yhtä hyvin kuin villieläinten seura lähietäisyydellä"

 Jaana Tapio
TS Koti

Kolumni: Vihreää vanhaan taloon

Konradinkuja 1 on viihtynyt otsikoissa vuosien varrella. Turun Sanomat kertoi vuonna 2014 rakennuksen purku-uhasta. Vuonna 2017 talon parvekkeet määrättiin käyttökieltoon ja tämän vuoden kesällä selvisi, että rakennus vaatii edelleen mittavia korjaustoimenpiteitä.
Paikalliset

Konradinkuja 1:n purusta kiista Turun konsernijaostossa – Varissuolla sijaitseva 37-vuotias vuokratalo on TVT:n mukaan käyttöikänsä päässä

Nahkapaperi taipuu moneen.
TS Koti

Sisustuksen ja askartelun uutuustuote on nahkapaperi – Askartele erilaisia nahkaa muistuttavia sisustusesineitä tai vaikka koruja

Palmuvehka on kasvattanut ruukkunsa täyteen juurta. Sahalla ja varovasti repien juurakko jaetaan kahtia.
TS Koti

Huonekasvi janoaa uutta multaa: kuinka mullanvaihto onnistuu?

Tulppaanit ovat aina olleet Peter Bergfeldtin lempikukka – jopa hänen käsivarteensakin on tatuoitu tulppaaneja. Tähän tulppaanikimppuun Bergfeldt laittoi mukaan mustikanvarpuja.
TS Koti

Tykkäätkö napakoista tulppaaneista vai annatko niiden taipua ja rönsyillä vapaasti? – Näin saat loihdittua boheemin ja trendikkään kimpun

Ilana Aalto
TS Koti

Kolumni: Koti viidessä minuutissa siistiksi

Rivitaloasunnot valmistuvat osoitteisiin Herrasniitynkatu 2 ja 4.
Paikalliset

Kaarinan Piispanristille uusia asumisoikeusrivitaloja

Turussa uusi omakotitalo valmistuu edelleen useimmiten omalle tontille.
Paikalliset

Hypo: Asunto vuokratontilla on jo uusi normaali – paitsi Turussa

Riikka Lehtovaaran viherkasvi-innostus ei rajoitu vain kasvien hoitoon. Hänellä on muun muassa Instagramissa oma viherkasveihin painottuva nei.likka-tili.
TS Koti

Yksi pärjää pimeimmässä nurkassa, toinen tahtoo juopua päivittäin – Riikka Lehtovaara asuu viherkasvien valloittamassa kodissa

Päivi Vuorinen
TS Koti

Kolumni: Piippu ja nurkat puhtaiksi