Asuminen

Konradinkuja 1 on viihtynyt otsikoissa vuosien varrella. Turun Sanomat kertoi vuonna 2014 rakennuksen purku-uhasta. Vuonna 2017 talon parvekkeet määrättiin käyttökieltoon ja tämän vuoden kesällä selvisi, että rakennus vaatii edelleen mittavia korjaustoimenpiteitä.
Paikalliset

Vuosien venkoilu saamassa sinetin: TVT luopumassa pahasti rapistuneen Konradinkuja 1:n kiinteistön käytöstä

Hannu Harittu (vas.), Petja Raaska, Risto Järvinen ja Keijo Korkka viihtyvät kotisaarellaan Hirvensalossa.
Lukemisto

Kun Hirvensalon omakotiyhdistys perustettiin, Turku ei ollut kiinnostunut saaren kehittämisestä

Viihtyisä asuinympäristö, hyväkuntoiset asunnot, meri ja luonto ovat Tuija Makkosen mukaan Taalintehtaan ja isännöimänsä taloyhtiön valtteja. Eetu Sandberg remontoi parhaillaan asuntoja, jotka taloyhtiöstä tulevat myyntiin ja vuokralle. Sandbergin sylissä Makkosen Luca-koira.
Paikalliset

Sijoittajat kiinnostuivat syrjäseuduista ja ostavat jopa kuntien ongelmakiinteistöjä: "Nyt näen tulevaisuuden valoisana"

Turusta PTT:n tutkimuksessa oli Virusmäki-Raunistulan ja Vasaramäen alueet. Tutkimuksen mukaan asuntojen koon pienemisellä ei ole ollut vaikutusta viihtyvyydelle.
Paikalliset

Uusien yksiöiden ja kaksioiden koko on pienentynyt 2010-luvulla

Teppo Kesäläiselle, 77, rännien puhdistus alkaa olla jo tuttua hommaa. Kesäläiset muuttivat taloonsa vuonna 1967.
TS Koti

Lehtien havinaa ja kottikärryn kolinaa – lähestyvä talvi tekee omakotitalojen pihoista hetkeksi työleirejä

Väestön ikäjakauman vääristymisessä Suomi on Timo Ritakallion mielestä vaarassa ajautua samalla tielle, jota Japani lähti kulkemaan 1990-luvulla.
Talous

OP:n Ritakallio toivoo malttia lainakattoon – "Täytyy ensinnäkin muistaa ylivelkaantumisessa, etteivät asuntoluotot ole ongelman ydin vaan kulutusluotot"

Elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen sanoo, että 1990-luvun hurjina vuosina Uudenkaupungin työttömyysprosentti nousi yli kolmenkymmenen. Silloin asuntoja saattoi saada pilkkahintaan.
Paikalliset

Ugista löytyy taas asuntoja, mutta enää ei myydä koko kerrostaloa markalla

Nuorten suomalaisten asuntosäästäjien määrä on kasvanut hurjasti vuosikymmenessä.
Talous

Suomalaisnuorten asp-tilien varat kahdeksankertaistuneet

Parhaillaan Juha Vuoriolla on työn alla kerrostalon julkisivuremontin myötä uusittavat ikkunoiden alapuut. – En enää pysty ottamaan vastaan uusia töitä. Jonossakin on jo ainakin kahden kuukauden hommat, puuseppä tuskailee.
TS Koti

Puuseppä – pienien ihmeiden tekijä

Pia Santala muutti miehensä Villen ja tyttäriensä Aadan ja Ainon kanssa Porin kesän 2018 asuntomessualueelle. Sisustussuunnittelija ehdotti eteisaulaan paneeliseinää.
TS Koti

Santalan perheen eteisen puuverhoilussa komeilee iso mänty – Näin tuot tärkeät valokuvat uudella tavalla esiin sisustuksessa

Paikalliset

Kaupungin asumisneuvojalta saa apua vuokranmaksuvaikeuksissa ja häädön uhatessa

Anne Forsman kertoo, että vaaleat,marmorikuvioiset tasot ovat suosittuja ja sopivat hyvin syksyn värisävyihin.(Puuvaja Oy)
Asuminen

Keittiön väritys on voimakas, luonnonläheinen ja mattapintainen

Tähänkö nousee Nurmelan perheen uusi koti? Jonna (vas.), Milja, Sami ja Pihla Nurmela ovat hakeneet tonttia Naantalin Luonnonmaalta, jossa järjestetään vuoden 2022 asuntomessut. Tontilla on  rakennusoikeutta 250 neliötä plus 50 neliötä. Se, saavatko he lopulta valitsemansa kohteen, varmistuu vuoden lopussa.
Asuminen

Turkulaiset Nurmelat löysivät suosikkinsa asuntomessualueen tonteista – "Naantali oli koko ajan pääkohteemme"

Asuminen

Omakotiasuja: Hanki työkalupakkiisi edes nämä!

Jos vaate haisee pahalta pesusta ja tuuletuksesta huolimatta, voi kokeilla hajunpoistoa etikalla. Tekstiiliä liotetaan viileässä etikkavesiseoksessa, jonka jälkeen vaate pestään tavalliseen tapaan.
Asuminen

Koti puhtaaksi soodalla ja etikalla

Asuminen

Toimittajalta: Lainalla kiinni omaan tupaan

Vihreän eri sävyt ovat vahvasti esillä syksyn mallistoissa. Marickenin Anni Vinkki pitää hillittyjä, graafisia kuvioita hyvänä vaihtoehtona voimakkaille luontoaiheille.
Asuminen

Tapetit luovat tunnelmaa

Asuminen

TS kysyi lukijoilta: Suurin osa selviää mutkitta asuntolainoistaan

Paikalliset

Rusko suunnittelee asuntoja senioreille ja vammaisille

Merja Lohilahti ei haluaisi käyttää aikaa toisten tavaroiden järjestelyyn. Hyllyjen nimikointi ja kuvitetut tai kirjoitetut paikat auttavat lapsia löytämään omat tavaransa eteisestä.
TS Koti

Minimoi, karsi ja järjestä – Näin 12-henkisen perheen eteinen pysyy hallinnassa

Perheen tontilla on 1 800 neliötä tilaa pihasaunalle ja puutarhalle, jossa kasvaa muun muassa perheen suosikkikasvia persiljaa. 1935 rakennettu pihasauna on perheen suosikki. –  Ennen en pitänyt saunomisesta, mutta tämän saunan myötä minusta on tullut saunoja, Ilona Syrjänen kertoo.
TS Koti

Verkatehtaan opettajattaren talossa Littoisissa historia saa näkyä: ”Jos muutto tulisi, niin pihasaunaa tulisi kova ikävä”

Talous

Asuntomarkkinat jakaantuivat kahtia: keskustan yksiöt ja kaksiot kallistuvat vauhdilla, kun lähiöiden kolmiot makaavat sijoillaan

Lauri, Silva ja Elina Kriston lisäksi nuotiopiirille mahtuu monta muutakin paistajaa. Nuotiopaikka toimii koko perheen oivallisena lähiretkipaikkana myös talvella.
TS Koti

Tulikorit ja -padat yleistyvät kotipihoilla, mutta mistä puut? Polttopuiden hinnoissa ja laadussa on isoja eroja

Kuvituskuva
Asuminen

Ota kantaa: Kuinka paljon sinulla on asuntolainaa? Miten lyhennät sitä?

Turkulaisnaisen asunto on ollut asumiskiellossa jo puolitoista vuotta, koska asuntoon pääsevät viemärikaasut vaarantavat terveyden.
Paikalliset

Viemärille haisevaa taloyhtiötä uhkaa 10000 euron sakko – Turku antamassa puoli vuotta aikaa poistaa hajuhaitat

Paikalliset

Ota kantaa: Kuinka paljon sinulla on asuntolainaa? Miten lyhennät sitä?

Taloyhtiöille tarkoitetun energia-avustuksen perusteina tullaan käyttämään todellisia päästövähennyksiä ja energiansäästöä.
Kotimaa

Hallitus päätti avustaa kerrostalojen energiaremontteja sadalla miljoonalla eurolla – tukihaku alkaa heti alkuvuonna

Nuohooja Marko Kivinen kiipeää tottuneesti omakotitalon katolle ja puhdistaa talon savupiipun työvälineellään, piippuun laskettavalla harjalla. Kuvat: TS/Riitta Salmi.
Asuminen

Asumisen ammattilainen: Nuohoojan ammattitaito koostuu käsityöstä, ketteryydestä ja ihmisten kohtaamisesta

Kuva: TS/Riitta Salmi.
Asuminen

Kolumni: Lomalla kaaosta, arkena kaaosta

Janne Kunttu ja Annemari Hongell ihastuivat Alvar Aallon suunnittelemassa kerrostalokodissaan isoon halliin kaksion keskellä. Vuosien varrella tilasta on tehty tupakeittiö.
Asuminen

Aalto-kodin sydän on keittiö