Yritykset

Neljävuotiaan Alexin suosikki on taustalla näkyvä tulivuori, mutta myös trampoliinit vetävät puoleensa.
Halikon lukiossa opiskeleva Milja Kauppi sai kesätöitä Bloksilta. Kesätyöntekijöiden lisäksi tehtaalla on kaksi vakituista työntekijää. Takana yrityksen perustaja Arto Manninen.
Markkinointipäällikkö Dan Rosenqvist (vas.) ja toimitusjohtaja Timo Helenius uskovat, että Paraisilla toimivalla yrityksellä on vielä paljon markkinoita valloitettavissa ympäri maailman.
Tanssistudio All-Starin perustaja Assi Väisänen kertoo, ettei VR:n hiljaisuus myyntiprosessin osalta oikeastaan yllättänyt. Yrittäjä kertoo aina olleensa lähinnä huhujen varassa.
Farkkutallin yrittäjä Monica Fjäder jää virallisesti eläkkeelle heinäkuun lopussa. Hänen tyttärensä Bettina Fjäder (kuvassa) on pyörittänyt liikettä nyt kahdeksan kuukauden ajan ja jatkaa ovien sulkemiseen saakka.
Niina Autti ja Kirsi Suhonen laittavat Ulla-koiralle pihkalaastarisuihketta.
Susanne Ehnbåge toimii jatkossa Stockmann-konsernin sekä konserniin kuuluvan Lindexin toimitusjohtajana.
Posivan toimitusjohtaja Janne Mokka lähtee uusiin tehtäviin.
Elomaticin toimitusjohtaja Patrik Rautaheimo (vas.) ja Turun AMK:n rehtori ja toimitusjohtaja Vesa Taatila allekirjoittivat kumppanuussopimuksen.
– Ravintola kuuluu Turkuun. Tehtiin kuin Hesburgerin Salmelan Heikki aikanaan, ensin myi ja sitten osti takaisin, kertoo Dennis Rafkin.
Steran Jussi Ohlssonin mielestä Virossa onnistuttiin nopeammin saamaan halukkaat paikalliset ukrainalaispakolaiset kiinni työelämään. – Viron tehtaalla meillä oli jo vuosi sitten lähes 20 ukrainalaista työntekijää.
Uusi nimi kasvattaa Metson mukaan yhtenäistä Metso-brändiä. Arkistokuvassa on yhtiön toimitusjohtaja Pekka Vauramo, joka siirtyi Finnairin johdosta Metson toimitusjohtajaksi vuonna 2018 ja yhdistyneen Metso Outotecin johtoon vuonna 2020.
Iraj Amirkhani paiskii töitä Cargotecin Raision tehtaalla. Arkistokuva viime joulukuulta.
– Johdan ja teen päätöksiäkin tunteella. Lisäksi minulla on kyky hahmottaa suuria kokonaisuuksia ja valtava palo tekemiseen, Toivo Sukari kertoo Sukari-konsernin toimitiloissa Aurajoen rannalla.
Vielä toistaiseksi Saippua Centerin tanssistudion tiloissa toimii edellinen yritys. Heinäkuussa sen ottavat haltuunsa tuoreet yrittäjät Niina Pirilä (vas.) ja Camilla Gustafsson.
Byggmaxin myymälä Turussa kuvattuna vuonna 2016.
Kaikkiaan 13 Euroopan maassa toimivan Hedin-konsernin koko liikevaihdon ennustettiin viime vuonna nousevan viiteen miljardiin euroon. Arkistokuvassa vuodelta 2021 Delta Auton automyyjä Juha Hämäläinen esitteli sähköistä Fiat 500:sta.
Hiab tunnetaan koukuistaan, jotka nostavat monenlaista taakkaa.  Hiabin omistaja Cargotec suunnittelee konserniin kuuluvan Kalmarin yhtiöittämistä omaksi pörssiyhtiökseen. Jos Cargotecin hallituksen suunnitelmat toteutuvat, tulisi Hiabista Cargotecin ainoa toimiala.
Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti ottavansa asetuksellaan valtionsa haltuun kahden energiayhtiön, Fortumin ja Uniper SE:n, omistukset Venäjällä. Putin viestittää olevansa valmis tekemään saman muillekin länsimaisille yhtiöille. Fortumin mukaan omistusoikeus Venäjällä ei muutu, mutta asetuksen vaikutukset liiketoimintaan ovat yhä epäselviä.
Ekokylähankkeen konseptitalo valmistui Paraisten Kirkkosalmen rantaan, mutta sen taakse suunnitellut muut talot jäivät rakentamatta, kun rakennuttaja meni konkurssiin.
Lisää uutisia