Yrittäjyys

Tapahtuma järjestetään Kakolassa toukokuun alussa.
Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter toivoo, että alkaneella vaalikaudella toteutetaan uudistuksia, jotka vahvistavat kasvua ja työllisyyttä sekä tasapainottavat julkista taloutta.
Aaro Arvilahti (vas.) ja Joonas Kottelin työstävät kiillotusaineella 36-jalkaista matkavenettä Ajolanrannan venehallissa Rymättylässä. He käyvät siellä töissä iltaisin ja viikonloppuisin tai silloin, kun koulusta on vapaapäivä.
Markku Tuomaala (vas.) näkee Alastaron moottoriradassa muutakin kuin pelkän radan. Yhdessä toimitusjohtaja Tero Tupalan kanssa Tuomaala aikoo tehdä keskuksesta entistä monipuolisemman.
 Sofia, Matti ja Olli Vehanen tekivät radikaalin ratkaisun ja muuttivat perinteisen Pietét -nimen Vehaseksi. He halusivat perheyritykselle perheen nimen.
Erikoislaukku Oy:n toimitusjohtaja Lassi Lindstedt kertoo, että yritys lähtee vähän turhankin herkästi mukaan kaikkeen hulluun. Sukeltajan puhelinkaapelin kantolaukku on hyvä esimerkki yrityksen valmistamista erikoistuotteista.
Vehmaalaisten Tiina ja Toni Hokunin sikatilan pelastus on oma teurastamo, jonka ansiosta he toimivat markkinoilla ketterästi lähellä kuluttajaa. Perheen poika Santtu Hokuni (oik.) on tullut avuksi kehittämään verkkokauppaa ja markkinointia. Tilalla kasvatetaan myös harvinaista mangalitzaa, joka laiduntaa ulkona läpi vuoden.
Kimmo Linnavuori haluaa löytää meluasiassa tasapainon asukkaiden ja yrittäjien välillä.
Ossi Nikulalla ja Mirella Metsä­mäki-Nikulalla on viisi lasta. He alkavat käydä muuton jälkeen koulua Gran Canarialla. Lapset nuorimmasta vanhimpaan: Bettina, Isabella, Adam, Daniela ja Luka. Nuorin lapsista on 2,5-vuotias ja vanhin 15-vuotias.
Yrittäjyydessä ei ole kyse vain yrittäjän toimeentulosta, vaan yrittäjän antama palvelu vaikuttaa moneen muuhun asiaan, kuten ihmisten mahdollisuuteen voida paremmin, fysioterapeuttikirjoittaja sanoo.
Suomen paras paikka yrittäjälle ei olekaan pääkaupunkiseutu tai muu vilkkain väestönkeskittymä. Boutique S:n Sari Nisulan mielestä seinäjokelaisten yrittäjien hyvä henki kumpuaa positiivisen kautta -asenteesta. – Sillä saa hyvää.
Mikro- ja yksinyrittäjien yhdistys perustettiin viime syksynä. Sen puheenjohtaja Liisa Hanén uskoo, että nykyisistä tavoista tehdä töitä tulee vähitellen valtavirtaa.
Annika Varho toivotti kävijät tervetulleiksi kesäkahvilaan viime kesänä.
  Kun Terhi Pilke aloitti vuonna 2008 myymällä tuotteitaan Korppoon torilla, hänellä oli jo selkeä visio Amalias hemin tulevaisuudesta. Nyt Amalias hem tavoittaa asiakkaita maanlaajuisesti verkkokaupan ja videoiden kautta.
– Fyysinen ja henkinen terveys ovat minulle tärkeitä asioita. Olen itse saanut terveyshyötyjä avannosta ja saunasta, ja haluan antaa muillekin saman mahdollisuuden, Tuukka Pentinpuro kertoo.
Ravintola- ja hotellialan etujärjestön MaRa mukaan anniskelun arvonlisän alentaminen siirtäisi alkoholin kulutusta ravintoloihin. MaRan mukaan pitkällä aikavälillä muutos lisäisi myös verotuloja.
Suomen Yrittäjien Janne Makkula ymmärtää läpinäkyvyyden ja avoimuuden, mutta hän pelkää normaalin ja tarpeellisen yhteydenpidon vaikeutuvan ja hyödyllisten näkemysten vaihdon vähentyvän.
Juhani Mistola elättää itsensä musiikilla. Musiikin soittamisen ja kappaleiden tekemisen lisäksi työhön kuuluu kitaransoiton opettamista.
Denniksen paluu on nyt varmistunut. - Tämä on ollut aikamoinen ajanjakso konkursseineen, Kim Rafkin sanoo. Arkistokuva Länsikeskuksen ravintolasta vuodelta 2014.
Jaakko Pajunen (vas.), Asim Mahmood ja yläpuolla oleva Pertti Tiitola tekevät kuusen sahanpurusta uutetta, joka kiinnostaa eurooppalaisia kosmetiikka- ja elintarviketeollisuusyhtiöitä.
Rakennusalalle on pesiytynyt ongelmallinen ilmiö, jossa ulkomaalaisia työntekijöitä käytetään hyväksi esimerkiksi maksamalla liian alhaisia palkkoja. Arkistokuva.
Kevytyrittäjyyden lisääntyminen ja näkymättömiin jääminen on Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelulakimies Aki Erikssonin mukaan vähäistä osaamista vaativien alojen uusi ilmiö, joka on alkanut tulla esiin aluehallintaviraston valvonnassa ja neuvonnassa.
Ilona Häsänen tykkää haastaa itseään tekemällä dreijaamalla isoja savitöitä.
Lisää uutisia