Yksityisautoilu

Kolaritilanteissa tarvitaan kahdenlaista vakuutusturvaa. Pakollinen liikennevakuutus korvaa aina syyttömän osapuolet kärsimät vahingot. Aiheuttajan vauriot maksetaan kaskovakuutuksesta, jonka laajuus vaihtelee.
Lukijan kuva. Pihakadulla autoilijoiden ja pyöräilijöiden on annettava jalankulkijoille esteetön kulku. Kävelyehtoisuus ei tällä hetkellä kadulla toteudu.
Kauppiaskadulle keväällä toteutettujen parkkipaikkojen hinta nousee, jos lautakunta myöntyy sille tehtyyn esitykseen.
Tänä syksynä Mynämäen lukiossa aloittanut Eetu Lehdistö, 15, tykkää ajatuksesta, että lukiossa ajokortin voisi suorittaa edullisemmin. Hän arvelee hankkivansa ajokortin poikkeusluvalla heti kun se on mahdollista.
Katariina Salminen (oik.) kertoo, että korona-aikana työmatkoja tekevä junaporukka pieneni, koska osa jäi etätöihin. Nyt monet ovat palailemassa tekemään myös lähityötä. Salmisen vieressä istuu Sari Rautio.
Lisälämmittimiä tarvitaan erityisesti tietyissä uusissa automalleissa, sillä niiden moottorit eivät tuota tarpeeksi lämpöä ajon aikana talvipakkasilla.
Hedin Automotiven toimitusjohtaja sanoo yrityksen olevan avoin uusien sähköautomerkkien tuomiseen Suomen markkinoille sekä käytettyjen autojen tuonnin laajentamiseen ulkomailta.
Vaikka Turun Toriparkki Oy:n tappiot viime vuodelta olivat suuret, riittää omistajilla luottoa yhtiöön. Käyttöaste on yhtiön edustajien mukaan "jatkuvassa nousussa", mutta sen tarkemmin tietoa pysäköijien määristä ei Turun Sanomille suostuttu antamaan.
Heikki Laihonaho tankkaa Teboililla, koska hänellä on sinne alennuskortti. Sota tai yhtiön venäistausta eivät vaikuta asiaan mitenkään.
Harjoittelutoimintaa Paimion liukkaan kelin radalla oman yrityksensä kautta viime ajat pyörittänyt Kalle Berg sanoo, että rataa käyttää yhä pieni joukko pienemmistä autokouluista mutta isommat ketjut suosivat simulaattoriopetusta. Ajoharjoittelu Paimiossa loppuu, kun kaupunki kaavoittaa paikalle uuden yritysalueen.
Kia Niron eri versiot eivät juurikaan eroa toisistaan. Ulkomitoissa ero löytyy vain leveydestä: molemmat hybridit ovat 2,5 senttiä kapeampia kuin täyssähkömalli. Kuvassa on Niron itselataava hybridiversio.
Vielä muutama vuosi sitten Suomen itärajalle muodostui jopa jonoa, kun yksityisautoilijat odottivat pääsyään Suomen raja-asemalta edelleen Venäjän puolen tarkastusprosessiin. Kuva on Vaalimaan raja-asemalta muutama kesä sitten.
Ensi kuussa 3 vuotta täyttävä Kiia Varjonen pääsee ensimmäistä kertaa tapaamaan muumeja Muumimaailmaan. Isovanhemmille Helena ja Ari Varjoselle ei polttoaineen hinnalla ollut kesälomareissulla merkitystä.
Koulukadun ABC:n dieselsäiliöön sekoittui maanantaina suuri määrä bensiiniä tankkausvirheen johdosta. Kuvituskuva.
Koulukadun ABC:n tankkausasema arkistokuvassa.
Tältä Kauppiaskadulla näytti maanantaina iltapäivällä. Pihakatu merkitään omalla liikennemerkillään. Ajoväylä on kadulla selvästi kapeampi normaaliin katuun nähden.
Mikko Halonen (vas.)  ja Petro Aihinen työskentelivät maanantaina Kupittaalle nousevan uuden lähes tuhatpaikkaisen parkkitalon rakennushommissa.
Kiinteistöneuvos Heikki Vaiste, Kristiinankadun ja Linnankadun kulmakiinteistön hallituksen puheenjohtaja ei vastaa suoraan, onko hän vaikuttanut Turun luottamuselimien tekemiin päätöksiin kesäkadusta.
Awux Turun yrittäjä Jari Hellman tutkii ojaan ajaneen pakettiauton vaurioita. Pakettiauton koko etupää on jo purettu korjausta varten.
Polttoaineiden hinnat saattavat tulevaisuudessa nousta. Ministeri Timo Harakka kertoi tiedotustilaisuudessa, että asiassa häntä huolettaa erityisesti ammattiautoilijoiden alan kehitys.
ABC-huoltamoketjun johtaja Harri Tuomaala perää yhteiskunnallista keskustelua siitä, miten paljon kansalliset ilmastotavoitteet tulevat maksamaan. Esimeriksi jakeluvelvoitteiden kiristyminen vuosittain nostaa polttoaineiden hintaa verotuksen lisäksi.
Jos sähköautoilua halutaan edistää, julkisia latausasemia pitäisi rakentaa nykyistä huomattavasti enemmän.
Mia Uusiluoto on pysäköinyt autonsa vinoon, mistä on tullut kaupungilta huomautus. Myös takana oleva auto on hieman vinossa kadun suuntaan nähden.
Aninkaistensilta kuuluu Turun vilkkaimmin liikennöityihin paikkoihin.
Liisauksen osuus on kasvanut yksityisten kuluttajien autohankinnoissa vuosittain kerrotaan autoliike Laakkoselta Raisiosta. Tuotepäällikkö Esa Riskin mukaan viime vuonna noin 30 prosenttia yksityismyynnistä oli pitkäaikaisia auton vuokraamisia liikkeen omalla sopimusmallilla.
Lisää uutisia