Vuokra-asuminen

Katja Savolainen tapaa asunnon hakijan kasvotusten ja keskustelee tämän kanssa. Hän myös tarkistaa luottotiedot ja ulosottorekisterin tiedot. Jos hakijan kertoma tieto ja rekisterien tiedot täsmäävät, luottamus kasvaa.
Olga Chistiakova kertoi olevansa uutisesta sokissa.– Kissojen kanssa uuden vuokra-asunnon löytäminen on haastavaa.
Krista Toivonen (vas.) ja asukastoimikunnan puheenjohtaja Kirsti Salmi ovat molemmat asuneet TVT:n vuokra-asunnoissa jo pitkään. Heistä vuokrankorotuksille ei ole aihetta.
Ikkunoiden ja ovien tiivistäminen kannattaa. Se vähentää vetoa, lisää asumismukavuutta ja säästää kallista energiaa.
Aura Rakennuksen Kärsämäentien tontilla on jo aloitettu perustamistyöt. Rivitaloyhtiö AS Oy Amalienborg rakennetaan hiekkaharjulle metsikön reunaan kauemmas tiestä.
Pia Blomqvistin Chico-koira on muuttanut emäntänsä kanssa useaan otteeseen ja ollut mukana myös Espanjan-matkoilla. Aluksi koira on ollut hieman ihmeissään uusista kulmista, mutta tottunut sitten nopeasti. Kerrostalokaksio on parivaljakolle hyvin sopiva asumisjärjestely.
Ammattimaalari Anni Virta kyllästyi kotinsa olohuoneen valkoiseen seinään ja maalasi siihen kuvioita ja viivoja, jotka tuovat tilaan väriä ja liikettä.
Viime vuoden lopussa vuokra-asunnoissa asui 28 prosenttia ja omistusasunnoissa 69 prosenttia eli 3,7 miljoonaa asuntoväestöstä.
As Oy Turun Pyörämäenpuisto valmistuu ennen joulua aivan Vätinpuiston reunaan. Punertava tiili ja pienkerrostalon maltillinen koko istuvat ympäristön pientalovaltaiseen asutukseen ja puistoon.
Annukka Abrefan perhe käyttää nyt tavallista enemmän puuta, koska sähkö on kallista. Perhe on löytänyt hyvän nuohoojan, joka on antanut arvion tulisijojen kunnosta sekä huoltovinkkejä.
Antti Kuparinen kertoo, että salaojakaivo kuuluu tarkastettaviin asioihin. Salaojan pitäisi ulottua perustussyvyyden alapuolelle, eikä siellä saisi olla mitään ylimääräistä.
Kunnanjohtaja Teemu Heinonen harmittelee, että kukaan ei ole halunnut alkaa rakentaa uusia vuokra-asuntoja maaseudulle.
Sähkön, kaukolämmön ja korkojen nousu tuo paineita taloyhtiöiden talouteen. Yhtiövastikkeiden lisäksi myös vuokriin on luvassa korotuksia.
Jyrkkälä tunnetaan muun muassa talojen päädyissä olevista suurista kirjaimista. Nyt alue on ehdolla Pohjoismaiden parhaaksi asuinalueeksi.
Harri Ruohonen on vuokrannut Raunistulassa sijaitsevaa asuntoa Airbnb:n kautta noin neljän vuoden ajan. Asunto on yksinomaan Airbnb-vuokrausta varten, eikä siinä ole pitkäaikaisia asukkaita.
TYS:iltä vakuutellaan, ettei asukkaiden tarvitse olla huolissaan vuokrien korotuksista. Arkistokuva vuodenvaihteessa valmistuneesta TYS:in uudesta opiskelija-asuntolasta.
Talvesta voi tulla omakotiasujalle kallis, jos nykyinen edullinen sähkösopimus päättyy kylmimpänä kautena. Tilanne vaihtelee kuitenkin paljon lämmitysmuodon, talon energiatehokkuuden ja paikkakunnan mukaan.
Varsinais-Suomen käräjäoikeus ratkoi erikoista tapausta, jossa asunto oli vahingoittunut lyhytaikaisen vuokralaisen jäljiltä.
Valkoista valkoisella. Lattian eläväpintainen luonnonvalkoinen laatta antaa enemmän anteeksi kuin sileän tasavärinen ja vitivalkoinen. Jokainen märkä jalanjälki, saippuatahra ja vesitippa ei näy.
Lisää uutisia