Vladimir Putin

Pääkirjoituskuva
Pääkirjoituskuva
Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui tarkasti valitulle yleisölleen liki kaksi tuntia.
Venäjän sisällä jopa Nobel-palkitun ihmisoikeusjärjestön toiminta on kielletty, ja oma-aloitteisista mielenilmauksista sotaa vastaan luetaan poliittisia pidätyspäätöksiä ja tuomioita kuin liukuhihnalta. Aleksei Navalnyin kotiinpaluun ja vangitsemisen toisena vuosipäivänä tammikuussa 2023 joukko Sveitsissä asuvia venäläisiä protestoi Genevessä.
Pääkirjoituskuva
Sven Sakkovin mukaan Suomen ja Viron puolustusyhteistyö on itsestään selvää jo senkin takia, että suurin osa molempien maiden kansoista asuu noin 85 kilometrin päässä toisistaan.
Julija Mendel työskenteli lähellä presidentti Zelenskyiä kaksi vuotta. Yhdessä muistoksi ottamistaan kuvista hän on paikalla, kun Ukrainan ja Puolan presidentit antavat yhteistä haastattelua medialle.
Presidentti Volodymyr Zelenskyin viesti EU:lle oli, että Ukrainan ja Euroopan yhtenäisyydestä ja vapaudesta puuttuu vielä tärkeä palanen: turvallisuus. EU-parlamentin puhemiehen Roberta Metsolan vierellä Zelenskyi sanoi: Me kaikki suojelemme Eurooppaa sen valtion koneistolta, joka haluaa tuhota Euroopan vapauden.
Venäjän presidentti Vladimir Putin kantoi olympiatulta juhlaseremonioissa Moskovan Punaisella torilla lokakuussa 2012. Sotshissa Venäjällä helmikuussa 2014 pidetyt olympialaiset muistetaan siitä, että niiden päätteeksi Putin määräsi Venäjän asemiehet miehittämään Ukrainalta Krimin ja Donbasin alueita.
Aloitteessa vaaditaan tämän patsaan poistoa Turun katukuvasta.
Pääkirjoituskuva
Voiko Venäjä romahtaa kuten Neuvostoliitto ja mitä tulisi tilalle? Vladimir Putinin sotaisan uudenvuodenpuheen taustalla näkyi apaattisina seisovia ihmisiä. Heistä ainakin kolme on aiemminkin esiintynyt eri rooleissa Putinin tarvitessa ympärilleen kansaa tai sankareita.
Kirjoittajan mukaan Venäjän presidentillä Vladimir Putiniolla on ollut käsikirjoitus ja sitä noudattava hallinto aina näihin päiviin asti.
Vladimir Putin vierailee maanantaina Valko-Venäjällä ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuoteen. Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukashenka esittää Venäjän uskollista liittolaista, mutta pelkää tulevansa ystävyyden nielaisemaksi. Kuva on kaksikon viime tapaamisesta talouskokouksessa Kirgisiassa 9. joulukuuta.
Pääkirjoituskuva
Jukka Lehtosen pilapiirrokset koottiin kirjaksi, jonka tuotot lahjoitetaan Ukrainan hyväksi. Arkistokuva.
Lisää uutisia