Vienti

Suosittuja vientituotteita on esimerkiksi tuore kala.
Teijolla toimiva Marine Alutech on erikoistunut viranomaisveneisiin. Kuvan vene on pienempi versio Tanskaan toimitettavasta alustyypistä.
Kirjoittaja Toni Viljanmaa
Carnival Celebration -risteilijä valmistui Turun telakalla marraskuussa.
Nostimien kysyntä on kasvanut niin paljon, että Hiab on laajentanut toimintaansa Raisiosta naapurikaupunkiin. Naantalin Linkkikadulle on jo aloitettu alikokoonpano. Vuodenvaihteen jälkeen Naantalissa ryhdytään asentamaan Hiabin valmistamia laitteita ajoneuvoihin. Kuva Hiabin Raision tehtaalta.
Telesten toimitusjohtaja Esa Harju kuvattuna maaliskuussa.
Dollarin vahvistuminen palvelee suomalaista metsäteollisuutta.
Loimaalainen, kansainvälisesti toimiva Pemamek laajentaa Italiaan.
Öljytankkerin juuttuminen herätti huolta siitä, että vuoden takainen rahtialus Ever Givenin aiheuttama merireitin tukkeutuminen voisi toistua. Arkistokuva.
Michigan-järven ja osavaltion maisemissa viihtyy suuri määrä suomalaistaustaisia amerikkalaisia. Heille on tärkeää muun muassa puiset mökit, pulla ja Marimekko.
Vientiä nopeammin on kasvanut tuonti. Tavaraviennin arvo oli 7,3 miljardia euroa, kun tavaratuonnin arvo kipusi 7,5 miljardiin euroon.
Vienti oli toukokuussa kovassa kasvussa, vaikka paperimassan vienti laski 28 prosenttia vuoden 2021 toukokuusta.
Metsäteollisuuden pyörät pyörivät täysillä.
Visailuohjelman juontajana toimii Caroline Athanasiadis. Hän tekee historiaa olemalla ensimmäinen nainen visailuohjelman juontajana Itävallassa.
Turkulainen Delsitech on kehittänyt pitkään annosteluteknologiaa, jota käytetään muun muassa silmäsairauksien hoidossa. Arkistokuvassa on jo vuosia sitten kehitetty lääkeruisku, joka liittyi yhteistyösopimukseen Bayerin kanssa.
Johanna Saarinen hankki omistukseensa kolmannen yrityksensä, kun Turussa vuonna 20015 perustettu Coruu -firma tuli myyntiin.
Liam O’Flanaganin mukaan Suomea ja Yhdysvaltoja yhdistävät samanlaiset arvot.
Lisää uutisia