Verkkokauppa

Turussa vuonna 2014 perustettu Woobs sai etenkin alkuaikoina runsaasti näkyvyyttä esimerkiksi erilaisten somevaikuttajien kautta. Nyt yritys on joutunut Kilpailu- ja kuluttajaviraston syyniin.
Itsekin kauppiaana toiminut Jari Laurinen on tottunut hävikin estäjä. Aletuotteiden kautta ruokalistaan saa myös yllätyksellistä vaihtelua.
15 -24 -vuotiaat ostavat kyselyiden mukaan eniten kierrätysvaatteita, mutta sama ikäryhmä ostaa myös muuta väestöä selvästi enemmän pikamuotiketjujen vaatteita.
Natalia Heinonen (oik.) tutustui Wiklundin apteekin valikoimaan samalla, kun Rebekka Mikkola esitteli kalsiumtabletteja kiinalaisille suorassa verkkolähetyksessä. Striimausmyynnin arvon on arvioitu olleen Kiinassa viime vuonna kaikkiaan 280 miljardin euron suuruinen.
H&M:n liikevaihto Kiinassa on pudonnut reilusti ostoboikotin ja koronarajoitusten myötä. Arkistokuvassa yhtiön liike Turussa.
K-ryhmässä Varsinais-Suomen myynti pysyi ennallaan. Tänä vuonna Turun seudulla ovat avautuneet muun mussa kuvan K-market Tyyssija Turun yo-kylässä ja K-market Pikkukippari Naantalin Luonnonmaalla.
Sekä Lindexissä että tavarataloissa asiakasvirtaa on siirtynyt verkkokaupasta kivijalkaan. Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen toteaa tuloskatsauksessa, että Lindex ylsi ennätykselliseen vuosineljännekseen.
Verkkokaupan ja kivijalkakaupan yhdistelmään luottava Jari Latvanen haluaa myydä enemmänkin ideoita kuin tavaroita. Minna Parikan näyttävät kengät ovat yksi monista kumppanuusprojekteista, joiden avulla vuosikausia vaikeuksissa rypenyt Stockmann pyrkii houkuttelemaan uskollisia ostoksille.
Ostajan voi olla vaikea arvioida kissanpennun ikää pelkän kuvan perusteella. Myynti-ilmoituksissa tulisikin selkeästi lukea kissan syntymäaika ja sen luovutuspäivämäärä.
Vaatteiden ostaminen verkosta kasvaa yhä, mutta tänä keväänä myös kivijalkamyymälöissä on myyty muotia yhtä paljon kuin pandemiaa edeltävänä aikana.
Rautakauppa kiritti jälleen alkuvuonna K-ryhmän myyntiä Varsinais-Suomessa. Arkistokuva Skanssin K-raudasta.
Suomalaiset hankkivat yhä useammin ostoksenssa verkkokaupasta. Maaliskuussa keskimääräinen ostos kasvoi peräti 75 prosenttia.
Brahea-keskuksen projektipäällikkö Johanna Mattila (vas.), Nurmen puutarhan yrittäjä Satu Nurmi, Minbyn Susanna Muurinen ja Vihreän härän Juha-Pekka Aikola sekä projektipäällikkö Ira Lahovuo Turun kaupungilta olivat tiistaina avaamassa lumipyryn keskellä Laari-lähiruokapistettä, joka on Puutorilla syyskuun loppuun saakka. Sen jälkeen verkkokaupan noutopiste siirtyy toiseen kohteeseen, jota ei vielä ole päätetty.
Euroopan unionin työ digijättien vallan suitsimisessa eurooppalaisten internetin käyttäjien arjessa etenee. Verkkojäteille voi nopeimmillaan tulla uusia velvoitteita jo ensi vuonna.
Kaupan liitossa uskotaan, että hintojen nousu ajaa verkkokaupoista ihmisiä takaisin kivijalkakauppoihin ruokaostoksille.
Arkistokuva
Koronapandemia on siirtänyt kalustealallakin myyntiä kivijalasta verkkoon. Nyt varaudutaan, että etenkin kesäkalusteiden hinnat nousevat.
Turun yliopiston oikeustieteen apulaisprofessori Mika Viljanen toteaa, että tulossa olevien EU:n digimarkkina- ja digipalveluasetusten seuraus voi olla se, että suuret verkkotoimijat vetäytyvät Euroopasta.
Turun yliopiston oikeustieteen apulaisprofessori Mika Viljanen näkee, että Googlen ja Facebookin kaltaiset alustaekosysteemit muodostavat kokonaisuuksia, jotka mahdollistavat sen, että digijätit käyttävät merkittävää yhteiskunnallista valtaa.
Janette Koivisto pakka verkon kautta tilattuja tuotteita Wiklundin Apteekissa.
Postilla on moderni logistiikkakeskus Liedossa. Verkkokaupan nopean kasvun takia Postin pitää kuitenkin panostaa uuteen kapasiteettiin.
S-ryhmässä ruokakauppa kasvoi markkinoita nopeammin.
Kauppias Juha Heikkilä avasi torstaiaamuna Turussa ylioppilaskylän uuden K-marketin Tyyssijassa. Erityisesti K-market -ketju on hyvässä nosteessa Varsinais-Suomessa.
Pääjohtaja Mikko Helander kuvailee tilinpäätöksessä viime vuotta Keskon historian parhaaksi. Konsernin tulos on parantunut jo seitsemän peräkkäistä vuotta.
Lisää uutisia