Vanhusten hoito

Onnettomuustutkintakeskus aloittaa tutkinnan iäkkään pöytyäläispariskunnan hoitotarpeen laiminlyönnistä. Arkistokuva.
Kotihoito ei tavoittanut iäkästä pariskuntaa päiviin, minkä jälkeen poliisia pyydettiin käymään heidän luonaan. Arkistokuva.
Varsinais-Suomen käräjäoikeus alkoi käsitellä keskiviikkona lietolaisen hoivakodin palveluvastaavan vastuuta tapauksessa, jossa talon miesasukas pahoinpiteli iäkkään naisasukkaan hengiltä vuonna 2018. Syyttäjä vaatii ex-palveluvastaavalle tuntuvia sakkoja.
Varsinais-Suomen käräjäoikeus käsittelee keskiviikkona lietolaisen hoivakodin palveluvastaavan vastuuta tapauksessa, jossa talon miesasukas pahoinpiteli iäkkään naisasukkaan hengiltä vuonna 2018. Syyttäjä vaatii ex-palveluvastaavalle sakkoja.
Gubbena toimivan Josefiina Telkin (kesk.) ja Kaarina Kaukosen (oik.) juttutuokiossa on usein mukana myös Kaarinan puoliso Pekka.
Omaisuuden luovutusehtoina oli, että kaupunki käyttää perintöä museotoimintaan ja vanhustenhuoltoon.
Turku pyrkii vastaamaan kasvavaan hoitajamitoitukseen palkkaamalla filippiiniläishoitajia.
Kerttulin ja Mäntyrinteen vanhainkodeissa on mittavat remonttitarpeet.
Virtuaalisen hoidon avulla on tarkotus tukea kotihoidon asiakkaiden itsenäistä selviytymistä.
Huhtihovi rakennuttaa Saloon kehitysvammaisten palvelukodin. Elokuussa 2019 yritys rakennutti hoivakotia Kärsämäkeen.
– Ei tämä tilanne voi jatkua näin. Ei kukaan hoitaja halua tehdä töitä tällä rahalla ja näissä työolosuhteissa. Ei kukaan jaksa, toteaa turkulainen lähihoitaja.
Arkistokuva.
Kotikumpu on yksityinen 50-paikkainen hoivakoti, joka toimii Kaarinan Piikkiössä.
Turun kaupungin vanhuspalveluissa on kärsitty jo pitkään vakavasta työvoimapulasta. Nyt ratkaisua haetaan ulkomailta. Arkistokuva.
Hoitajien ylityö-ja vuorovaihtokielto on vaikuttanut potilaiden siirtymiseen Tyksistä ja Tyks Akuutista kaupungin jatkohoitopaikkoihin. Arkistokuva Tyksin A-sairaalasta.
Vanhusten kauppapalvelu kuuluu Turun kotihoidon tukipalveluihin. Kotihoidon työntekijä tekee ruokatarviketilauksen ja kuljetuksesta vastaava palveluntuottaja toimittaa tuotteet asiakkaalle sovitusti.
Muistisairas vanhus on onnistunut karkaamaan Kerttulin vanhainkodista kaksi kertaa hätäpoistumisteiden kautta ja kerran toisen asukkaan omaisten siivellä. Viimeisimmällä kerralla mies oli kateissa viisi tuntia hyytävässä pakkasessa.
Syyhypunkki aiheuttaa kiusallista kutinaa.
Syyhyn hoitoon voidaan käyttää sekä reseptilääkettä että ilman reseptiä saatavaa voidetta. Kuvassa syyhypunkki.
Lisää uutisia