Vanhukset

Erilaisten teknologiaa hyödyntävien turvapalveluiden käyttö yleistyy todennäköisesti sitä mukaa, kun kansalaisista yhä suurempi osa on vanhuksia.
87-vuotias nainen löydettiin kuolleena ja 76-vuotias mies hyvin huonossa kunnossa kotoaan syyskuussa. Aluehallintovirasto ei löytänyt puutteita kotihoidon toiminnasta. Viitekuva.
Kurjenmäkikodin tapaus on nyt edennyt syyteharkintaan.
Uudesta palvelutalosta on tulossa tämän tyyppinen.
Toni Laihonen on huolestunut muistisairaan äitinsä asumispalvelun jatkumisesta. Hän kertoo, että äiti on sotaorpo, joka menetti isänsä tavisodassa. Kuvassa myös jackrusselinterrieri Vilma.
Arkistokuvan invavessa ei liity tapaukseen.
Tällä hetkellä Turun Urheiluliiton Sporttiklubi Sirkuissa on jäseniä yhteensä 15 henkeä. Jäsenet edestä vasemmalta: Olavi Förbom, Veikko Rantakokko, Veikko Karhulahti, Seppo Peiponen, Lasse Aarnio, Tapani Soininen, Seppo Viitanen, Jukka Vesma, Jermu Laine, Kimmo Korhonen, Jussi Virtanen, Milko Warinowski ja Leo Laaksonen.
Turkulaiseen palvelutaloon etsitään ilmoituksella sosiaalisia ja vastuullisia opiskelijoita, jotka voivat tarjota ikäihmisille aikaansa ja kurkistusta omaan arkeensa ja elämäänsä.
Varsinais-Suomen käräjäoikeus alkoi käsitellä keskiviikkona lietolaisen hoivakodin palveluvastaavan vastuuta tapauksessa, jossa talon miesasukas pahoinpiteli iäkkään naisasukkaan hengiltä vuonna 2018. Syyttäjä vaatii ex-palveluvastaavalle tuntuvia sakkoja.
Pikkuruisenkin pariston niellyt pieni lapsi on vietävä välittömästi lääkäriin.
Taulukaupustelijoina esiintyneiden varkaiden epäillään ottaneen kohteekseen nimenomaan ikäihmisiä, joiden toimintakyky on heikentynyt. Varkaat suuntasivat pääsääntöisesti koteihin, joiden edustalla oli nähtävissä rollaattori tai muu apuväline.
Varsinais-Suomen käräjäoikeus passitti romanialaismiehet Turun vankilaan suorittamaan tuomiotaan pankkiautomaattihuijauksista.
Mirja Ovitzin isän kunto on kohentunut, kun hän asuu perheessä eikä yksin.
Aurinko paistaa päivisin Vuokkokodin asukkaan Sirkka Tarvaisen huoneeseen. Sairaanhoitaja Essi Kallio näkee työssään, että kuumuus uuvuttaa palvelutalon asukkaita.
Varsinais-Suomessa yli 75-vuotiaiden osuus on suurempi kuin Suomessa keskimäärin. Maakunnan viime vuoden hyvinvointivointikertomuksesta selviää, että alle puolet ikäluokasta kokee elämänlaatunsa hyväksi, mutta yksinäisyys on syy moneen ongelmaan.
Kerttulin ja Mäntyrinteen vanhainkodeissa on mittavat remonttitarpeet.
Turun Seudun Vanhustuen vapaaehtoistoiminnan ajatuksena on matala kynnys, eli vapaaehtoisilta ei vaadita erityistaitoja. Rollaattorilla ei Anna-Liisa Poutanen, 93, kovin korkeaa kynnystä ylittäisikään, ja takanaan tukiystävä, Anne Aro, on lähettyvillä aina kun ulko-ovi avataan.
Lisää uutisia