Vaalit

Turun vaalitorin avajaisia vietettiin lauantaina uudistuneella kauppatorilla. Paikalla nähtiin runsaasti turkulaisia eduskuntavaaliehdokkaita.
Kauppatori muuttui lauantaina Vaalitoriksi, kun puolueiden vaalimökit ja kampanjahenkilökunta valtasivat siitä kaistaleen. Äänestäjiä paikalla oli maltillinen määrä.
Varsinais-Suomen Perussuomalaisten puheenjohtaja Jyrki Ålandin autosta lyötiin lasit rikki torstain ja perjantain välisenä yönä Härkämäessä.
Torstain vaalipaneelin osallistuivat Ritva Elomaa, Åsa Gustafsson, Mauri Kontu, Milla Lahdenperä, Heli-Päivikki Laurén, Mirva Salonen, Aleksi Stenberg, Jyrki Susi ja Johannes Yrttiaho.
Torstain vaalipaneelin osallistujat ovat Ritva Elomaa, Åsa Gustafsson, Mauri Kontu, Milla Lahdenperä, Heli-Päivikki Laurén, Mirva Salonen, Aleksi Stenberg, Jyrki Susi ja Johannes Yrttiaho.
BB:n johtaja Caroline van der Plas juhlimassa vaalivoittoaan.
Siiri Turunen (oik.) on kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas, kun taas Timo Furuholm löytyy Vasemmistoliiton ehdokaslistalta.
Turussa riittää liikennettä. Kuva Markulantien ja Satakunnantien risteyksestä.
Eduskunta jäi perjantaina vaalivapaalle. Moni konkarikansanedustaja jätti jäähyväisiä parlamentille. Osa joutuu jäämään sivuun vastentahtoisesti, kun kansalaiset äänestävät uudet edustajat Arkadianmäelle.
Kova retoriikka on tutkitusti lisääntynyt vaalikampanjoiden aikana. Turun Vasemmiston puheenjohtaja Joonas Jormalaisen mukaan ehdokkaita kohtaan hyökätään sanallisesti, ja osalla paikkakunnasta käyty myös käsiksi. Sosiaalisen median puolella sanottu saattaa muuttua aiempaa helpommin myös teoiksi.
Kuusi turkulaista kertoo kuinka paljon vaalikoneet vaikuttavat ehdokasvalintaan.
Yhtenä suurimmista onnistumisista Saarikko pitää sitä, että Suomesta tuli nopeasti Natoon pyrkivä maa, ja keskusta oli tässä mukana. Toinen iso onnistuminen on Saarikon mukaan se, miten koronapandemia ja siihen liittyvät järeät toimet saatiin hoidettua niin, ettei kansa revennyt.
MT:n mukaan europarlamentin demarit haluaisivat kansainvälistä suursuosiota nauttivan Sanna Marinin vetojuhdakseen vuoden 2024 europarlamenttivaaleihin.
Huhtikuun 2. päivänä pidettäviin eduskuntavaaleihin on aikaa enää vajaat 80 päivää. Spekulaatiot tulevasta hallituskoalitiosta käyvät jo kuumina.
Turun ortodoksisen seurakunnan pitkäaikainen kirkkoherra Ion Durac eläköityy vuoden alkupuolen aikana. Duracille haetaan seuraajaa sunnuntaina alkavissa vaaleissa.
Satunnaisesti valitut 18–29-vuotiaat saivat tekstiviestin, jolla houkuteltiin äänestämään. Tutkimus osoitti, että viestit innostivat nuoria hieman.
Benita Heiskanen
Valtiotieteiden tohtori Tytti Isohookana-Asunmaa on tutkinut keskustan ja sitä edeltäneen maalaisliiton historiaa perin pohjin. Hän itse on toiminut useita kausia kansanedustajana ja hänet nostettiin Esko Ahon hallituksen kulttuuriministeriksi aikana, jolloin Suomi eli syvimpiä 1990-luvun lamavuosia.
Lisää uutisia