VR

VR-Yhtymän uusi toimitusjohtaja, KTM Elisa Markula on kovan tehtävän edessä. Idänliikenteen alasajo ja yleinen inflaatio rasittivat VR:n taloutta, mutta Markula suhtautuu luottavaisesti siihen, että vaikeudet pystytään selättämään.
Vessoissa saa edellen liristä ja lorista vapaalla tyylillä, sillä uutinen seisaaltaan pissaamisen kiellosta oli aprillia. Telemark-asentoa toimitus ei kuitenkaan suosittele.
VR myy kymmenen vanhaa Sr1-veturiaan huutokaupalla.
Turku haluaa rakentaa ratapihan alueelle elämyskeskuksen lisäksi kerrostaloja.
11 tällaista sm2-lähijunaa saattaa vaihtaa omistajaa vielä tässä kuussa.
VR:n kaukojunat pääsevat taas liikkeelle perjantain varhaisaamusta lähtien. Liikenteen käynnistyessä on vielä odotettavissa mahdollisia muutoksia, kuten korvaavia bussikuljetuksia sekä yksittäisiä peruutuksia. Kuvan junaa laitettiin lähtökuntoon Helsingin Rautatieasemalla viime syyskuussa.
Kuvassa Helsingin ja Pietarin välillä kulkeva Allegro-juna.
Rautateiden matkustajainformaatiojärjestelmässä on häiriöitä, eivätkä raide- ja aikataulumonitorit päivity.
Tämä alue on menossa uuteen uskoon. Nykyinen kävelusilta aiotaan purkaa.
Uusissa makuuvaunuissa on leveä alapeti, säädeltävä valaistus ja äänieristys. Vaunujen valmistamiseen etsitään lisää työvoimaa.
Pääradalla sattunut sähköratavaurio vaikuttaa keskiviikkona myös Helsingin ja Turun väliseen junaliikenteeseen. Arkistokuva Kupittaan asemalta.
Onnettomuuspaikka jää radan suuntaisesti kulkevien Ratakadun ja Tukholmankadun väliin. Irronnut puomi esti kuvassa oikealta, Tukholmankadun puolelta tulevien jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kulkua.
Onnettomuus tapahtui paikassa, jossa jalankulkijat ylittävät Tukholmankadun.
VR ilmoitti tiistaiaamuna tiedotustilaisuudessaan hankkivansa 20 uutta Flirt-sähkömoottorijunaa sveitsiläiseltä Stadlerilta.
Pekka Mötön Suomen Lähijunat Oy sai VR:ltä viisi kuukautta lisää armonaikaa.
Pääkirjoituskuva
Kaksi Tampereelta saapuvaa iltajunaa jättää matkustajat Logomon edustalle. Siitä junat jatkavat satamaan.
Tältä näytti Sm2-lähijuna viime joulukuussa VR:n Hyvinkään varikolla kuvattuna.
Kupittaan ja päärautatieaseman välisen kaksoisraiteen rakentaminen pitää Kupittaan kahden vuoden ajan Helsingin suunnan junaliikenteen pääteasemana. Opasteiden puute on aiheuttanut asemalla sekavia tilanteita.
Lisää uutisia