Väkivalta

Viisikymppistä miestä epäillään turkulaisessa hoitokodissa tapahtuneesta murhasta.
Miehet kertoivat oikeudelle parantaneen tapansa sitten väkivallan ja päihteiden värittämän kesän 2020, eivätkä ole enää poliisin kanssa tekemisissä.
Janne Ahonen opastaa Jatta Järvelälle (vas.) ja Jenna Järvelälle, miten päästään irti, jos joku tarttuu käsivarteen. Ahonen piti itsepuolustuskurssia Kotimäen koulussa Kaarinassa viime vuoden lopulla.
Pääministeri Ulf Kristersson on tuominnut edeltävän vuorokauden väkivaltaisuudet. Arkistokuva.
Vartijoiden määrä on kasvanut viime vuosina vauhdilla. Nyt sisäministeriössä selvitetään sitä, onko vartijoiden koulutus riittävä ja onko lainsäädäntö ajan tasalla.
Poliisi tutkii kerrostalon sisääntulon räjähdyksessä kärsimiä vahinkoja Grimstassa.
Kun trauman kokenut Maiju Palin ei koe olevansa tietoisesti täysin läsnä, hän ottaa lämpimän teekupin käteensä tai painaa kädellään seinää. Se auttaa häntä palautumaan meneillään olevaan hetkeen.
Yhteiskunnan turvallisuuden ja asenteiden kannalta on välttämätöntä, että yksilölle osoitetaan iästä huolimatta välittömästi ja riittävän tiukasti, että hän on toiminut väärin ja lainvastaisesti, sanoo kirjoittaja.
Koulukadun tapahtumia tutkitaan ensialkuun rikosnimikkeellä törkeän pahoinpitelyn yritys.
Kuvituskuva.
Syyttäjän näkemyksen mukaan vankeusrangaistuksen pituutta arvioidessa pohjalle tulisi asettaa poliiseihin kohdistunut väkivalta tai törkeän kiristyksen yritys.
Kirjoittajien mielestä virkavallan tulee tunnistaa lähisuhdeväkivalta nykyistä paremmin.
Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi nuoren miehen ryöstön yrityksestä, kahdesta ryöstöstä ja kahdesta lahjuksen antamisesta. Ryöstöihin liittyi nujakointia ja aseella uhkailua.
Lisää uutisia