Väitöskirja

LL Bianca Arrheniuksen lastenpsykiatrian alan väitöskirjatutkimus tarkastetaan Turun yliopistossa perjantaina 26. elokuuta.
Enni Salon mielestä Katariinankirkossa on paljon kauniita yksityiskohtia ja ympäristö on näkemisen arvoinen. – Täällä voi viettää aikaa pidempäänkin, hän sanoo.
Klassikoiden tapaan myös Kimble on alkanut elää omaa elämäänsä. Lilli Sihvonen nostaa esimerkiksi Aalto-yliopiston automaatio- ja systeemitekniikan opiskelijoiden killan, jonka juhlakulttuuriin peli kytkeytyy oleellisesti.
Talvisin jääkansi edesauttaa merivettä suojaavan vesikerroksen "jokipluumin" kehittymistä. Mikäli jäätalvien pituus lyhenee, myös jokipluumit eivät välttämättä kehity samalla tavalla kuin aikaisemmin. Tällöin myös ravinteet kulkeutuvat laajemmalle alueelle kuin mataliin lahtiin, jotka ovat usein myös herkimpiä rehevöitymiselle.
Joonatan Palmun väitöskirja tarkastetaan Turun yliopistossa 10. kesäkuuta.
Uusia tohtoreita rivien täydeltä. Turun yliopiston tohtoripromootiossa juhlistettiin väitelleitä tuoreita tohtoreita sekä yliopiston arvostamia uusia kunniatohtoreita. Jokainen väitellyt voi osallistua promovoitavan roolissa juhliin vain kerran.
Tohtorikoulutettavan nimikettä on yliopistoyhteisön keskusteluissa pidetty huonosti väitöskirjan tekemisen työn itsenäistä luonnetta kuvaavana. Turun yliopistossa nimike vaihtuu väitöskirjatutkijaan 1. elokuuta alkaen.
Startup-yrittäjyys on saanut Suomessa viime vuosina tunnettuutta muun muassa menestyneiden suomalaisyhtiöiden, kuten Woltin myötä.
Ilkka Kanerva lausui kesällä 2021 Turun Eurooppa-foorumin turvallisuuspoliittisen paneelin loppusanat.
TE-toimistojen organisaatiouudistuksella oli selvät haittavaikutukset, toteaa väitöskirjassaan Ville Vehkasalo.
Biolääketieteilijä Susanna Kortesluoman tutkimuksessa tehdyt havainnot laajentavat aikaisempia tutkimustuloksia äidin raskausajan psyykkisen hyvinvoinnin merkityksestä lapsen stressinsäätelyjärjestelmän kehitykselle.
Radion ja television musiikkiohjelmista tunnettu Janne Palkisto väittelee Turun yliopistossa säveltäjä ja klarinetisti Bernhard Crusellin urasta. Crusellia ja väittelijää yhdistää sama instrumentti: klarinetti.
Turun eri asuinalueiden eroja luotaava väitöstutkimus osoittaa, että kielteisesti maahanmuuttoon voidaan suhtautua niin alueilla, joissa on suuri maahanmuuttajaväestö, kuin alueilla, joissa vieraskielisiä on hyvin vähän.
Valtiotieteiden maisteri Aura Salla tutki Euroopan komission roolia ja sen kasvamista eurokriisin aikaan.
Riikka Franzén tutki väitöksessään sitä, miten naisyrittäjät puhuvat yrittäjyydestä ja liiketoimintamahdollisuuksien luomisesta.
Miikka Laihisen mielestä Henriikka Tavin esikoiskokoelma Esim. Esa sysää nykyrunouden kokeellistumisen kunnolla käyntiin.
Maija Mäkikalli ehdottaa modernin huonekalutaiteen pohtimista aiempaa monimuotoisempana.
Vanhempi tutkija Annika Nivala Palkansaajien tutkimuslaitokselta on ensimmäisenä Suomessa tutkinut, miten yrityksen ensimmäisen työntekijän palkkaustuen kokeilu vuosikymmen sitten onnistui. Nivalan johtopäätös on, että kokeilu ei onnistunut. Hänen väitöskirjansa tarkastetaan Turun yliopistolla ensi viikon perjantaina.
Suvi-Sadetta Kaarakainen aloitti elokuussa oman yrityksen, joka tarjoaa digitalisoitumiseen liittyviä tutkimus- ja selvityspalveluja, palvelumuotoilua, luentoja sekä digihyvinvoinnin koulutuksia.
Tasan 30 vuotta sitten eli 19.–21. elokuuta 1991 Moskovassa tapahtunut vanhoillisten voimien vallankaappausyritys oli käännekohta myös YYA-sopimuksen lakkauttamisessa. Venäjän presidentti Boris Jeltsin (keskellä) selvisi tilanteesta voittajana, ja kovan linjan kommunistien uhka väistyi.
Levinneen borrelioosin epäilys on väärä jopa puolella potilaista ja potilaat saivat myös tarpeettomia antibioottihoitoja, kertoo tuore väitöstutkimus.
Sabaen kaupungin ja Honshun saaren sijaan Shingo Masunagan maisemia ovat myöhemmin hallinneet ensin Tallinna ja nyttemmin Turku.
Tutkimuksesta selviää, että 4,1 prosenttia oppilaista koki omaavansa suuria tai erittäin suuria lukemisvaikeuksia.
Lisää uutisia