Uutisgrafiikka

Täyssähköautojen rekisteröinti kiihtyi joulukuussa, kun autonvalmistajat kiihdyttivät ladattavien autojen valmistusta loppuvuonna välttyäkseen EU:n säätämiltä saastesakoilta.
Työelämäkoordinaattori Timo Vahtonen Ely-keskuksesta.
Palkitut kuvitukset on julkaistu 27.2. ja 17.3.2022.
Keskuspankit eivät voi hellittää inflaation vastaista taisteluaan, eikä keskeisten ohjauskorkojen nostamista voi näin ollen lopettaa.
Tänä syksynä noin 107 000 suomalaisoppilasta juoksi, heitti, loikkasi ja venytteli liikuntatuntien Move!-testeissä. Tulokset olivat viime vuoden tasoa.
Anita Isomaa sanoo, ettei Suomi ole osallistunut verokilpailuun. Suomalainen yritysverotus on EU:ssa keskitasoa.
Sähköpula voi hankaloittaa Olkiluodon uuden ydinvoimalan koekäyttöä.
Liedon Vanhalinnan alueella oli hieman yli 2 000 veronmaksajaa. Heidän tulojensa mediaani oli vuonna 2021 Varsinais-Suomen korkein.
Aalto-yliopiston apulaisprofessori Jaan Praksin johdolla on valmistunut Suomen ensimmäinen satelliitti Aalto-1 sekä satelliitti Aalto-2. Parhaillaan kehitteillä on Aalto-satelliittiperheen kolmas jäsen, Aalto-3.
Työttömien määrä oli lokakuussa lähes kaikissa ryhmissä pienempi kuin vuotta aiemmin, mutta kuljetusalalla työttömyys lisääntyi viidellä prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä supistui voimakkaimmin vartiointialalla 24 prosentilla. Kuljetusala ja rakennusala heijastavat yleensä ensimmäisinä talouden suunnan muutosta.
Vasemmistoliiton ryhmästä erotetut Johannes Yrttiaho ja Elina Sandelin eivät olleet mukana laajassa budjettisovussa. Etualalla Vasemmistoliiton valtuutettu Abdullahi Sultan.
"Kipurajalla mennään", "Tiukkaa on" ja "Laskuja jää maksamatta" vastailivat lukijat TS-kyselyyn sähkön kohtuullisesta hinnasta. Monissa kodeissa pohditaan miten energiatehokkuutta edistetään ja sitä myöten laskuja pienennetään. Arkistokuva.
Carunan asiakaspalvelujohtaja Kosti Rautiainen luottaa suomalaisiin ja uskoo, että talvesta selvitään sähköä säästämällä.
Verotiedot vuodelta 2021 julkaistaan keskiviikkona.
Turun väkiluku on kasvanut syksyn aikana. Vuoden alkuun verrattuna turkulaisia on nyt yli 2 000 enemmän.
Saaristomeren suojelu on äänestysikäisten varsinaissuomalaisten mielestä kansanedustajien ykköshaaste, kun maakunnan etua ajetaan.
Ilmaston lämmetessä yhä useammassa suomalaispuutarhassa pystyy kasvattamaan vaikka viinirypäleitä.
Eri puolueet markkinoivat itseään Turun vaalikadulla huhtikuussa 2019. Kansa saa sanoa äänensä taas puolen vuoden kuluttua.
Koko Varsinais-Suomessa väkimäärä kasvaa nyt erityisesti maahanmuuton takia, mutta myös kuntien välinen muuttoliike tuo uutta väkeä maakuntaan.
Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 20 500 työtöntä työnhakijaa. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä vähentynyt 2 200 henkilöllä.
120 neliön väliaikaiset tilat lapsia täynnä olevalle Loukilinnan päiväkodille sovitetaan Loukinaisten koulun piha-alueelle. Uudelle päiväkodille, jonka valmistelua käynnistellään. on hahmoteltu erilaisia tonttivaihtoehtoja. Myös nykyisiin kaavoihin voidaan tehdä muutoksia, jos olemassaolevat tonttivaihtoehdot eivät toimi.
Lisää uutisia