Unkari

Haavisto ja Ruotsin ulkoministeri tapasivat Naton ulkoministerikokouksessa Romaniassa tänään Unkarin ulkoministerin.
Unkari on hyväksymässä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden. Lakiesitys on parlamentin tulevien viikkojen asialistan kärkipäässä. Pääministeri Viktor Orbán istui katselemassa jalkapallon Saksa-Unkari-maaottelua Leipzigin perjantaina.
Pääministeri Viktor Orbán kiristää yhä otettaan vallasta Unkarissa. EU-komissio pyrkii pureutumaan Unkarin korruptioon uhkaamalla 7,5 miljardien tukirahojen menetyksellä.
Viktor Orbánin linjapuhe pöyristytti laajasti myös tänä vuonna. Pian seuranneella Itävallan-vierailullaan Unkarin pääministeri joutui selittelemään sanomisiaan.
Pääkirjoituskuva
Pääkirjoituskuva
Viktor Orbánin painolastina Ukrainan kriisin keskellä on vuosikymmenen kestänyt Venäjän myötäily.
Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist ja ulkoministeri Ann Linde sekä Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto ja puolustusministeri Antti Kaikkonen tapasivat keskiviikkona Tukholmassa. Aiheena oli Euroopan turvallisuus.
Unkarin pitkäaikainen pääministeri Viktor Orbán sai vuosia sitten liikanimekseen EU-areenoilla diktaattori. Nyt hän haluaa järjestää kansanäänestyksen lakikokonaisuudesta, joka kieltää esittämästä homoseksuaalisuuden ilmentymiä lapsille. EU uhkaa viedä Unkarilta tukia oikeusvaltion rapauttamisen takia.
Anthony Annan (6) liukui pallon epäonnisesti kädellään omaan maaliin ohi voimattoman Henrik Moisanderin. Juuso Hämäläinen (3) voi vain seurata tilannetta katseellaan.
Euroopan parlamentti kertoo tuomitsevansa vahvasti äskettäisen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä syrjivän lain Unkarissa. Kuvassa EU-parlamentin puhemies David Sassoli.