Ulkoministeriö

Venäjän ulkoministeriön virallinen edustaja Maria Zaharova tunnetaan räväkkänä ja häikäilemättömänä mediakasvona. Zaharova on aiemminkin uhkaillut kovasanaisesti Suomea.
Ulkoministeriö puhuttelee Venäjän Suomen suurlähettilästä Ukrainan tapahtumien johdosta. Kuvituskuva.
Sauli Niinistö teki yhden vuorokauden mittaisen pikavisiitin Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin luo maaliskuun alussa. Toukokuussa Niinistö ja Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson vierailivat Valkoisessa talossa Yhdysvaltain presidentin kutsumana.
Ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi keskiviikkoiltana, että Suomi valmistelee nyt kansallista ratkaisua viisumiasiaan.
Suomi tavoittelee EU:n yhteistä linjaa Venäjän viisumirajoituksiin. Arkistokuva.
Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) vieraili tiistaina Porin prikaatissa Säkylässä. Haavisto tutustui vierailullaan muun muassa puolustusvoimien kriisinhallintakoulutukseen.
Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) tapasi Turkissa muun muassa maan kauppaministerin Mehmet Musin. Nato-erimielisyydet eivät Skinnarin mukaan näkyneet kauppasuhteita käsiteltäessä.
Ukrainassa on tällä hetkellä kolmisenkymmentä matkustusilmoituksen tehnytta suomalaista.
Yli 20 vuotta Natossa työskennelleen saksalaisen Stefanie Babstin mielestä Suomen liittyminen Natoon ei olisi viisas askel juuri nyt. Se saisi muutenkin järkkyneen Vladimir Putinin suunniltaan.
Evakuoinnit Afganistanista alkoivat viime vuoden elokuussa.
Koillis-Syyriassa sijaitsevalla al-Holin leirillä on kerrottu olevan kymmeniä tuhansia henkilöitä. Heidän joukossaan on myös suomalaisia. Kuva on arkistokuva.
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on diplomaattisissa piireissä konkari. Suomen ulkoministerin Pekka Haaviston rinnalla ilmeet eivät aina ole olleet pelkkää hymyä. Kuva Helsingin tapaamisesta maaliskuulta 2020.
Maailmankirjat ovat sekaisin Afganistanissa ja se vaikuttaa meihin. Ulkoministeri Pekka Haavisto isännöi keskiviikkona Pohjoismaiden ja Baltian maiden ulkoministereitä historiallisessa Vanajanlinnassa. Hämeen rauhaa rikkoi kokouksen puheenaihe: varautuminen Afganistanin talouden romahdukseen ja uusiin uhkakuviin.
Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi esiintyi itsevarmana oikeudessa tammikuussa.
Jussi Tanner ja suomalaiset suojajoukot saattoivat evakuoitavia henkilöitä Kabulin lentokentän aitojen sisäpuolella Afganistanissa viime viikolla. Ulkoministeriön toimittamasta kuvasta on peitetty henkilöiden kasvot heidän yksityisyytensä ja turvallisuutensa takaamiseksi.
Monet maat ovat evakuoineet Suomen lisäksi ihmisiä Afganistanista. Kuvassa kone on laskeutunut perjantaina Kööpenhaminan lentokentälle.
Sotilaslentokone kuvattiin torstaina Kabulin lentoaseman yllä Afganistanissa.
Ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi operaation edistymisestä ja valtioneuvoston päätöksistä tiistai-iltana.
Ihmisiä Kabulin lentokentän ulkopuolella. Suomella on nyt Kabulin lentokentällä viisi suomalaista siviilihenkilöä organisoimassa ihmisten evakuointeja.
Lisää uutisia