Ukrainan kriisi

Osa jättikonserni Pernod Ricardin tuoitteista on supisuomalaisia. Nyt keskustellaan siitä, pitääkö niitäkin boikotoida ranskalaisen emoyhtiön tahrittua kilpensä vereen.
Oleksandr Pavlenko esittelee unelmiaan, jotka koostuvat lentopalloilusta, sushin syömisestä, autoilusta sekä yhteisestä ajasta perheen kanssa. Kuvaamataito kuuluu hänen suosikkiaineisiinsa koulussa
Presidenttipuheissa pyörivä diplomaatti Mikko Hautala (vas.) marssi keskiviikkona Markku Jokisipilän (oik.) tentittäväksi.
Pakoterintama uhkaa pettää.
Pääkirjoituskuva
Helsingin Tehtaankatu on osoitus suomalaisten selvästä kannasta. Ukrainan liput ja auringonkukat ovat yli vuoden olleet osa katukuvaa Venäjän suurlähetystön edustalla. Läheiset taloyhtiöt liputtavat Ukrainan sinikeltaisella väsymättä.
Jarno Limnéll lienee kokoomuksen uusi kansanedustaja.
Pekka Toveri on nousemassa eduskuntaan.
Pasi Haarala kertoo, että Finnlinesin uudet laivat kiinnittyvät laituriin imukuppien avulla. Imukuppeja takaapäin kuvattuna vasemmalla.
Pääkirjoituskuva
Entisen pääministerin Paavo Lipposen mielestä poliittinen puhekulttuuri on romahtanut eduskunnassa. Lipponen syyttää alaspäin syöksyvästä kehityksestä perussuomalaisia.
Suomi lahjoitti Ukrainaan tuhat äitiyspakkausta.
Floridan kuvernööri Ron DeSantisin Ukraina-puheet saivat murskakritiikin Yhdysvalloissa. Hän korjasi lausuntojaan torstaina ja vahvisti tukevansa Ukrainaa. DeSantisin osakkeet Yhdysvaltain republikaanisen puolueen kärkiehdokkaana kasvavat sitä mukaa, kun entinen presidentti Donald Trump ryvettyy oikeusjutuissa.
Pääkirjoituskuva
Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Antti Häkkänen (kok) katsoo, että viivyttelyllä alkaa olla jo vaarallisia seurauksia Euroopan aseavusta riippuvaiselle Ukrainalle, joka on viime aikoina viestinyt kärsivänsä pahasta ammuspulasta.
Viime syksynä Kupittaalla miekkailtiin vielä maailmancupin kisa. Arkistokuva on virolaisten Sten Priinitsin (vas.) ja Valentin Altuninin kohtaamisesta.
Pasi Välimäki
Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä ja pääministeri Sanna Marin valtasivat Turun kaupunginteatterin lämpiöön pystytetyn esiintymislavan torstaina.
Patrian toimistusjohtaja Esa Rautalinko moittii Euroopan puolustuspoliittista päätöksentekoa hidasliikkeiseksi. Poliitikot eivät ole vieläkään saaneet tehtyä tarvittavia päätöksiä Euroopan varustautumista, vaikka Ukrainassa on sodittu jo yli vuosi.
Tarja Halonen kokee, että Mauno Koivisto oli hänelle poliittinen isoveli.
Ukrainalainen kirjailija Victoria Belim avaa teoksessaan Ukrainan historian oman sukunsa henkilöiden ja tarinoiden kautta. Suomessa Belim sanoo, että ukrainalaisia ja suomalaisia yhdistää historiassa moni asia. Venäjää kummatkin katselemme ulkoapäin, ja tunnemme Venäjän paljon paremmin kuin laaja imperiaalinen valta tuntee meitä.
Pääministeri Sanna Marin kohautti vastaamalla kysymykseen Horneteista Ukrainan-matkallaan. Liberaali ulkoministeri Rudolf Holsti lämmitteli sooloillen suhteita Neuvostoliittoon ja suututti Saksan vuonna 1938.
Googlen Cloud-liiketoimintaa Suomessa johtava Markus Hongisto uskoo, että yhtiö pystyy omalla alustallaan tehostamaan yritysten datan käyttämistä siten, että energiaa ja luontoa säästyy.
Lisää uutisia