Tyks

Tyksin psykiatrian osastolle on kulkeutunut vaarallisia esineitä. Viime viikolla potilas iski hoitajaa teräaseella kuvassa nähdyn seurauksin.
Tyksin psykiatrian osaston hoitaja Elina Mattila koki viikko sitten tiistaina kauhun hetkiä, kun potilas hyökkäsi hänen ja kahden muun hoitajan kimppuun teräaseen kanssa. Mattilan vasemman käden peukalosta meni jänne poikki ja hän sai vatsaansa neljä senttiä syvän pistohaavan.
Kirjoittajien mukaan psykiatrialla sattuneita, hoitajiin kohdistuvia väkivaltatilanteita pyritään yleisesti vähättelemään. Kuvassa Turun psykiatrian osastorakennuksia.
Arkistokuva ei liity tapaukseen.
Hoitoni ovat nyt toistaiseksi loppusuoralla ja elämä jatkuu, sanoo kirjoittaja. Kuvan hän otti sytostaattihoitoa saadessaan.
Röntgenhoitaja Timo Nordlund kertoo, että potilaat eivät juuri pelkää säteilyä eivätkä myöskään kiekkomaista TT-laitetta. Sen sijaan magneettikuvauslaitetta osa jännittää.
Tyksin teho-osastolla on yhteensä 24 potilaspaikaa.
T-sairaalan laajennus näyttää havainnekuvassa tällaiselta.
Paulina Salminen arvioi, että koronapandemia on nopeuttanut umpilisäkkeen tulehduksen uusien hoitosuositusten omaksumista. Taustalla virusopin professori Ilkka Julkunen.
Probioottien käyttö joko yksin tai kalaöljyn kanssa raskausaikana ehkäisee Turun yliopiston tutkimuksen mukaan lasten ylipainon kehittymistä. Arkistokuva.
Sari Tamminen julkaisi Facebook-päivityksen tapahtuneesta lauantai-iltana sivuillaan.
Unen häiriintyminen lisää muun muassa sydän- ja verisuonitautien, lihavuuden, masennuksen, diabeteksen ja itsemurhien riskiä jopa kaksinkertaiseksi. Unen häiriintyminen on myös jopa masennuksen veroinen työkyvyttömyyden riskitekijä, kirjoittaja sanoo.
Sydänläppien bakteeritulehdus on vakava, useita komplikaatioita eri puolilla kehoa aiheuttava sairaus, johon sairastuneiden kuolleisuus on korkea. Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöstutkimuksessa selvisi, että sydänläppien bakteeritulehdukset ovat lisääntyneet Suomessa nuorilla aikuisilla. Kuvituskuva.
Vanhojen tietojen hakeminen aiheuttaa ongelmia muun muassa Paraisilla, jonka terveyskeskuksessa käytetään Pegasos-potilastietojärjestelmää.
Arkistokuva.
Uusi Tyksin kuvantamislaite mahdollistaa yli 40 prosenttia tarkemman tutkimuksen, jolloin esimerkiksi syövän pienemmät etäpesäkkeet näkyvät aiempaa herkemmin.
Vladimir Makaloski (vas.) Bernin yliopistollisesta sairaalasta opasti Tyksin verisuonikirurgeja Veikko Nikulaista ja Vaiva Dabravolkskaitetta toimenpiteen harjoituksessa leikkausta edeltävänä päivänä.
Tyksin yhteispäivystyksessä kuluva viikko on ollut erittäin kiireinen, vaikka liukastumiset ovat tuoneet hoidettavaksi vain yksittäistapauksia.
Pääkirjoituskuva
Lisää uutisia