Työllisyys

OP Ryhmän keräämän datan mukaan esimerkiksi keskituloisten käytettävissä olevat tulot riittävät tällä hetkellä lähes 200–600 euroa kuukaudessa vähempään kuin vuosi sitten.
Mikro- ja yksinyrittäjien yhdistys perustettiin viime syksynä. Sen puheenjohtaja Liisa Hanén uskoo, että nykyisistä tavoista tehdä töitä tulee vähitellen valtavirtaa.
Etlan Aki Kangasharju pitää kuluttajien luottamusta omaan rahatilanteeseensa optimistisena. Mittarit ovat kuitenkin vahvasti miinuksen puolella.
Lääkärikeskus Pihlajalinnan muutosneuvotteluiden myötä saattaa vähentyä 40-60 työpaikkaa.
– Kävin aikoinaan jonkun kukkien sidontakurssin ja kranssikurssin. Ne herättivät mielenkiinnon alaa kohtaan, floristiksi opiskeleva Heidi Hiltunen toteaa.
Pääkirjoituskuva
Työelämäkoordinaattori Timo Vahtonen Ely-keskuksesta.
Työkykyarviointi tehdään työterveyshuollossa ja terveyskeskuksissa. Hakijan on toimitettava eläkelaitokselle terveydentilastaan lääkärinlausunto.
Pääkirjoituskuva
Tuulivoima-asentajan peruspalkka on 2800–3400 euroa, mutta lisätienestiä muodostuu erilaisista lisistä. Arkistokuva.
Suomen työllisyysaste on nyt korkeimmillaan 90-luvun laman jälkeisessä mittaushistoriassa. Silti työllisyys on alhaisempaa kuin muissa Pohjoismaissa.Kuvituskuva Turun kaupungin työllisyyspalvelujen asiakaspalvelukeskuksesta.
Ahmed Zaidan pitää erinomaisena, että suomalaisessa yhteiskunnassa täytyy olla itsellinen, itsenäinen. Irakissa elämässä eteenpäin pääsemiseksi vaadittiin poikkeuksetta kontakti, joku tuttu jossain määräävässä asemassa, hän muistuttaa.
Varsinais-Suomen yksi tärkeimmistä ensi kauden edunvalvonta-asioista on piirijohtajien mielestä maakunnan infrahankkeet. Muun muassa E18-tien Raision keskustan ja Naantaliin jatkuvan osuuden sanotaan olevan todella tärkeä.
Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 20 500 työtöntä työnhakijaa. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä vähentynyt 2 200 henkilöllä.
Lisää uutisia