Työehtosopimukset

AKT on tavoitellut palkankorotuksilta sitä, että työntekijöiden "reaalipalkat eivät putoaisi". Kuvassa AKT:n lakkovahteja keskiviikkona Lassila & Tikanojan jätteenkäsittelylaitoksella Turun Saramäessä.
Palvelualojen ammattiliiton PAMin pitkäaikainen tavoite kaupan alan euromääräisistä palkankorotuksista toteutui kun liitot pääsivät sopuun työriidassa. PAMin aluepäällikkö Hanna Erkamaa arvioi, että viime viikolla järjestetty kaksipäiväinen lakko vaikutti lopputulokseen. Arkistokuva.
Varsinais-Suomessa lakon piirissä on muun muassa Orionin lääketehtaan tuotantolinjat Turussa sekä lääkepakkaamo Salossa.
Arkistokuva Sandvikin tehtaalta Turun Runosmäestä.
Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvottelut käynnistyvät tänään. Talentia ry vaatii alalle vähintään samansuuruisia palkankorotuksia kuin julkiselle sektorille. Arkistokuva.
Jukka Vehmanen
Kirkon alalla käydään 20 000 palkansaajaa koskevia virka- ja työehtosopimusneuvotteluja. Tämänhetkinen sopimus on irtisanottu päättymään helmikuussa.
Turun Kaupunkiliikenteen johdon ja työntekijöiden edustajien välille on saatu sopu niin sanottuun aikapankkiin talletettujen ylityötuntien rahallisista korvauksista. Arkistokuva.
Turun Kaupunkiliikenteessä on jo vuosien ajan ollut käytäntö, että aikapankkiin kerrytetyistä ylityötunneista ei makseta ylityökorotuksia. Tällä hetkellä ammattiliittojen kanssa neuvotellaan muun muassa siitä, kuinka pitkältä ajalta työntekijät saavat maksamatta jääneitä korotuksia.
Paavo Okko
SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ei usko, että infaation aiheuttamaa palkkakuoppaa saadaan lapioitua yhdellä palkankorotuskierroksella täyteen, mutta näkee, että ostovoiman lasku on saatava korjattua.
Särkyneiden toiveiden Bulevardi? Superin puheenjohtaja Silja Paavola (edessä) ja Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen poistumassa valtakunnansovittelijan toimistolta toukokuussa 2022.
Tehyn ja Superin ylityö- ja vuoronvaihtokielto kiristyy jälleen. Kieltoon asetettiin kesän ajaksi lievennyksiä liittolaisten kesätoimeentulon helpottamiseksi.
Arkistokuva JHL:n, Jytyn ja JUKOn kunta-alan lakkoon liittyvästä mielenilmauuksesta Turun tuomiokirkkotorilla huhtikuussa.
Lisää uutisia