Työehtoneuvottelut

Sovittelija Leo Suomaa (vas.), Satamaoperaattorit ry:n toimitusjohtaja Juha Mutru sekä AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko (oik) sovittelivat lakkoa valtakunnansovittelijan toimistossa 14. helmikuuta 2023.
Työtaistelut uhkaavat pysäytttää junaliikenteen maaliskuussa kahteen otteeseen.
AKT on tavoitellut palkankorotuksilta sitä, että työntekijöiden "reaalipalkat eivät putoaisi". Kuvassa AKT:n lakkovahteja keskiviikkona Lassila & Tikanojan jätteenkäsittelylaitoksella Turun Saramäessä.
Pääkirjoituskuva
Varsinais-Suomessa lakon piirissä on muun muassa Orionin lääketehtaan tuotantolinjat Turussa sekä lääkepakkaamo Salossa.
Arkistokuva Sandvikin tehtaalta Turun Runosmäestä.
Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvottelut käynnistyvät tänään. Talentia ry vaatii alalle vähintään samansuuruisia palkankorotuksia kuin julkiselle sektorille. Arkistokuva.
Turun Kaupunkiliikenteessä on jo vuosien ajan ollut käytäntö, että aikapankkiin kerrytetyistä ylityötunneista ei makseta ylityökorotuksia. Tällä hetkellä ammattiliittojen kanssa neuvotellaan muun muassa siitä, kuinka pitkältä ajalta työntekijät saavat maksamatta jääneitä korotuksia.
SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ei usko, että infaation aiheuttamaa palkkakuoppaa saadaan lapioitua yhdellä palkankorotuskierroksella täyteen, mutta näkee, että ostovoiman lasku on saatava korjattua.
Tehyn asunto-auto eli irtisanoutumisbussi seisoi T-sairaalan pihalla tiistaina. Yle Turulle antamassa haastattelussa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koordinoiva pääluottamusmies Jussi Rantanen kertoi, että tarkoituksena on tarjota henkilöstölle mahdollisuus tulla keskustelemaan sekä "mahdollisesti käyttämään kynää ja paperiakin".
Särkyneiden toiveiden Bulevardi? Superin puheenjohtaja Silja Paavola (edessä) ja Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen poistumassa valtakunnansovittelijan toimistolta toukokuussa 2022.
Tehyn ja Superin ylityö- ja vuoronvaihtokielto kiristyy jälleen. Kieltoon asetettiin kesän ajaksi lievennyksiä liittolaisten kesätoimeentulon helpottamiseksi.
Pääkirjoituskuva
Arkistokuva JHL:n, Jytyn ja JUKOn kunta-alan lakkoon liittyvästä mielenilmauuksesta Turun tuomiokirkkotorilla huhtikuussa.
Lisää uutisia