Turvallisuus

Vartijoiden työhyvinvointi on turvallisuusalan julkisen myllytyksen keskellä ollut koetuksella. Vuonna 2019 silloinen Avarn Securityn kohde-esimies Arto Kärkkäinen valvoi turvallisuutta Helsingin rautatieasemalla yöaikaan.
Pekka Haavisto arvioi Suomen ja Ruotsin voivan päästä Naton jäseniksi Turkin toukokuisten vaalien jälkeen. Arkistokuva.
Fintrafficin meriliikenteenohjauksella estettiin viime vuonna 21 mahdollista alusten karilleajoa. Alukset olivat suuntaamassa kohti matalikkoa, mutta muuttivat suuntaansa Fintrafficin yhteydenoton jälkeen.
Kokeilun myötä valoristeysten ääniohjaus käynnistyisi kauko-ohjauksella.
Kittilän kultakaivos on toiminut jo yli kymmenen vuoden ajan. Ensimmäiset kultaharkot valmistuivat kaivoksesta keväällä 2009. Kaivoksen takana on kanadalainen Agnico Eagle Mines -kaivosyhtiö.
Muun muassa isommissa työpaikoissa on henkilöstölle tarkoitetut väestönsuojelutilat.
Yli yhdeksän kymmenestä Väestönsuojien Rakentamisyhdistys ry:n vastaajasta piti väestönsuojia tarpeellisena  suomalaisten turvallisuuden kannalta. Arkistokuva.
Poliisiitutkinta tuhopolttoepäilystä on edelleen kesken. Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen ja kulttuuriministeri Petri Honkonen (kesk.) vierailivat keskiviikkona jouluna palaneen Rautjärven kirkon raunioilla ja tapasivat alueen asukkaita.
Pääkirjoituskuva
Suurin osa hukkumisista on estettävissä, muistuttaa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Liitto suosittelee kaikkia kasvattamaan tietoisuuttaan vesi- ja jääturvallisuudesta.
Presidentti Niinistö korosti uudenvuodenpuheessaan kuinka Suomi on ulko- ja turvallisuuspolitiikaltaan historiallisen käänteen edessä. Hän käsitteli samoja teemoja turvallisuudesta ja puolustamisesta myös Kultarannassa 21. kesäkuuta.
Turun tuomiokirkko on suojattu tulipalon varalta paloilmoitin- ja sprinklerijärjestelmällä.
Arkistokuvassa ilotulitteet räjähtelivät taivaalla vuoden 2022 kunniaksi.
Puolustusministeriön puolustuspoliittisen osaston apulaisosastopäällikön Juha Marteliuksen mukaan kuntien julkisissa tietokannoissa olevat tarkat paikkatiedot ovat yhteiskunnan toiminnalle kriittisiä. Hänen mukaansa pääsyä tietoihin voisi valvoa esimerkiksi vahvan tunnistautumisen avulla.
Entisen tiedustelupäällikön epäiltiin luovuttaneen toimittajalle tietoa, joka on säädetty salassa pidettäväksi Suomen ulkoisen turvallisuuden vuoksi. Juttu viestikoekeskuksesta julkaistiin Helsingin Sanomissa 16.12.2017.
Suomalaisten kuntien avoimen rajapinnan tietokantoihin on kohdistunut hakuja Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Iranista. Kuntaliiton erityisasiantuntija Ari Korhosen mukaan kunnissa kannattaa miettiä, mitä tietoja se jakaa avoimesti.
Kriisipuhelimeen soittaneet kertovat esimerkiksi, että pelkkä kontakti on helpottanut pelkotilaa. Jotkut kertovat puhelun pelastaneen soittajan itsensä tai jonkun toisen ihmisen hengen, Kriisipuhelintoiminnasta kerrotaan.
Aalto-yliopiston testeissä palomiehet joutuivat kamppailemaan saadakseen paineen takia jumittuneen vällioven auki ulkopuolelta. Sisäpuolella ollut palomies ei saanut ovea avattua.
SPJL:n mukaan etenkin hätäkeskuspäivystäjistä on niin kova pula, että työpaikka on käytännössä varma jokaiselle koulutuksen läpäisseelle.
Poliisi järjesti turvallisuuskoulutusta mopomiittien järjestäjille toukokuussa. Arkistokuvaa.
Lisää uutisia