Turun yliopisto

Tutkija Alireza Zamani toteutti laaja-alaisen kartoituksen Iranin hämähäkeistä. Tutkija esittää väitöskirjansa tarkastettavaksi Turun yliopistossa perjantaina.
Turun yliopistosta vahvistetaan Ketovuoren irtisanominen, mutta asiaa ei kommentoida tämän enempää. Arkistokuva.
Turun yliopiston biologit Marjo Helander ja Kari Saikkonen keräsivät Etelämantereelta heiniä, joiden avulla voidaan tutkia, miten kasvit selviävät ilmastonlämpenemisen aiheuttamista muutoksista.
Lapsen köyhyys saattaa näkyä sosiaalisten suhteiden vähyytenä ja harrastusten puutteena.
Lääketieteen opiskelija Aino Hakonen (vas.) ei muista tarkalleen millainen korko hänen opintolainallaan on. Anna Eskelinen tarkistaa opintolainansa koron olevan 3,6 prosenttia.
Turun yliopiston tutkimusjohtaja Tuomas Kuhmonen vastasi Ruralization-tutkimushankkeen ennakointikokonaisuudesta. Hän kuvasi työryhmän kanssa kuusi lyhytelokuvaa siitä, miten trendikortteja voidaan hyödyntää.
Aurinkoenergia-alan asiantuntijat Samuli Ranta ja Kati Miettunen kertovat, että isoissakin rakennuksissa aurinkopaneelit ovat usein viimeinen asia, mitä rakennukseen suunnitellaan.
Eritoten pohjanlepakko näyttää runsastuneen viime vuosina. Maanlaajuinen yhteistyötutkimus tarjoaa tuoretta tietoa lepakoiden levinneisyydestä.
Tuoreen väitöskirjan mukaan tahalliset väärinkäytökset ovat terveydenhuoltotyössä yleisiä, oli kyse sitten potilaan huonosta kohtelusta, pelolla johtamisesta tai työtehtävistä luistamisesta. Kuvassa oleva Tyks Akuutti oli julkisuudessa esillä johtamisongelmien takia viime vuonna.
Pääkirjoituskuva
Miika Peltotalo, Sini Kylä-Kaila, Jutta Lindfors, Katriina Junnila, Sami Nieminen ovat osa Pönkelin toimituskuntaa.
Biovian toimitusjohtaja Antti Nieminen kertoo, että he ovat kovasta kasvusta huolimatta löytäneen vielä mukavasti uusia työntekijöitä. Taustalla työskentelee Katriina Lalla.
Aino Virolainen ja Aaro Tarvainen eivät sinänsä vastusta opiskelijamäärän nostoa. Myös resurssien pitäisi kuitenkin kasvaa.
Turun yliopiston projektitutkija Antti Piironen merkitsi hanhien muuttokäyttäytymistä tutkiessaan yhteensä noin 500 merihanhea. Tutkimuksessa käytettiin satelliittilähettimiä, lukurenkaita ja lintuharrastajien havaintoaineistoa.
Mikko Karejoki (vas.), Kaapo Havuluoto ja Elmeri Leinonen kertovat, että tapahtumien järjestäminen vaatii koordinointia ja jäsenistön toiveiden huomioon ottamista
Minna Lukkarinen haluaa huomioida, että tutkimustulokset eivät kumoa tähän astisia tutkimuksia metsän ja luonnon hyvistä terveysvaikutuksista.
Hauki kulki Leevi Lehtosen mukana Finnbrain tutkimuksiin. Sen lisäksi kala on matkannut mukana Virossa, verikokeissa ja koronarokotuksessa.
Ranskan kielen ja filosofian professori Souleymane Bachir Diagne saapuu Turun symposiumiin Columbian yliopistosta Manhattanilta.
Erityisesti kaupungeissa koululuokkien välillä on eriarvoisuutta Suomessakin, kertoo tutkimus. Kuvituskuva.
Turun yliopiston tutkijat havaitsivat, että hyvin pienetkin jäämät glyfosaattipohjaista torjunta-ainetta vähentävät kasvien terveyttä ja kasvua tukevia endofyyttisiä mikrobeita. Mikrobien esiintyvyyttä tarkasteltiin koealalla kasvatetuissa puutarhamansikan taimissa.
Varhaisen kannabiksen käytön vaikutusta lieviä psykoottisia oireita kokeneiden nuorten mielenterveydelliseen ennusteeseen ei aiemmin ole tutkittu hyödyntäen yleisväestöpohjaisia tietyn ikäryhmän aineistoja. Kuvituskuva.
Lisää uutisia