Turun seudun talous

Koukut ovat tärkeä palikka Hiabin kehittämissä kuljetusjärjestelmissä.
Jalo & Jalo vuokraa kuorma-autoalustaisia nostolava-autoja kuljettajineen sekä ilman kuljettajaa tulevia henkilönostimia kuten kuukulkijoita, saksilavoja ja perässävedettäviä nostimia. Arkistokuvassa ovat perheyrityksen Sami Jalo (vas.), Kari Jalo (kesk.) ja Toni Jalo vuonna 2015.
Markku Jalkasen johtama Faron on selvittänyt kehittämänsä bexmarilimabin turvallisuutta ja tehoa yhteensä kymmenessä vaikeasti hoidettavassa syöpäryhmässä. Arkistokuva on vuodelta 2017.
Aurajoki Oy:n uusi tehdas Liedon Avantissa näyttää havainnekuvassa tältä.
Elomaticin uutena toimitusjohtajana aloittaa kesäkuun alussa Tom Lind. Hän siirtyy tehtävään Stora Enson Pohjoismaisen pakkausliiketoiminnan vastaavan johtajan tehtävästä.
Turun seudulla väki on vauraampaa kuin Tampereen. Asukasluvun kasvu on kuitenkin Tamapereen seudulla vauhdikkaampaa.
Saara Hallama (vas.). Tommi Wallenius ja Alexander Eklund kehittävät ohjelmia, joiden avulla voidaan vetää esimerkiksi vesijumppia.
Tapahtuma järjestetään Kakolassa toukokuun alussa.
Ove's Garagen autokauppa sijaitsee ajan oloon epätyypillisesti kerrostalon kivijalassa Tuureporinkadulla. Yhtiön hallituksen puheenjohtajan Tim Olinin (vas.) ja toimitusjohtajan Marko Edfeltin ohella kuviin pääsivät vuoden 1970 Porsche 911 T ja auton tuoreempi sisarus, vuosimallin 2023 Porsche 911 Targa 4 GTS.
Tallink on vuokrannut laivojaan ulkomaille parempien tuottojen toivossa ja siksi yhtiön laiva- ja reittikuviot ovat suuri sekamelska. Arkistokuvassa Tallinkin Baltic Princess -laiva Airistolla.
Auratum Kiinteistöt rakennuttaa parhaillaan Turun Kellonsoittajankadulle uutta asuintaloa vanhan kauppaoppilaitoksen tilalle.
Hydr’am International Limitedin hallituksen puheenjohtaja Joseph Yip (keskellä) lupaa yhtiön toiminnan jatkuvan Kaarinassa. Kuvassa Marko Kärkkäinen (vas.) ja Jarmo Muuriaisniemi.
Kyltit vaihtuvat Kaarinassa. Uusi omistaja keskittyy pelastus-, palontorjunta- ja turvallisuustuotteiden tuotantoon ja jakeluun maailmanlaajuisesti.
Marine Alutechin toimitusjohtajan Niko Haron mukaan nyt tehty sopimus on esimerkki yhtiön jälkimarkkinoinnin onnistumisesta. Arkistokuvassa marraskuulta 2017 Haro seisoo Sveitsin puolustusvoimille rakennettavan veneenrungon päällä.
Turun Laatusähkön osto tuo Bravidalle etenkin paikallista, sähköteknisten huoltopalveluiden osaamista, arvioi Bravida Finlandin toimitusjohtaja Marko Holopainen. Arkistokuva.
Pasi Haarala kertoo, että Finnlinesin uudet laivat kiinnittyvät laituriin imukuppien avulla. Imukuppeja takaapäin kuvattuna vasemmalla.
Vuonna 2014 perustettu Rajupaja on tehnyt nopeaa kasvua. Arkistokuvassa yhtiön yrittäjät Sami Tarkia (vas.) ja Jussi Mäkelä helmikuussa 2018.
Teipit Brahenkadulla ovat kertoneet myymälän tulosta jo pitkään. Myymälän kerrotaan palvelevan erityisesti keskustassa työssäkäyviä ja muuten ohikulkumatkalla olevia, sillä alueella on runsaasti ohienoliikennettä. Kaupan tiloissa on aiemmin toiminut pubi. Arkistokuva.
Turun Konekeskus Oy:n toimitusjohtajan Heikki Huotarin mukaan LH-Osan osto istuu yhtiön strategiaan traktorien ja koneiden jälkimarkkinoinnin eli huoltotoiminnan ja varaosapalveluiden laajentamisesta.
Mobimarin hallissa on valmistunut vuosien varrella lukuisia erilaisia ja erikoisia hankkeita. Kuvassa vuonna 2020 valmisteilla oleva Sky Pad -pallo sekä yhtiön perustaja Pauli Immonen.
Topfoodsin toimitusjohtajan Janne Rantalan mukaan toiminnan laajentaminen Suomessa nykyisestä vaati vahvan kumppanin mukaantulon. Yhtiön ensimmäisiin asiakkaan tarpeisiin räätälöimiin tuotteisiin lukeutuu muun muassa Muurikka-paistorasva.
Varsinais-Suomessa ammattialoittain tarkasteltuna työttömien määrä oli monessa ryhmässäpienempi kuin vuotta aiemmin. Kuljetusalan ja rakennusalan työttömien määrät ovat kuitenkin kasvussa.
Laboratorioinsinööri Maria Nikkanen ja Delsitechin toimitusjohtaja Lasse Leino tutkivat analyysien tuloksia yhtiön laboratoriossa vuonna 2016. Nyt yhtiö ryhtyy kehittämään hiv-rokotetta.
Yrittäjä Tero Lehto katsasti autoa Salon SF Katsastuksen asemalla tammikuussa 2019.
Kymppi-Katon perustaja Markku Koistinen (oik.) ja Niko Koistinen esittelivät yhtiön valmistuslinjaa Naantalissa lokakuussa 2016. Nyt yritys muuttuu perheyrityksestä laajemman joukon omistamaksi.
Lisää uutisia