Turun pormestari

Turun pormestariksi nousi maanantaisessa kokouksessa Minna Arve (kok).
Kokoomuksen Minna Arve on nousemassa Turun ensimmäiseksi pormestariksi.
Mirka Muukkonen oli myös Vasemmistoliiton pormestariehdokas.
Minna Arven (vasemmalla) neuvotteluissa rasismin vastaisesta sitoumuksesta syntyi kolme versiota. Perjantaina ratkaisu tyydytti Perussuomalaisten Juha Anttilaa.
Yrttiaho moittii sekä Arvea että tämän johdolla laadittua pormestariohjelmaa.
Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Mirka Muukkonen kertoo tilanteen johtuvan muiden ryhmien osoittamasta luottamuspulasta.
Ylhäältä vasemmalta alkaen: Sini Ruohonen: ei kommentoi. Piia Elo: kiinnostunut. Elina Rantanen: kiinnostunut. Mari-Elina Koivusalo: kiinnostunut. Mika Maaskola: ei sulje pois. Ville Valkonen: ei kommentoi.
Piia Elon, Mika Maaskolan ja Jarmo Rosenlöfin Sdp on mukana Turun pormestariohjelmassa. Arkistokuva on maaliskuulta 2020.
Elokuussa pormestarin käätyihin sonnustautuva Minna Arve (oik) saa seurakseen kolme apulaispormestaria. Kuva kuntavaali-illalta, kun Arve tapasi mediaa ja turkulaisia.
Neuvotteluja vetävä Minna Arve on halunnut vastauksia tiistaihin kello 10 mennessä.
Minna Arve (kok) on saamassa enemmistön pormestariohjelmansa taakse Turussa.
Ketkä käyttävät turkulaisten valtaa kaupungintalossa vuosina 2021–2025? Tällä hetkellä kaikissa ryhmissä on intoa vallan kahvaan.
Lähipäivinä selviää, kuinka suuri joukko sitoutuu Minna Arven esittämään ohjelmaan. Helmikuussa 2020 kahvilassa keskustelivat kristillisdemokraattien Ville Auvinen, Sdp:n Mika Maaskola, vihreiuden Riina Lumme ja keskustan Jarmo Laivoranta. Jokainen heistä vaikuttaa myös uudessa valtuustossa.
Kaupunginjohtaja Minna Arvesta tulee pormestari, jos hän saa esittämänsä ohjelman taakse poliittisen enemmistön.
Lähipäivinä ratkeaa millaista talouspolitiikkaa ja muuta politiikkaa Turussa harrastetaan seuraavan neljän vuoden ajan. Puntarissa ovat esimerkiksi turkulaisten maksamat verot. Yliopistonkadulta otettu kuva on viime kesältä.
Kokoomuksen Minna Arve (oik.) vetää Turun pormestarineuvotteluja. Arve tapasi mediaa vaali-iltana Teatterisillalla.
Kaupunginjohtaja Minna Arvella riittää Turussa valtaa lähiviikkoina. Hän ilmoitti kuitenkin keskiviikkona Turun Sanomille, että hän ei osallistu kaupunginhallituksen kokouksiin ennen kesätaukoa. Arkistokuvassa Arve esittelee raitsikkaehdotusta helmikuussa 2020.
Johannes Yrttiaho menossa kokoukseen viime vuoden toukokuussa.
Minna Arve (kok) lähtee vetämään Turun pormestarineuvotteluja. Pormestarin valitsee lopulta valtuusto, mutta pelkästään vaalituloksen perusteella Arve on todennäköinen pormestari Turulle ainakin seuraavat neljä vuotta.
Lisää uutisia