Turun keskusta

Louheen avatun pikalatausaseman teho on aluksi 60 kilowattia, mutta sen on tarkoitus tuplaantua tulevaisuudessa.
Kuvassa näkyvät kaikki Österbladin tontin kolme rakennusta. Niiden kohtalo on auki eikä tontilla ole voimassa olevaa kaavaa.
Keskustan pyöräliikenteen tavoiteverkko 2035 sekä Turun kävelyn ja oleilun kehittämisohjelma 2029 jäivät kaupunginhallituksen pöydälle. Arkistokuva.
Heikki Pälve, Elina Rantanen ja Piia Elo näkevät, että suunnitelma on kattava, ja se edistää pyöräilijöiden turvallisuutta Turun keskusta-alueella.
Kauppiaskadun parkkiaukio on ollut esillä vaihtoehtona Bassin aukiolle sopivaa paikkaa etsittäessä, koska parkkiaukion laidalla sijaitsee Trappin talo ja välittömässä läheisyydessä useita muita Bassin suunnittelemia kohteita.
– Nyt on se aika, kun kehitykseen pystytään puuttumaan. Vaikka eriytyminen on Turussa syvää, alueet ovat hyvin turvallisia. Ruotsissa ja Tanskassa on nähty mitä tapahtuu, kun mennään liian pitkälle eriytymisessä, pormestari Minna Arve sanoo.
Tältä näytti M.A. Nummisen "Olen nähnyt Helga-neidin kylvyssä" -biisin inspiroima lasku.
Torstaina nähdään, vieläkö korona nousee penkkarilakanoiden aiheeksi. Viime keväänä penkkariajot huristeltiin vasta huhtikuussa koronaepidemian takia.
Linnankadun ja Kauppiaskadun risteyksessä tietä ylittänyt, 1950-luvulla syntynyt nainen jäi kuorma-auton alle suojatiellä tiistaina iltapäivällä.Sekä naiselle että kuorma-auton kuljettajalle paloivat vihreät valot, kerrotaan poliisista.
Kuorma-auto ajoi jalankulkijan päälle suojatiellä Turun keskustassa tiistaina.
Turun keskustan läpi jatkunut takaa-ajo päättyi usean auton kolariin Auransillan kupeeseen perjantaina illalla.
Kauppatorin ympäristössä on ollut useita painumia: sekä itse torialueella että sitä ympäröivillä kaduilla. Joidenkin painumien osalta niiden nopea korjaaminen on edellyttänyt myös kaupungin osallistumista kustannuksiin.
Tuleeko tästä paikasta joukkoliikenteen laatukäytävä? Kyseessä on yksi Turun lukuisista yleiskaavakiistoista.
Jarmo Laivoranta sivaltaa tietopyynnössään projektijohtaja Janne Lainetta ja sanoo tämän tietävän, että kyse on työvirheestä.
Ola Abudu joutui toistuvasti pettymään etsiessään Turusta tiloja ravintolalleen.
Kauppatorin kupeessa sijaitsevan suojatien lommoille painunut kiveys aiotaan korvata asvaltilla, jotta siitä ei muodostu kaupungille murheenkryyniä.
Talvisinkin pyöräilevä Iouri Belov pitää hyvänä ideana, että Vähätorin pyörätelineet ovat kaikkien pyöräilijöiden käytössä. Aiemmin paikalla oli Fölläreiden eli Föli-pyörien parkki.
Saako tämä valomainos pysyä Aurakadun katukuvassa? Asiasta neuvotellaan lähiviikot.
Kauppatorin remontti on nakertanut Turun ydinkortteleiden elinvoimaa.
Luvaton pysäköinti on aiheuttanut päänvaivaa tällä kadulla.
Lukijan kuva. Pihakadulla autoilijoiden ja pyöräilijöiden on annettava jalankulkijoille esteetön kulku. Kävelyehtoisuus ei tällä hetkellä kadulla toteudu.
Lisää uutisia