Turun kesä

Anna Kuusela
Helsinkiläisräppäri ibe odottaa Ruisrockin keikkaansa innolla, sillä se on artistin vuoden ainoa. Keikkatauon pitämällä nuori räppäri haluaa säilyttää live-esiintymisen erityisyyden sekä keskittyä uuden musiikin tekemiseen.
Naantalista kotoisin oleva Harmi-yhtye julkaisi ensimmäisen EP-levynsä kesäkuun lopussa. Kuvassa basisti Maria Norrvik (vas.), laulaja-sanoittaja Laura Andersson ja kosketinsoittaja-huilisti Ilona Helo.
Käärijä, Röyksopp ja Aurora kuuluvat Kesärauhan artistikattaukseen.
F-35 on ollut todella harvinainen vieras suomalaisissa lentonäytöksissä. Turussa on kesäkuussa esillä kaksi konetta.
Niklas Erlands harrastaa koiran ulkoiluttamisen lisäksi uimista luonnonvesissä ympäri vuoden. Mieluisat uimarannat ovat Kaarinan Hovirannassa ja Turun Uittamolla.
Anniina Lankinen (vas.) ja Tiia Lehti sopivat tapaamisen Kirkkopuiston terassille heti sen avauduttua perjantaina. Heidän mielestään siellä on ainutlaatuinen tunnelma.
Turun seudulla Lauri Tähkän voi ensi kesänä nähdä vain Down By The Laituri -festivaalilla. Kuva Turkuhallin keikalta huhtikuussa 2022.
Turun linnan sijainti aivan sataman vieressä veti kesällä runsaasti risteilyvieraita. Kesäkaudella Turun linna oli suosituin Turun museokeskuksen museoista.
Nomad food & wine -ravintolan henkilökunta on tyytyväinen kesäkatuun. Ravintolan yrittäjä Paco Ndiayen (oik.) mukaan ravintola tulee osallistumaan myös ensi vuonna.
Aram Behbodi, Oskari Palmu, Iiro Lehti ja James Agbonmoba kertovat, että omassa ystäväpiirissä tavallaan jo odotetaan syksyä, jotta voi vihdoin hengähtää kesän tapahtumakarusellin jälkeen. Kuvassa etualalla Agbonmoban koira Luna.
Luukut auki. Vohveliyrittäjä Monica Aguilar ymmärtää, että ihmiset nolostelevat tuhmia vohveleita.
Kesärauhan euforiaa kesäkuulta. Aurinko ja musiikki saivat ihmiset villeiksi.
Turun keskustan halki kulkeneesta Pride-kulkueesta vaadittiin yhtäläisiä oikeuksia rakastaa ja olla olemassa.
Kirjailija Marja Kangas kirjoitti uusimpaan romaaniinsa oodin Turulle.
I’Deesin Lotta Svartsjö ja Hanna Silander valmistautuvat huolellisesti paluukeikkaansa, vaikka huomasivatkin ilokseen, että biisit olivat yhä yllättävän kirkkaana mielessä.
Kauppahallin antimet ihastuttivat brittitoimittajaa. Esimerkiksi rusinamakkara aiheutti kiinnostusta.
Taidemaalari Mikko Paakkola työhuoneessaan Taiteen talossa, jossa hän on valmistellut kahta näyttelyä.
Kämäräinen on viime vuosina luottanut kotimaisiin, Olli Viitasaaren rakentamiin instrumentteihin. Kuvassa hänen uusin kitaransa, jonka hän sai alkukesästä.
Levollinen aamumaisema elokuisesta Turusta. Kuva: Berit Vihurila
Slipknotin ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin tuoma Knotfest osoitti, että Artukaisten kenttä sopii festivaalikäyttöön.
Kirkkopuiston terassia Turun tuomiokirkon edustalla puretaan parhaillaan. Purkutöiden on tarkoitus valmistua viikon loppuun mennessä.
Lisää uutisia