Turun Eurooppa-foorumi

Liisa Hurme kertoi, että kilpailu lääkkeiden raaka-aineista kiristyy, kun Intia ja Kiina ottavat entistä enemmän huomioon ympäristökysymyksiä tuotannossa. Sirpa Pietikäisen mielestä saasteita ei saa ulkoistaa Aasiaan.
Politiikan kärkinimet saapuvat jälleen Turkuun keskustelemaan Suomen ja Euroopan tulevaisuudesta. Kuva kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon (eturivi vas.) ja pääministeri Sanna Marinin (eturivi oik.) yhteenotosta Eurooppa-foorumissa viime vuonna.
Tänä vuonna Eurooppa-foorumilla on tarjolla paljon ohjelmaa myös nuorille. Käsittelyssä ovat esimerkiksi nuorten rooli EU-päätöksenteossa sekä nuorten hyvinvointi ja mielenterveys.
Pääministeri Sanna Marin  ja oppositiojohtaja Petteri Orpo kertoivat perjantaina Turussa omat näkemyksensä EU:ta ja unionin tulevaisuudesta. Puheenvuoroja moderoi Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä.
Ulkoministeri Pekka Haavisto saapuu perjantaina Turkuun ja puhuu Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevässä seminaarissa kello 13 alkaen.
Vaikka suomen vienti Iso-Britanniaan on vielä suhteellisen helppoa, brittiläisiä tuotteita ei välttämättä tulevaisuudessa nähdä kauppojen hyllyllä yhtä paljon kuin ennen. Ville Skinnarin mukaan Iso-Britanniassa ollaan tällä hetkellä kiinnostuttu esimerkiksi Suomen logistisista yhteyksistä.
Jutta Urpilaisen reissailu on jäänyt koronakuukausina vähiin. Esimerkiksi Afrikkaan hän ei ole päässyt kesänä 2020 jälkeen. Torstaiksi tie vei sentään Turkuun.
Komission pääsihteeri Ilze Juhansone perää johdonmukaisuutta koronaviestintään.
Kuvassa palkitut Langh Tech Oy:n myynnistä ja operatiivisesta toiminnasta vastaava Eero Pajunen (vas.), CH-Bioforce Oy:n liiketoimintajohtaja, perustajaosakas Sebastian von Schoultz, CH-Bioforce Oy:n toimitusjohtaja Petri Tolonen, Raisio Oyj:n johtaja Mikko Lindqvist ja palkinnot jakanut Turku Science Park Oy:n va. toimitusjohtaja Tom Palenius.
Ranskan puolustusministeriön Euroopan ja Pohjois-Amerikan osaston johtaja Guillaume Ollagnier pitää todellisena ongelmana, että EU:n taistelujoukoista on luotu käyttökelvoton työkalu. Kuvassa etualalla Britannian puolustusministeriön Euroopan ja Pohjois-Amerikan osaston johtaja Sebastian Carr.
Turun Eurooppa-foorumi vuonna 2018.
Arkistokuva vuodelta 2018.