Turku

Liikenne palautuu normaaliksi Martissa ehkä jo perjantaina, mutta joka tapauksessa lähipäivinä.
JHL, Jyty, Talentia ja OAJ järjestivät torstaina yhteisen mielenilmauksen Turun kauppatorilla. Tueksi saapui myös muutama Superin edustaja.
Kuvituskuva. Turku Pride 2022 kulkemassa Kristiinankadulla.
Laulaja Sofia Finnilä, kitaristi Risto Toppola ja trumpetisti Mikko Pettinen tulkitsivat luontevasti Stingiä.
Niko ja Eveliina Valkeapää etsivät miestä, joka pelasti heidät hukkumiselta yli kymmenen vuotta sitten Jäkärlän Rivieralla. Mies löytyi pian jutun julkaisun jälkeen.
Vimmaan avautuu syksyllä nuorten yökahvila. Kahvila tarjoaa nuorille matalan kynnyksen kohtaamispaikan ajankohtina, jolloin heille ei ole muita palveluita tarjolla.
Kristoffer Östmanin mielestä Löytö App sopii parhaiten ihmisille, joille kahvittelu on arkipäivää ja jotka haluavat tutustua pienkahvilakulttuuriin laajemmin.
Elina Rantasesta (vihr) on tulossa kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja.
Kakola Kukkii-tapahtumassa on luvassa on kukkien istutusta, ilmaiskonsertti sekä Ulkosalla-illallinen Kakolanmäen miljöössä.
Viime kesänä Mika Hannula ylennettiin reservin everstiluutnantiksi. Arkistokuva vuodelta 2022.
Skuuttien pysäköinti on monilla alueilla muodostunut ongelmaksi. Skuuttipartion tehtävänä on tukea turvallista liikkumista Turussa.
Olohuone-kaupunkifestivaalin ideana on levittäytyä Turkuun ja tarjota kaupunkilaisille yllättäviä kohtaamisia taiteen parissa. Luuvalo-teos nähdään kolmessa eri miljöössä, ja sen työryhmässä ovat mukana Lee Lahikainen (vas.), Unna Kitti, Tella Vahala (takana) ja Helena Markku (oik.).
Itämeri kesäkuntoon -kampanjassa voi ostaa pääsylipun Itämereen. Tuotto käytetään Itämeren suojeluun.
Yhden välivuoden pitäneellä turkulaisella Roosa Rekolalla on vielä edessään kahdet pääsykokeet suomen ja pohjoismaisten kielten opintoihin. – Kasvatustieteet on kuitenkin se ykkköshaaveeni, joten mitä todennäköisimmin pyrin ensi vuonna uudelleen, Rekola sanoo.
Jalkapallomaalivahti Lukas Hradecky vastaanotti Vuoden turkulainen 2021 -palkinnon Runosmäenkentällä kesäkuussa 2022.
Pitkämäen liikekeskuksen aluetta halutaan uudistaa, mutta asemakaavaesitys ei ole voittanut lähistön asukkaita puolelleen.
Järkärlän uimapaikka on äkkisyvä. Tämä oli koitua uimataidottoman Niko Valkeapään ja hänen puolisonsa Eveliina Valkeapään kohtaloksi vuonna 2012. Pariskunta toivoo nyt löytävänsä heidät hukkumiselta pelastaneen miehen.
Lisää uutisia