Tietoturva

Ylen mukaan Lounais-Suomen poliisin tutkinnassa on tietomurto ja viestintäsalaisuuden loukkaus, sekä todistusaineiston vääristeleminen.
Kansainvälisen järjestäytyneiden rikollisten tehtailemat niin kutsutut toimitusjohtajapetokset ovat levinneet sähköposteista suosittuihin pikaviestipalveluihin kuten Whatsappiin.
Veijo Hyvönen
Huijausviestejä on lähetetty Kanta-palveluiden nimissä. Omakantaan ei pidä kirjautua sähköpostiviestin, tekstiviestin tai hakukoneen kautta saadusta linkistä. Arkistokuva.
Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan tutkinnassa ei voida sulkea pois Whatsapp-tilin rinnakkaiskäyttöä. Lintilä piti torstaina tiedotustilaisuuden eduskunnassa.
Ministeri Mika Lintilän luuri on toimitettu eduskunnan IT-osastolle tutkittavaksi. Lännen Median tietojen mukaan luuria tutkii alihankkija.
Kuntalehti kertoo, että Säkylässä joulun alla tapahtuneen kyberhyökkäyksen vaikutukset jäivät pieniksi ja Kyberturvallisuuskeskus saa kunnanjohtajan mukaan hyökkäyksestä arvokasta tietoa jota voidaan hyödyntää myöhemmin.
Turun pormestari Minna Arve ei lähesty kaupungin työntekijöitä ja luottamushenkilöitä Outlook-sähköpostiosoitteesta. Kyseessä on hujaus.
Pääkirjoituskuva
Suomalaisten kuntien avoimen rajapinnan tietokantoihin on kohdistunut hakuja Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Iranista. Kuntaliiton erityisasiantuntija Ari Korhosen mukaan kunnissa kannattaa miettiä, mitä tietoja se jakaa avoimesti.
Pääkirjoituskuva
Helsingin käräjäoikeus vangitsi lokakuussa Vastaamo-tietomurtoon liittyen yhden henkilön poissaolevana. Henkilöä epäillään törkeästä tietomurrosta, törkeän kiristyksen yrityksestä sekä törkeästä yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.
Viitekuva.
Tutkimuksessa suurin osa löydetyistä seuraimista kuului kolmansille osapuolille. Noin 30 prosenttia kolmansien osapuolten seuraimista oli Googlen ja 11 prosenttia Facebookin. Nämä yritykset käyttävät kerättyä dataa markkinointitarkoituksiin.
Vastaamon ja Turun jutuissa epäilty Aleksanteri Kivimäki vangittiin lokakuun lopulla poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa. Hänet on lisätty Europolin etsintyimpien listalle.
Työntekijän epäillään käsitelleen perusteettomasti potilastietoja vuosien 2020-2022 aikana. Hänen työsuhteensa on nyt päätetty.
Isojen teknologiayritysten palvelut ilmaantuvat usein ensin harvoille ja valituille. Sitten ne rullataan kaikkien käyttöön, kuten Microsoftin tekoälyyn perustuva Viva. Yhtiön Suomen-edustajan mukaan sähköpostien tietoja ei joudu vääriin käsiin. Kuvassa amerikkalaisyhtiön päämaja Saksan Münchenissä.
Pääkirjoituskuva
Lisää uutisia