Tietotekniikka

CGI:n Jussi Viran mukaan kehittäminen jää kaupungeissa helposti pistemäiseksi. Parannuksia heitellään hiukan sinne sun tänne kuin biljardipalloja konsanaan, mutta isompien kokonaisuuksien suunnittelu ja palastelu toteuttamiskelpoisiksi osiksi uupuu. – Taustalla on osaamis- ja resurssikysymyksiä, joita voitaisiin helpottaa sillä, että lähdettäisiin tekemään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, hän näkee.
Elias Ruutin taloon valokuitukaapelia ei ainakaan toistaiseksi tullut. 5G-yhteys ajaa asiansa toistaiseksi hyvin, mutta jatkuvasti lisääntyvä verkon käyttö voi aiheuttaa ongelmia verkon kapasiteetille, Ruutti pohtii.
Lasten oikeuksien huomioiminen verkkopalveluissa sai suomalaisilta tuoreessa kyselyssä selkeästi yhtenäisen tuen.
Turun kaupungin verkkosivut kaatuivat maanantai-illalla.
Eva-Maria Leimu kokoonpani laitteistoa Telesten tehtaalla Kaarinassa maaliskuussa. Telestenkin kehittämällä uudella tekniikalla tiedonsiirron kapasiteetti ja nopeus kaapeliverkoissa kasvavat.
Vaski-kirjastojärjestelmää päivitetään, päivitys kestää keskiviikkoon kello 12 saakka. Siihen asti suuri osa kirjastoista on kiinni, eivätkä verkkokirjaston palvelut toimi.
FluBot-haittaohjelmaa yritetään levittää tekstiviesteillä ja multimediaviesteillä
Netellon uutena virkaa tekevänä liiketoimintajohtajana toimii yhtiön nykyinen operatiivinen johtaja Mikko Sinilahti. Arkistokuva.
Oppitunnin alkajaisiksi 9M-luokka sai pohdittavakseen kolme tekoälyn syvimpään olemukseen johdattavaa kysymystä. Vastauksiaan eturivissä pohtivat Mika Santanen (vas.), Daniil Obaraz ja Urho Vänni.
Omakantaan voi kirjautua turvallisesti vain osoitteessa www.kanta.fi ja OmaKelaan osoitteessa www.kela.fi.
Rajeev Surin (oik.) eroaminen ja hänen seuraajansa Pekka Lundmark esiteltiin Nokian osakkaille yhtiökokouksessa keväällä kaksi vuotta sitten. New York Timesin paljastukset Venäjän salaisen poliisin auttamisesta liittyvät aikaan, jolloin Suri johti Nokiaa.
Kirjoittajien mukaan tasa-arvon saralla riittää yliopistoissa vielä tehtävää. Arkistokuvassa professori Stefan Willför ja tutkija Ann-Sofi Leppänen jalostavat pöydällä pussissa näkyvää raaka-ainetta, kuusesta erotettua hemiselluloosaa Åbo Akademissa vuonna 2009.
Metaversumiin liittyy paljon mahdollisuuksia, mutta myös riskejä.
Jukka Rinnevaara (vas.) luovutti Telesten toimitusjohtajuuden Esa Harjulle tammikuun alussa.
Antti Parpo aloitti hyvinvointialueen valmistelujohtajana helmikuun alussa.
Miikka Lammela (vas.) ja Timo Palomäki perustivat yrityksen, jonka tuote on sotaveteraanien hautakiviin kiinnitettävä, QR-koodin sisältävä muistolaatta.
Henry Lockmer (oik.) ja Juha Kuosa uskovat, että it-alan osaajia kiinnostaa yrityksen sijainti sekä mahdollisuus päästä osakkaaksi.
– Joskus koodi ei toimi. Se vähän ärsyttää, kertoo Yasmin Okonta (oikealla). Onneksi kaveri Olivia Porres voi auttaa keksimään, mikä koodissa on vikana.
Ylitys tapahtui ensimmäisen kerran maanantaina.
Lisää uutisia