Tietoliikenne

Tietoliikenneyhteyksien katkeaminen lamauttaisi nopeasti yritykset.
Venäjän hyökkäyssodan alettua Turussa on alettu käydä läpi varautumista ja valmiutta muun muassa tietoliikenneyhteyksiin, kriittisen infrastruktuurin toimivuuteen ja viestintäkanaviin liittyviin seikkoihin.
Omakantaan voi kirjautua turvallisesti vain osoitteessa www.kanta.fi ja OmaKelaan osoitteessa www.kela.fi.
Tshetshenian johtaja Ramzan Kadyrov kuuluu Putinin uskollisimpiin ja häikäilemättömimpiin tukijoihin. Kadyrov käyttää osatasavallassa käytännössä rajatonta valtaa, ja Ukrainaan hyökkäykseen osallistuvia venäläisjoukkoja on koulutettu Tshetsheniassa.
Väestön digitaalinen tarkkailu on Kiinassa viety äärimmäisen pitkälle. Kuvituskuva.
Kuuden kunnan palvelut yhteen kokoava  Mobiililuotsi-sovellus on käytettävissä suomeksi ja englanniksi.
Telia sanoo 5G-verkkonsa olevan kattava Turussa, Kaarinassa ja Raisiossa. Naantalissa verkkoa rakennetaan vielä.
Vuoden 2021 alussa voimaan tulleeseen laajakaistatukilakiin on tulossa EU:n edellyttämiä muutoksia. Jatkossa valtion tukea voidaan myöntää vain kiinteiden laajakaistayhteyksien rakentamiseen eli käytännössä valokuituun. Arkistokuvaa Raision Makslan alueen valokuitutyömaalta toukokuussa 2021.
4G-yhteydet toimivat Turun seudulla operaattorien mukaan hyvin, vaikka yksittäisiä ongelmia saattaa esimerkiksi remonttien vuoksi esiintyä. Arkistokuvassa on 4G-antenni Kauppiaskadun ja Linnankadun kulmasta.
Arkistokuva.
Raision Makslan alueelle rakennetaan uutta asuinaluetta. Raisio on tehnyt yhteistyötä teleoperaattorien kanssa ja nämä pääsevät rakentamaan verkkonsa valmiiksi jo ennen kuin talojen rakentaminen alkaa.