Tieteellinen tutkimus

Apulaisprofessori Emilia Peltola on varustellut tätä laboratoriota malariatutkimusta varten. Matti Kaisti tutkii tietotekniikan laitoksella, miten puettavien älylaitteiden tuottamaa terveysdataa voitaisiin käyttää infektioiden varhaiseen tunnistamiseen.
Sakari Alhopuro on tehnyt isoja lahjoituksia myös muille tieteenaloille. Hän pitää yleishyödyllisiä lahjoituksia "parhaana sijoituksenaan". Arkistokuva on vuodelta 2019.
Seilin kenttäkurssit ovat olleet konkreettista ja luontevaa lukio-korkeakouluyhteistyötä jo vuosien ajan. Toivottavasti yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin, toivovat biologian lukio-opettajat kirjoituksessaan. Arkistokuvassa puutiaistutkimusta Seilissä.
Turun yliopisto tunnistaa sekä Saaristomeren että pohjoisten ekosysteemien tutkimuksen tärkeyden ja haluaa turvata myös niiden tilan seurantaan liittyvät hankkeet. Muutosneuvottelujen kautta Turun yliopisto pyrkii organisoimaan näihin liittyviä tutkimus- ja opetustoimintoja sekä tutkimusinfrastruktuurien kehitystä aiempaa tehokkaammin, sanovat kirjoittajat. Arkistokuva Seilin saarelta.
Jos Turun yliopisto vähentää läsnäoloaan saaristossa, sen takaisin hankkiminen olisi erittäin vaikeaa, kallistakin. Seilin saaren voi menettää vain kerran, sanoo kirjoittaja. Arkistokuvassa tutkitaan silakassa esiintyvää väkäkärsämatoa Seilin kenttäasemalla.
Kirjoittajien mielestä olisi lyhytnäköistä lakkauttaa tai rajoittaa Turun yliopiston tutkimusasemien toimintaa. Arkistokuva rakkolevätutkimuksesta Seilin tutkimuslaitoksessa.
Tutkimus osoittaa yhteydet suuressa kansainvälisessä aineistossa varsinaisiin sairastumistapauksiin. Tutkimuksen havainnot tukevat ajatusta, että tavoitteeksi tulisi asettaa riskitekijöiden ennaltaehkäisy jo lapsiväestössä.
Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitos sijaitsee Seilissä vanhan mielisairaalan tiloissa. Tilat ovat Turun yliopiston ja Turun yliopistosäätiön omistuksessa.
Kimalainen valitsee pelialustan värisen pallon yleistystehtävässä. Kimalaiset oppivat aikaisemmassa vaiheessa liikuttamaan sinisen pallon siniseen maaliin ja punaisen pallon punaiseen maaliin. Kimalaiset ymmärsivät yleistyskokeessa liikuttaa myös keltaisen pallon keltaiseen maaliin.
Nuorten elinolot -vuosikirjan mukaan korona-aika supisti nuorten osallistumisen, elämän hallittavuuden, merkityksellisyyden ja yhteenkuuluvuuden kokemuksia. Korona lisäsi korkeakouluopiskelijoiden ja nuorten naisten yksinäisyyttä.
Ilari Sääksjärvi oli yksi kolmesta palkitusta.
Tyksin lastenlääkäri Paula Tähtinen palkittiin työstään lasten korvatulehdusten tutkijana.
Öljyvuoto Turun Pansiossa. Arkistokuva.
Medicortex yhtiön toimitusjohtaja ja perustaja Adrian Harel
RAGDA-revontulimuodon punainen kaari ja vihertävä läiskä Ikaalisten taivaalla. Bostonin yliopiston professorin Toshi Nishimuran mukaan on poikkeavaa, että harrastajat löytävät uusia revontulia.