Tiede

Kati Miettunen tutkii paitsi uusia kennomateriaaleja myös kennojen kestävyyttä ja kierrätettävyyttä.
Turun yliopisto tähtää jatkossa pärjäävänsä paremmin etenkin kansainvälisissä tutkimusrahoitusten hauissa.
Vaikka tunteet voivat häiritä päätöksentekoa, kokonaan ilman niitä ihminen ei pystyisi päättämään mitään.
Mikä saa keuhkot arpeutumaan? Idiopaattinen keuhkofibroosi on mystinen ja harvinainen tauti, jonka tunnistaminen on vaikeaa ja  ennuste hyvin synkkä.
Näin paljon Gadoliniaa on jo järsitty. Sen korvaajalle etsitään parhaillaan nimeä.
8-vuotias Juha Pohjantähti tekee mikroskooppitutkimuksia myös kotona. Tiedeiltaan hän tuli kaksistaan isoäitinsä Laila Pohjantähden kanssa.
Akseli Tiitta ja Riina Lumme moittivat sitä, että yliopistoyhteisöä ei juuri osallistettu säästötoimien valmisteluun, vaan niitä on ideoitu pienessä piirissä.
Turun yliopiston johto on perustellut muutosneuvotteluja "varsinaisen toiminnan rahoitusvajeella", joka arvioidaan 15 miljoonan euron suuruiseksi.
Kuin Andien rinteillä. Sumuinen sade, tuuli ja sopiva lämpötila mahdollistavat biologi Janne Aholle tuon alueen orkideoiden kasvattamisen.
Apulaisprofessori Emilia Peltola on varustellut tätä laboratoriota malariatutkimusta varten. Matti Kaisti tutkii tietotekniikan laitoksella, miten puettavien älylaitteiden tuottamaa terveysdataa voitaisiin käyttää infektioiden varhaiseen tunnistamiseen.
Turun yliopiston muutosneuvotteluesitys menee sen hallituksen käsittelyyn näillä näkymin 14. helmikuuta.
Kiinnostus vetytutkimukseen on historiallisen korkealla. Teollisuudessa vetyä käytetään jo paljon. Havainnekuva.
Sakari Alhopuro on tehnyt isoja lahjoituksia myös muille tieteenaloille. Hän pitää yleishyödyllisiä lahjoituksia "parhaana sijoituksenaan". Arkistokuva on vuodelta 2019.
Professori Helena Ruotsala kommentoi, että säästötoimenpiteet ovat luoneet myös hyvää. Oppiaine ja koko tiedekunta on tiivistänyt rivejään. –Tämä on meidän kaikkien yhteinen asia, ei yksin etnologien vaan myös muiden ainetta lähellä olevien. Olen kuitenkin toiveikas sen suhteen, että mitä annettavaa etnologialla ja kulttuurialoilla on tässä tilanteessa, Ruotsala kommentoi torstaina. Arkistokuva.
Professori Heli Jantunen (vas.), professori Martti Koskenniemi (kesk.) ja tutkimusprofessori Merja Penttilä (oik.) ovat tehneet uraauurtavaa työtä tutkimusalueillaan. Heidän työllään on myös monimuotoista laajempaa merkitystä yhteiskunnan eri osa-alueilla ja maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisemisessa, kerrotaan Suomen Akatemialta.
Majid, Mahdi ja Darin kurottelevat Liannan (selin) löytämän kuvakortin puoleen. Varhaiskasvatuksen opettaja Tuuli Turunen johtaa liikunnallista sanaleikkiä Halisten päiväkodin pihassa.
Carlos Martínezin mielestä Suomessa on säästetty tieteestä aivan liiaksi. Martínez kuvattiin työpaikallaan Turun yliopiston biologian laitoksella.
Lisää uutisia