Terveydenhoito

Maskulaiset Stella Rådland (vas.) ja Heikki Hukkanen odottavat Maskun terveysaseman ovien aukeamista maanantai-aamuna.
Muun muassa terveysasemat jatkavat asiakkaiden palvelua täysin normaalisti vuodenvaihteen jälkeen. Ajanvarausnumerot säilyvät samoina kuin aiemminkin. Kuvassa Runosmäen terveysasema.
Päivystysten ongelmavyyhdin aiheuttanut ketjureaktio läpäisee koko terveydenhuollon ja sen vuoksi pikaista ratkaisua ongelmaan on täysin mahdoton löytää.
Pääkirjoituskuva
Raision terveyskeskussairaalan osastojen kaksi ja kolme potilaiden kotilomat eivät ole joulunaikaan sallittuja maakunnan koronatilanteen vuoksi. Arkistokuva.
Koronaa on Varsinais-Suomessa nyt paljon, ja myös influenssaepidemia on alkanut. Arkistokuvassa sairaanhoitaja Jasmine Holmsten Turun terveysasemien hengitystieinfektiovastaanotolla Mäntymäessä.
Korvausten maksaminen Pandemrix-rokotteen haitoista jatkuu vielä pitkälle tulevaisuuteen erityisesti siksi, että monet rokotteesta sairastuneet olivat lapsia ja nuoria.
Matti Markkula ja Maija Arjasmaa uskovat, että terveydenhuollossa on tilaa myös pienille toimijoille.
Pääkirjoituskuva
Kasvokkain-näyttelyä varten kuvattu Anna Saarinen toivoo, että näyttely saisi ihmiset ymmärtämään, että hoitoalalla työskentelevät pyrkivät aina tekemään parhaansa.
Fanni Heikkinen kärsii tinnituksesta. Hän liikkuu mielellään luonnossa, koska siellä oireet helpottavat.
Lasten teho-osastoilla on vakava hoitajapula. Kuvassa keskosvauva Oulun yliopistollisen sairaalan vastasyntyneiden teho-osastolla vuonna 2016.
THL uudisti koronaviruksen jätevesiseurannan analyysimenetelmäänsä marraskuussa. Osittain virusmäärän kasvu voi selittyä analyysimenetelmän muutoksella.
Vaikka koronarokote on yleisesti ottaen turvallinen, voi myös sen ottamisesta tulla haittavaikutuksia, kuten kuumetta tai sydänlihastulehdus. Arkistokuvassa infektiotautiopin professori Ville Peltola.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreiden lukujen mukaan syntyvyys nousi Suomessa viime vuonna yli 6,6 prosentilla. Syntyneiden lasten määrä siis jatkoi ensimmäisestä koronavuodesta 2020 alkanutta kasvuaan. Muutosta on kuitenkin luvassa. Arkistokuva.
Nokkosihottumaa sairastava Marika Puranen työskentelee kaupan alalla. Hän ei voi kuitenkaan sairautensa takia työskennellä esimerkiksi maitohuoneessa.
Varsinais-Suomen hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikainen kertoo, että valtion kertakorvaus, jolla korjataan hyvinvointialuekohtainen vuoden 2023 rahoitus kuntien vuoden 2022 tilinpäätöstietojen perusteella jälkikäteen kertakorvauksena, maksetaan jo ensi vuonna vuoden 2024 sijaan. Varsinais-Suomen osuus on noin 36 miljoonaa.
Lisää uutisia