Teollisuus

Sandvikin toimihenkilöiden luottamusmies Sami Laakso epäilee työriidan sovun olevan vielä kaukana. Laakson mukaan ostovoima tulisi säilyttää, mutta inflaatio on jopa suurempi kuin nyt pyydetty palkankorotus.
Arkistokuvassa Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.
 Viime vuonna Kaarinassa valmistettiin 54 000 Swegon Casa -merkkistä ilmanvaihtokonetta ja liesikupua. Sofia Timanttimaa ja Janne Lindqvist työskentelevät yhdellä kokoonpanolinjoista.
Pakkausvalmistaja DS Smith muuttaa Turun Artukaisista Pirkanmaalle, jonne perustetaan uusi tehdas. Nykyisen tilan vuokra irtisanottiin eikä Turun alueelta löytynut sopivaa paikkaa.
Pääkirjoituskuva
Resterin poistotekstiilien käsittelylaitos sijaitsee Paimiossa.
Kirjoittaja Toni Viljanmaa
Norjalaisyhtiö Blastr Green Steel on solminut entisen kivihiilivoimalan alueen käytöstä aiesopimuksen Fortumin kanssa.
Euroopan talous- ja sosiaalikomitean energiajaoston saksalainen jäsen Lutz Ribbe sanoo, että Euroopassa on käynnissä energiavallankumous. Kuvassa Ribben oikealla puolella kuuntelee energiajaoston itävaltalainen jäsen Thomas Kattnig.
Valcon tehdas Imatralla vihittiin käyttöön elokuussa vuonna 1978. Vuoden neljän viimeisen kuukauden tuotannoksi oli kaavailtu noin satatuhatta kuvaputkea, mutta tammikuussa 1979 jouduttiin toteamaan, että tehtaan koko siihenastisen toiminnan aikana oli saatu valmiiksi vain noin tuhat putkea.
Pehmeä maasto Ukrainassa ei juuri nyt suosi liikkumista panssarivaunuilla. Tämä tankki tuli tiensä päähän Itä-Ukrainassa lähellä Izjumia. Ukraina on ilmoittanut odottavansa maan jäätymistä, jotta se voi käynnistää ison vastahyökkäyksen Ukrainaan tunkeutuneiden venäläisten asemiin.
Exxon Mobil vähentää väkeä Naantalissa.
Leino Groupin toimitusjohtaja Liisa Leino sekä Leino Cast Oy:n toimitusjohtaja Mikko Hakala toivovat, että talven sähkökatkoksilta vältytään.
Professori Milica Todorovic ja väitöskirjatutkija Nima Emami (oik.) tutkivat, miten tekoälyä voidaan hyödyntää esimerkiksi akkumateriaalien kierrätyksessä.
Dollarin vahvistuminen palvelee suomalaista metsäteollisuutta.
Parocin tehtaalla Paraisilla on ollut tuotannossa ongelmia jo viikkoja.
Teräksen valmistus nielee valtavasti energiaa. Raahen terästehtaalla aiotaan korvata hiili sähköllä.
Meyer Turun tilauskannassa on vielä useita aluksia, joista Carnival Celebration ja Icon of the Seas ovat rakenteilla. Arkistokuva elokuulta.
Parocin Paraisten tehtaan toisen linjan ongelmien syytä ei ole saatu selville.
Sandvik kertoo investoivansa Turkuun 10 miljoonaa euroa ja palkkaavansa 100 uutta työntekijää. Turussa aletaan valmistaa akkukäyttöisiä kaivoskoneita.
Lisää uutisia